Hukuk ve İktisat'ta okuyan veya bitirmiş olanlar lütfen yardım?

msolak

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2007
26
0
611
Diğer
Merhabalar,oğlum inşaallah bu sene universiteye başlayacak fakat iktisat ve hukuk arasında gidip geliyor,bize kalırsa hukuk oku bütün kapıları açar diyoruz ama baskıda yapmak istemiyoruz.Kendisine kalırsa iktisat istiyor ama matematikte de pek başarılı değil siz tecrübe sahibi olanlar bu konuda neler önerirsiniz,cevaplarınızı acil bekliyorum.

vallaaa erkek arkadaşım avukat ve çok pişman okuduguna..oda öss tercih yaparken iktisat istemiş ama ailesi hukuk isteyince onu okudu.bana kalırsa hukuk eniyisi iktisat mezunu adım başı var zaten...ama oglunuz neyi istiyorsa onu okusun baskı yapmayın bende mimarım ve pişmanım keşke ögretmenlik okusaymışım şimdiki aklım olsa..

Cevabınız için teşekkürler nem hanım,arkadaşınız neden çok pişman olmuş acaba...evet bizde baskı yapmıyoruz kendisine bırakıyoruz inşaallah doğru kararı verir...

Cevabınız için teşekkürler nem hanım,arkadaşınız neden çok pişman olmuş acaba...evet bizde baskı yapmıyoruz kendisine bırakıyoruz inşaallah doğru kararı verir...

avukatlık agır bi meslek farklı olaylarla karşılaşıyor bünye meselesii sanrımm kaldıramıyorrr.merhametli olmamak lasım avukatlıkta onun için sevmiyor meslegini:)

Bende avukatlık mesleğine yeni başlayacak biri olarak şunu söyleyebilirm.Avukatlık karakterine uygunsa tercih etsin.Evet iş imkanı gerçekten iyi hiç bir şey olmasa maddi durumunuz varsa büro açar az çok para kazanır.ama iktisat çok zordur boğaziçi iktisatı kazanabiliyorsa gitsin çünkü üniversiteyle çok alakalı binlerce iktisat mezunu var ve iş yok.bitirip kpssye çalışacak başka çare yok.Ayrıca matematik sevmiyorsa iktisat asla tavsiye etmem iktisat tamamen matemetik.

cnm ben boğaziçi iktisat mezunuyum fenciydim..
hukuk okumadım tabi ama 7 sene önce mezun olduğumdan iş hayatıyla ilgili tecrübelerim de oldu,

iki dalı karşılaştırmak gerekirse:
-iktisat eğitiminin bir etiketi var sadece.. yani alınan teorik eğitimin meslek hayatına çok bi katkısı yok..
-hukuk bir mesleki donanım sunuyor.. yani teorik eğitim meslek hayatına etki ediyor..
-iktisat mezununun iş alanı geniştir.. para kazanma şansı da vardır.. fakat bunun için hem oldukça gözü açık olmak gerekir hem de belli bi sektörde iyi tecrübe edinmek.. yani mesleğe ilk adımda zorlanmalar yaşanabilir çünkü önünüzdeki seçenekler çok geniştir..
-hukuk mezununun iş alanı daha nettir.. fakat çıraklık dönemi denebilecek ve süründüren bi stajyerlik dönemi vardır.. genelde icra dairelerinde geçip çoğu avukatı mesleğe küstüren karar değişikline iten bi dönem olabilir bu.. özellikle hassas yapılı, çok geniş bir vicdanı olmayan, duyarlı bir insan bu aşamada inanılmaz küsebilir mesleğine.. ben neden yıllarca alınteri döktüm bu fakültede diyebilir..ayrıca hukukta hakimlik, savcılık vs. devletteki meslekler için de ciddi bir çalışma gerekir giriş sınavlarına..
-iktisatta hiç giriş sınavına falan girmeyip direk meslek hayatına atılınabilir..meslek hayatına iyi bir başlangıç için üniversite eğitimi boyunca edinilen her türlü iş tecrübesi çok faydalı olur.. yani teorik değil pratik bi adam olmak daha faydalı olabiliyor..
-hukuk prestijlidir, bi nevi doktorluğa benzer, somut olaylara somut çözümler getirir..
-hukuk eğitimi bence iktisat eğitiminden daha ağır..
-bence iktisat eğitiminde aldığınız eğitim işe yaramıyor ve çok ağır değil.. az bir matematik bilgisi ile idare edilinebilir..

aklıma gelenler bunlar oldu.. oğlunuz ince ruhlu, hassas bir insansa avukatlıkta staj evresinde çok sıkıntı çekebilir..
girişken, pratik, fazla da çalışmayı sevmeyen bir insansa iktisat iyi bir seçim olabilir.. üniversitede bol iş tecrübesi (pazarda bile çalışsa) ders çalışmaktan daha faydalı..
yalnız şunu akılda tutmak gerekiyor.. ülkemizin koşulları çok ağırlaştı.. yani nerden mezun olursa olsun belli çirkinlikleri gözardı edebilmesi belli zorlukları yaşaması gerekecek mezun olduktan sonra bi 3-5 sene.. sonra insanın önü açılıyor,

sevgiler..

avukatlık agır bi meslek farklı olaylarla karşılaşıyor bünye meselesii sanrımm kaldıramıyorrr.merhametli olmamak lasım avukatlıkta onun için sevmiyor meslegini:)
evet kesinlikle haklısınız çok adil olmak hisleri bir kenara bırakmak lazım
aslında ben annesi olarak onun avukatlığı iyi yapacağına inanıyorum ama suç ve suçlularla uğraşmasından tedirgin oluyorum...kendisi matematiğin içine girdikçe sevdiğini ve kavradığını söylüyor.
şu anda fransızca olarak yurtdışında eğitim görüyor tr ye yatay geçiş yapabilirse belki iş alanı için daha iyi olacak,inşaallah,amerikada master işini düşünüyoruz..

Sevgili arkadaşlar,vermiş olduğunuz benim için önemli olan açıklayıcı bilgilerinizden dolayı hepinize çok çok teşekkür eder hepinize işlerinizde başarılar dilerim.Bu arada oğlum kararını verdi ve dün iktisad'a kaydını yaptırdı. hepinize sevgiler...a.s.

hukuk mezunuyum ve avukatlık yapıyorum...
girme amacım "hakim" olmaktı, ama okurken değişti, aslında değişmedi, bir şekilde öyle şekillendi..
üniversiteye girmeden önce ve girdikten sonra düşüncelerim arasında çok fark var...
avukatlık zor bir meslek, adalet duygusu ile alakası yok... tamamen iş bitirme ile alakalı.. titiz olmakla... ve sabırla...
hakimlikte aynı...
hukuk mu iktisat mı derseniz kesinlikle hukuk derim... hukuk mezunu her şey olur yeteneğine göre...avukat, hakim, savcı, noter, müfettiş...
doğru bir eğitimle genel müdürlüğe kadar yükselir inanın...yani hukuk mezunu iktisat mezununun yapabileceği her işi yapabiliyor...

iktisat mezunuyum.4 yılda bitirdim okulumu..
hatta son sene doğru dürüst gitmeden sadece arkadaşlarımın yerime attığı imzalarla devam ettim..
hayatımın 4 senesi büyük kayıp..
zaten parayı,hesap kitap işlerini sevmeyen biriydim.nitekimde okuduğum bölüm için meslek hayatıma yön vermedim.
isteseydim okuldada kalabilirdim ama arkadaşların dedikleri gibi iktisat malesef artık çok basit bir bölüm ve geçerliliği kalmadı.
ben iktisat okuduğum halde ısrarla hukuk dyorum..

yani hukuk mezunu iktisat mezununun yapabileceği her işi yapabiliyor...

bende hukuk okumasını öneririm ama okuması zor bunu göze alması gerekir.
cnm ben bölümüm gereği iktisat dersi de alıyorum hukuk dersi de. Hukuk okuyan birisinin iktisatla ne gibi bir alakası olabilirki?

bende hukuk okumasını öneririm ama okuması zor bunu göze alması gerekir.
cnm ben bölümüm gereği iktisat dersi de alıyorum hukuk dersi de. Hukuk okuyan birisinin iktisatla ne gibi bir alakası olabilirki?

hukuk bölümünün alanı çok geniş onu demek istiyorum...
sadece avukat, savcı, hakim değil... bunları yapmak istemediğinde başka bir alana kayabilirsin...
iktisat daha sınırlı bir alan...

Kesinlikle hukuk.Hayatının hatasını yapmasın.Herkes acıkogretimden de işletme iktisat okuyor.Bu bolumleri bitirmenin de bir esprisi kalmadı zaten artık herkes her işi yapıyor malesef.Ama hukuk bitirince "bir meslek" sahibi oluyorsunuz.O bölümde okumanın da bir anlamı oluyor..Yoksa nerde ne pozisyonda iş bulursanız sıfatınız "o" oluyor:1no2:

önemlı olan severek okuması bence ..

hukuk daha geçerli günümüzde ..

bende hukuk isteyen fakat aldığım puanla hukuğu 3 puanla kaybedip iktisat okuyan biri olarak şunu sölemeliyimki evet iktisat artık günümüzde çok yaygın herkes okuyor ama iktisatı iyi bir üniversitede ve %100 ing okumak düz bir iktisat okumaktan yada açıköğretim okumaktan çok farklı bikere iktisat mezunları neden iş bulamıyor çünkü yabancı dilleri yok çünkü kendilerini geliştirmemişler am abunu üniversite hayatınızda gerçekleştirdiğiniz zaman ben inanıyorumki çok ii yerlere gelebilirsiniz sonuçta en basiti banka müdürlerinin%95i iktisat mezunu yani iktisatta iş yok değil iş çok ama yapan yok..

riskiyle bir meslek iyi düşünüp yazılmalı bence

Son düzenleme:
ben ikt mezunuyum işsizim kpss gerekio tabikii...bide açıköğretimleri biizimle denk tutmuolar m iiı deliriorum ii düşünün

bende ekonometri okuyorum.türkçesi iktisatın mühendisliği yani daha ağır bi bölüm.bende tabiki hukuk diyorum.zaten çocuğunuzun sayısaı sevmediğni belirtmişsiniz.iktisatsa baştan aşağı matematikle alakalı ve matematikle uğraşmayı sevmeyen biri çok zorlanır..

Hukuk okuyorum ben şuan, evet zor. Ama sevdiğim için sıkılmadan bıkmadan gidiyorum okula. İktisat okuduğunda tamam bir yerlere gelebilir ama yani o da ancak Boğaziçi gibi yerlerden mezun olursa. O kadar çok işletme iktisat mezunu var ki... O nedenle bence hukuk okumalı, hukuk okuyup iktisat, ekonomi gibi alanlara yüksek lisansla yönelebilir. Hukuk bilgisi olan ekonomistler, iktisatçılar daha çok tercih edilirler.
Ama gerçekten hukuk seviyorsa, ve günlük ders çalışabilecekse seçsin hukuku. Yoksa çok zor. Sevmeden okunabilecek bir bölüm değil.

iktisat bölümü bana hep itici gelmiştir kimse alınmasın görüşüm böyle..ben hukuk derslerinin hepsini çok sevmişimdir bitirme tezi sınavında da gayet rahat bir şekilde görüşlerimi savundum sohbet havasında geçmişti..almanyadaki bir üniversiteden gelen sosyal güvenlik hukuku hocası vardı kulakları çınlasın hep almanyadaki sistem ile bizim sistem arasındaki farkı sorup duruyordu..kısmetse çok da çalışıp idari hakim olmak istiyorum..bana göre hukuk okuyacaksa ya özel bir şirkette avukatlık yapacaksın ya hakim olacaksın..yeditepe hukuk mezunu bir arkadaşım vardı sürekli ingilizce hukuk okumayı savunurdu..hatta bir hukuk bürosunun sınavında ingilizce yazılı sözlü mülakata girdiğini söylemişti gerçi babası belediye başkanıydı her kapı açılıyordu ona..

ayrıca hukuk için insanda muhakeme yeteneği lazım..sadece ezberin kuvvetli olması ile olmuyor..sınavlarda verilen örnek olaylarda tuzaklara düşenleri hatırladım bir an :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…