- 28 Haziran 2020
- 404
- 853
-
- Konu Sahibi rapunzelmatmazel
Hakimlik isterim tabi ki ama torpilim olmadığı için ona yönelemiyorum. Bu aşamada çalışıp bilgilerimi güncelleyince sınava girer şansımı denerim, ama tamamen hakimliğe odaklanarak çalışmam.Hakimlik düşünmez misiniz?
Uzman yardımcılığı nedir acaba? Neden uzman değil de yardımcısı oluyorum:)Selam.. Merkezi atama için çift yıllarda sınava girmek gerekiyor. Ama sanırım tek yıllarda da uzman yardımcılığı için şansınız olur. Onlar mülakatlı oluyor tabi. Merkezi atama için genel kültür ve genel yetenek çözülüyor (p3 puanı), uzman yardımcılığı için ayrıca hukuk da çözmek gerekiyor yani alan sınavına giriliyor (p4 puanı). P4 puanı tek yıllarda da işe yarıyor. "A grubu hukuk kadroları." olarak araştırabilirsiniz. İlanları inceleyebilirsiniz.
O kadar beni anlatmışsın ki... Tek fark ben ofis açtım yaklaşık iki yıl oluyor ve hala destekle geçinmeye çalışıyorum. Öğrenim kredisi borcu kapıya dayandı ödeyemiyorum. Bağkur ödemesi, aylık vergisi derken aldığım cmk paralarını da harcıyorum. Ofis açmamakla çok iyi yapmışsın diyebilirim bu yüzden. Ben de bu sene B grubu için girdim KPSS'ye. 78 puan aldım ama maalesef yeterli değil. Düz memurluklara da razıyım asla meslek ayırt etmiyorum ama avukatlık özellikle serbest avukatlık çok zorluyorSelamlar herkese :)
İlk kez başlık açıyorum, genelde açılmış başlıklara cevap yazardım.
Ben hukuk mezunuyum ve bu yıl işsiz kaldım malesef gönlüme göre iş bulamıyorum. Bu gidişle pek bulabilecekmişim gibi görünmüyor tecrübeli olduğum halde.
2020 kpss’ye girdim p3 70 aldım, fakat bu puan işime yaramıyor 90 almam lazımmış. Hiç anlamıyorum bu sınav işlerinden.
Şuan epey boşlukta kaldım, psikolojik olarak da zor zamanlar geçirdim son bir senedir ama şimdi bir yerlerden tutunarak hayatıma devam etmek istiyorum, kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyorum. Bulunduğum şehirdeki hukuk bürolarının verdiği rakamlar 3 bin civarında, zamanla öyle pek zam yaptıkları da söylenemez. Ayrıca cumartesileri de çalışmamızı istiyorlar. Kendi ofisimi açmam da pek mümkün değil çünkü bunun için maddi destek vermez kimse, verse de ben kabul etmem çünkü iş potansiyeline güvenemiyorum bulunduğum şehrin. Yarın bigün para kazanamayıp büroyu kapatmaya karar verirsem yaptıkları iyiliği başıma kakarlar %100. Benim bir şekilde devlete kapak atmam lazım, bu şehirden uzaklaşmam da gerekiyor çünkü(sevsem de ileriyi parlak görmüyorum, kendi hayatım olamıyor burada).
Tek yıllarda yapılan kpss’ye girmemin bana ne faydası olabilir? Dershaneye ani bi kararla kayıt yaptırdım ama danışmanla çok konuşmaya vaktim olmadı henüz. Bilenler beni aydınlatırsa çok sevinirim :)
:)) başka kimse anlamıyor biz bile zor anlıyoruz kendimizi.O kadar beni anlatmışsın ki... Tek fark ben ofis açtım yaklaşık iki yıl oluyor ve hala destekle geçinmeye çalışıyorum. Öğrenim kredisi borcu kapıya dayandı ödeyemiyorum. Bağkur ödemesi, aylık vergisi derken aldığım cmk paralarını da harcıyorum. Ofis açmamakla çok iyi yapmışsın diyebilirim bu yüzden. Ben de bu sene B grubu için girdim KPSS'ye. 78 puan aldım ama maalesef yeterli değil. Düz memurluklara da razıyım asla meslek ayırt etmiyorum ama avukatlık özellikle serbest avukatlık çok zorluyorHakimlik sınavına girdim ama berbattı Neye elimi atsam kuruyor Ben de A grubu kadroları için bir araştırma yaptım. Tek yıllarda açılan bu A grubu sınavdan alınan puanla açılan ilanları takip edebiliyoruz. Mesela Hazine ve Maliye Bakanlığı geçtiğimiz günlerde personel alımı yayınladı ve hukuk mezunlarının başvurabilmesi için KPSS A grubu sınavına girmiş ve istenilen taban puanını almış olmak gerekiyor. Yani açılan ilanlara göre takip yapıyorsun ama tek yıllarda girip alacağın bu puan tek başına asla yeterli değil mülakat yapılıyor hatta bazen ek şart olarak YDS'den belli bir başarıyı da sağlamış olmak gerekiyor.
Benim de aklıma takılan şey şu: Bu tek yıl yapılan A grubunda da genel kültür-genel yetenek derslerinden soru geliyor mu?
Genel yetenek genel kültür soruları da varsa işin içinde tekrar çalışmaya başlamam gerekecek o zaman tez vakitte:)) başka kimse anlamıyor biz bile zor anlıyoruz kendimizi.
Evet bu 2021 kpss’de genel kültür genel yetenek + hukuk alan bilgisi sorularını çözmemiz gerekiyormuş.
Alan derslerine başlamadım henüz ama mutlaka vardır değişenler. Güncel yayından çalışmak daha iyi olur diye düşünüyorum.R rapunzelmatmazel canım kpss'de alan sınavından hukuk dersine çalışıyor musun? Bu konuda önerebileceğin kaynak var mı? Bir de bende 2017 basım kpss hukuk kitapları var. O zamandan bu zamana değişen kanunlar var onun için onlara hiç çalışmayıp yenisini mi almalıyım sence. Bu konuda bir bilgin var mı?
Peki önerebileceğin bir kaynak var mı? 4t, 657 yayınları gibiAlan derslerine başlamadım henüz ama mutlaka vardır değişenler. Güncel yayından çalışmak daha iyi olur diye düşünüyorum.