- 20 Mart 2008
- 141.633
- 213.183
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi kuruyan fasulye
-
İroniye gerek yok, canlı örneğim ben. Yaz başı katip çelebi üniversitesi diş hekimliği fakültesinden yirmilik diş ameliyatı için gün aldım. 7 kasım 2016 tarihine gün verdiler sağolsunlar. Sonra ege üniversitesine gittim orda proflar ücretli bakıyormuş ona da 18 aralık 2015 e tarih alabildik. Baktım olmayacak özel bir çene cerrahına gittim iki diş için 1800 lira istedi. Benim dişler hala yerinde duruyor. Ya 350 lira verip aralıkta profesöre görüncem o da ameliyatı ne zaman yapacak bilmiyorum ya da iki tane çene kemiğine kaynamış dişle yaşamaya devam edicem.
Bu ozel degilse bea devlet devlet dilleriyle ezer seni karsiliyacaklar pehhh..
devlette dis tedavisine baslamak cile.ayda 1 sira veriyolar.aylarca git.annem ne cekti kadin.tedavi bittignde saglam disleri de baslamisti sorun olmaya saka gibiHeleki dişse uzun zaman alıyor randevu işi,özelde bastınmı parayı bak kapıda karşılanıyorsun
20 lik gömülü diş falan mı?İroniye gerek yok, canlı örneğim ben. Yaz başı katip çelebi üniversitesi diş hekimliği fakültesinden yirmilik diş ameliyatı için gün aldım. 7 kasım 2016 tarihine gün verdiler sağolsunlar. Sonra ege üniversitesine gittim orda proflar ücretli bakıyormuş ona da 18 aralık 2015 e tarih alabildik. Baktım olmayacak özel bir çene cerrahına gittim iki diş için 1800 lira istedi. Benim dişler hala yerinde duruyor. Ya 350 lira verip aralıkta profesöre görüncem o da ameliyatı ne zaman yapacak bilmiyorum ya da iki tane çene kemiğine kaynamış dişle yaşamaya devam edicem.
kuyruk deyınce , körüklü otobüslerimiz vardı. Onlara bınmek için sıra beklerdık ya..hey gidi hey bizim zamanımızda araba kuyrukları olurdu böyle 1000 kisilik kuyruklarda beklerdik alabilmek için şimdi öyle mi millet kocasından araba istiyor akp sağ olsun.
Aramızda 2 yaş var sayılır.. Atakuleyi erken keşfetmişler.. Doğum günlerimde , senede 1 defa belki giderdim , onda bıle dunyanın en şanslı cocugu olurdum. Vay be.. Şimdi kızım gideceğim oteli seçiyor yada bölgeyi.. Mümkün mü..Sorma bak ne hatırladım. Atakule popüler olduğu zaman ben lise 1-2 deydim sanırım. Koca kızım yani.
Benden 9 yaş küçük kardeşim var.
Onu bindirirdik. Biz de ona el falan sallardık. Onla mutlu olurduk.
Şimdi evlerde her çekmeceden çikolatanın, şekerin kralı çıkıyor. Çocuklar yüzüne bakmıyor.
Geçen parkta annem komşuyla otururken o da torununu getirmiş. Kadın da iki laf etmek için benim kızıma demiş: azcık benim torunumu salla sana sürpriz bir şey vericem.
Kızım biraz büyük ondan 5,5 yaşında. Az sallamış sıkılmış:" ben sürpriz falan istemiyorum benim oyuncağım çok.
Sıkıldım" demiş. Yeni nesil çocukların limitleri yok mutlu olmak için. Çok tehlikeli. Bizi ileride nasıl ergenler ve yetişkinler bekliyor acaba?
yani en çok koyan da sanırım belli bir sınıra gelince önüne çıkması. ilaçla beraber kesseler belki o kadar koymaz da, devlete borçlu kalamayacağına göre devlet baba almak için mutlaka bir formül ayarlar ona.
neden dalgaya vuruluyor biliyor musun? sağlam bir argümanın yok.
bak senin ilk yorumunu yaptığın haber ne? istatistiki verilerin ölçümlerini değiştirerek gelir yüksek gösterilmiş.
evet bu ülkede kuyruk vardı. neden biliyor musun? sıkı yönetim, ihtilal vs. vs. verdiğin tarih 45 sene öncesi. eğitim mi tartışmak istiyorsun?
kaç öğrenci 2002'den önce sınavlarda 0 çekiyormuş, AKP'den sonra durum ne olmuş, onu koyacaksın.
sağlık sistemi mi? verilerle konuşacaksın.
o zaman tartışacağız. ama sen böyle ortaya karışık yazarsan olmaz o iş.
neden dalgaya vuruluyor biliyor musun? sağlam bir argümanın yok.
bak senin ilk yorumunu yaptığın haber ne? istatistiki verilerin ölçümlerini değiştirerek gelir yüksek gösterilmiş.
evet bu ülkede kuyruk vardı. neden biliyor musun? sıkı yönetim, ihtilal vs. vs. verdiğin tarih 45 sene öncesi. eğitim mi tartışmak istiyorsun?
kaç öğrenci 2002'den önce sınavlarda 0 çekiyormuş, AKP'den sonra durum ne olmuş, onu koyacaksın.
sağlık sistemi mi? verilerle konuşacaksın.
o zaman tartışacağız. ama sen böyle ortaya karışık yazarsan olmaz o iş.
Çok geçmiş olsun arkadaşım,diş cidden zor heleki verilen fiatlar zaten yüksek.
Yada başka doktora da sor,ama mutlaka çene cerrahisi olması lazım,fiatları çok değişiyor her doktor farklı veriyor fiatı..
Devlette öyle,çok nadir güler yüzle karşılayanlar.
20 lik gömülü diş falan mı?
Öyleyse devlete gitme derim. Devlet hastanelerinde çene cerrahı yok, en iyi genel cerraha teslim ederler seni.
Benim de aynı sorun vardı. 6 yıl önce 600-700 arası verdim özele 2 yirmilik dişe. Sezeryan bile bazı yerlerde 550 TL idi o zaman.
Ama 1. sınıf muamele. Çok memnun kaldım ben. Sonradan da sıkıntı yapmadı hiç.
hastanede ilac kuyruklarini.hemsirelerin doktorlarin hatta hizmetlilerin asagilama ve azarlamalarinida özlemissinizdir siz şimdi..:)posetınıde kendın getırırdın dimiposete para vermeye kıyamazdı ınsanlar.. ben o gunlerı ozledım ya..
var. hemen her gazetede yazıyor, okumak güzeldir. hemen her gazetede yazıyorum dedim, çünkü sizinkiler yine yazmadı.bu haberin dogru oldugunun kaniti varmi..hem halk yasadigini biliyo istitastikleri degil canim..
canım benim hiç görümüyordu tamamen gömülü. VE icabına bakmazsan yaş ilerledikçe derinleşiyormuş.Baya problemli dişler kızlar. Gömülü kemiğe kaynamış vaziyette. Kazınması gerekecek.
Çene cerrahı arkadaşım, şimdiye kadar hep o ilgilendi dişlerle. Ama arkadaş indirimi ile 1800 fiyat verdi. 3-4 saatlik bir operasyon olacak. Muhtemelen ona gideceğim zaten, taksit maksit ödenecek bir şekilde.
canım benim hiç görümüyordu tamamen gömülü. VE icabına bakmazsan yaş ilerledikçe derinleşiyormuş.
Ben gittiğim yerde arkadan bir çürüğüm de varmış onu da aldırdım iğneden önce sprey sıktı dişçi sonra diş çıkmış ben daha başlayacak sanıyordum. Adamın eline hayran kaldım. 3-4 saat sürmüyor aslında. Ağzının içinden alttan yarıp dikiş atıyorlar. Kazma, tar tarrrr taarrr seslerden başka acı sıfır... Zaten ağzını koca bir makinayla ayırıyorlar. Sonrası biraz ağrı oluyor ama yine de kurtulmaya değer. Benim sürekli çenem ağrıyordu. Kimse de 20 liklere baktır dememişti.
Bir gün hasbel kader dolgu yaptırmaya gidince dişçinin biri panaromik çekti. O zaman ortaya çıktı.
bende okurum gazete.. okudugum gazeteler yalan haber yapmiyo canim..var. hemen her gazetede yazıyor, okumak güzeldir. hemen her gazetede yazıyorum dedim, çünkü sizinkiler yine yazmadı.
geçen yıllarda hesaplama Dolar üzerinden yapılırken bu sene Satın Alma Gücü Paritesi üzerinden yapıyor.
öyle mi? o zaman halka pazara çıkmasını ve kasaba gidip et almaya çalışmasını tavsiye ederim.
yani?bende okurum gazete.. okudugum gazeteler yalan haber yapmiyo canim..
ya evet.. nerden bıldınız..hastanede ilac kuyruklarini.hemsirelerin doktorlarin hatta hizmetlilerin asagilama ve azarlamalarinida özlemissinizdir siz şimdi..:)
canım nerde yaptırdın o işlemi ? bendede 2 tane gömülü var muthıs korkuyırum. özel dişcim var ama , dısardan cerrah getırıcek. klınık ortamında olması daha mantıklı gelıyor..canım benim hiç görümüyordu tamamen gömülü. VE icabına bakmazsan yaş ilerledikçe derinleşiyormuş.
Ben gittiğim yerde arkadan bir çürüğüm de varmış onu da aldırdım iğneden önce sprey sıktı dişçi sonra diş çıkmış ben daha başlayacak sanıyordum. Adamın eline hayran kaldım. 3-4 saat sürmüyor aslında. Ağzının içinden alttan yarıp dikiş atıyorlar. Kazma, tar tarrrr taarrr seslerden başka acı sıfır... Zaten ağzını koca bir makinayla ayırıyorlar. Sonrası biraz ağrı oluyor ama yine de kurtulmaya değer. Benim sürekli çenem ağrıyordu. Kimse de 20 liklere baktır dememişti.
Bir gün hasbel kader dolgu yaptırmaya gidince dişçinin biri panaromik çekti. O zaman ortaya çıktı.
canım ben iş dolayısıyla Ankara dışında bir yerdeyim. Ama seneye tayin durumumuz var Ankara'ya. Ankara'da yaptırmadım yani.ya evet.. nerden bıldınız..
sabah 7 de goderdık ,sıramızı alır sonra , ilac sırasına gecerdık cok dogru..
ama en azından maddı olarak yolunmuyorduk
yanı teknolojının gelısmesıyle sırayı nasıl bır tutuyoruz. nolcaktı pc den sonra elden sıra ısıne devammı edılecektı anlamoyorum kı?
canım nerde yaptırdın o işlemi ? bendede 2 tane gömülü var muthıs korkuyırum. özel dişcim var ama , dısardan cerrah getırıcek. klınık ortamında olması daha mantıklı gelıyor..
Sen yine elinde telefonlada olsa uzman doktoru görebilmişsin.Elinde telefon olan doktorcuğum asistanına bırakmış bütün yetkiyi.
Odanın bir ucundan bağırıyor. Kulağına bak (ince Demir çubukla) diline bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?