Hücreme geri dönüyorum 😔

Kahretsin yine o adam ve annem kazandı..
Bilmeyenler için özet geçeyim. 2ay önce güç bela 2cocugumla anneme güvenerek yanına geldim.Geldiğimden beri eşim bı yandan baskı yaptı eve dön değiştim çocuklara yazık ediyorsun diye. Bende dinlemedim ise başladım. Annem de geri dönmemi istiyor ben çocuklara bakamıyorum ben hiç nefes almicak mıyım düzenim bozuldu maaşım yetmiyor bakmak zorunda değilim diye her gün işten çık diyip durdu. Üzerine ev sahibi ikinci kez kapıya geldi çocuklardan şikayet var başınızın çaresine bakın ben diğer kiracılardan daha çok kira alıyorum sizin yüzünüzden onları kaybedemem dedi.Anneme de tam bahane çıktı. Tamam dedim gidiyorum ben😔 gel bizi al bir an önce dedim o adama..Şimdi yolda geliyor 😔Anneme de dedim senin artık bı kızın yok..İstemediğim adama beni bile bile gönderiyorsun. Ben inanmıştım yola koyacaktır her şeyi ama sen kolaya kaçtın dedim. Yine ben suçlu oldum diyip ağlıyor.. Arkadaşlar elimden gelen mücadeleyi verdim ama demek bı bazı şeyler bizim kontrolümuzde olmuyor..İnsan eti ağır derler ya çok doğru..😔😔
Keşke kadın sığınma evine gitseydin. İnşaAllah o adam sana ve çocuklara zarar vermez.Telefonuna kades uygulmasını indir canım.

ne diyorum evlenmeden belirli bir olgunluğa olsun işini düzenini kursun böyle durumlarda eşşekten düşmüse dönmesin.
Evet olsaydı çok güzel olurdu
İyi bi maaşı olsaydı
Kendine ait evi olsaydı
Hatta bence arabası da olsaydı keşke konu sahibinin
Ama yok
Ne yapacak bu kadın yani?

Olmayan şeylerine üzülmek yerine şiddetin her türlüsünü gördüğü evliliğinden kurtulmaya, kendine yeni bir düzen kurmaya çalışıyor
İşe girmiş mesela
Kendini toplayınca ailesinin yanından da ayrılacaktı büyük ihtimalle
Kim 1 aylık maaşını alır almaz hem eve çıkıyor hem eşya alıyor da hemen taşınabiliyor?
Kendini toparlayana kadar da fırsat verilmesin mi zamanında işi olmadan evlendi diye?

Ömür boyu torun bakmak ben de istemem ama
Çocuğunu şiddet gördüğü eve geri dönmek zorunda bırakacak anneye anne demem ben kusura bakmayın

Kadınlar şiddet görüyor boşansaydın, maddi olarak sıkıntı yaşıyor çalışsaydın
çalışıyorlar e annen haklı kreşe yollasaydın. Mağdur olan kadın şurada ki kadınlara bile yaranamıyor çevredeki baskıyla nasıl uğraşsın?

Anneye öyle ya da böyle hak verenlere inanamadım.
Evladınız şiddet görmesine rağmen rahatım bozulmasın diye göz yummak annelik değildir.

Eşleri tarafından öldürülen kadınların çoğu, öncesinde şiddet görmüş oluyorlar, doz arta arta son noktaya geliyor. Allah korusun ama konu sahibi de böyle bir yaşasa, o anne ah evladım vah evladım diye ağlamaya utanmayacak mi?

Kadın ise girmiş, annemin yanına gideyim evde oturayım da o bana baksın dememiş. Hâlâ anne de insan muhabbeti çok çok anlamsız.

Yazdigindan haberi yok bence.. bana sonradan yazdiklarini yazsaydi zaten kimseden tepki almazdi.. kendi diyor bencilim diye
Evet bencilim bu hayat bana bencil olmayı öğretti iyikide bencilim bencil olmam beni kötü anne yapmaz sen kimsinde benim anneligime laf ediyorsun haddini bil bu kadının sartları belli düzen kurmak kolaymı çocuklarda kolay büyümüyor saksıda çoçukmu büyütüyorsun hayırdır belkiki yaran var.
Bu ve gibi örnekleri bekar genç kızlar görsünler ona göre ders alsınlar maddi gücün ayakta durmanın önemini anlasınlar böyle olaylarda sudan çıkmış balığa dönmesinler hayatın her türlü hali var elin varsa kendi sırtını kaşıcaksın..
Herkes hayatının sorumluğu belirli baştan sonra almalı hayat hiç adil değil kime ne olacağı belli değil.Herkes tek başına ayakta durabilmeli benim annem tek başına 4 çoçuk büyüttü kimsede bakmadı bize hayattan daha çocukken büyük dersler aldım onun için herkes tek başına kaldığında ne yapacağını bilmeli çoçuk konusunda babada kreşine falan yardımcı olabilmeli ayrılınca çoçuk gözden çıkmasın.

Evet olsaydı çok güzel olurdu
İyi bi maaşı olsaydı
Kendine ait evi olsaydı
Hatta bence arabası da olsaydı keşke konu sahibinin
Ama yok
Ne yapacak bu kadın yani?

Olmayan şeylerine üzülmek yerine şiddetin her türlüsünü gördüğü evliliğinden kurtulmaya, kendine yeni bir düzen kurmaya çalışıyor
İşe girmiş mesela
Kendini toplayınca ailesinin yanından da ayrılacaktı büyük ihtimalle
Kim 1 aylık maaşını alır almaz hem eve çıkıyor hem eşya alıyor da hemen taşınabiliyor?
Kendini toparlayana kadar da fırsat verilmesin mi zamanında işi olmadan evlendi diye?

Ömür boyu torun bakmak ben de istemem ama
Çocuğunu şiddet gördüğü eve geri dönmek zorunda bırakacak anneye anne demem ben kusura bakmayın
Evet idare edebilirdi ama farkındamsın anne zaten en baştan ayrılmasını istememiş hep sitem etmiş emin olun anne gönlü olsaydı zaten bakardı kadın en baştan gelme demiş zaten böyle bir kadına güvenip yola çıkılmaz yarı yolda bırakacağı zaten belli .

Evet bencilim bu hayat bana bencil olmayı öğretti iyikide bencilim bencil olmam beni kötü anne yapmaz sen kimsinde benim anneligime laf ediyorsun haddini bil bu kadının sartları belli düzen kurmak kolaymı çocuklarda kolay büyümüyor saksıda çoçukmu büyütüyorsun hayırdır belkiki yaran var.
Bu ve gibi örnekleri bekar genç kızlar görsünler ona göre ders alsınlar maddi gücün ayakta durmanın önemini anlasınlar böyle olaylarda sudan çıkmış balığa dönmesinler hayatın her türlü hali var elin varsa kendi sırtını kaşıcaksın..
Herkes hayatının sorumluğu belirli baştan sonra almalı hayat hiç adil değil kime ne olacağı belli değil.Herkes tek başına ayakta durabilmeli benim annem tek başına 4 çoçuk büyüttü kimsede bakmadı bize hayattan daha çocukken büyük dersler aldım onun için herkes tek başına kaldığında ne yapacağını bilmeli çoçuk konusunda babada kreşine falan yardımcı olabilmeli ayrılınca çoçuk gözden çıkmasın.
Valla su dediklerinin ilk postunla ilgisi yok..napsin simdi kadin? Cocuklar olmasa zaten kendi basinin caresine bakabilir.. ha azicik yardimci olsa annesi ölürdü diyorsun😐😂 valla zihniyet 10 numara.. yeri gelince kendini dusunmek baska her sartta surtta bencil egoist olmak cok baska seyler.. yarasi olan sensin bence😐😂😂

Evet idare edebilirdi ama farkındamsın anne zaten en baştan ayrılmasını istememiş hep sitem etmiş emin olun anne gönlü olsaydı zaten bakardı kadın en baştan gelme demiş zaten böyle bir kadına güvenip yola çıkılmaz yarı yolda bırakacağı zaten belli .
Bu annenin güzellenmesine anlam veremiyorum ben
Böyle bir anneye anne haklı denmez kusura bakmayın
Ben şahsen diğer konusunda da annenin bu kadar vicdansız olamayacağını, dişini sıkmasını söylemiştim
Ama geldiğimiz noktada durum şuymuş ki hem anne gerçekten evden yollayabilirmiş hem de bu anneyi savunabilecek insanlar varmış 🤷‍♀️
Bi yaşımıza daha girdik
Ne diyeyim

Valla su dediklerinin ilk postunla ilgisi yok..napsin simdi kadin? Cocuklar olmasa zaten kendi basinin caresine bakabilir.. ha azicik yardimci olsa annesi ölürdü diyorsun😐😂 valla zihniyet 10 numara.. yeri gelince kendini dusunmek baska her sartta surtta bencil egoist olmak cok baska seyler.. yarasi olan sensin bence😐😂😂
Halen ilk post diyorsun anlamakta zorluk var heralde buradaki konu kısa süreli değil bir konu değil anlamiyorsun heralde asgari ücretle ev kurmak evi geçindirmek kolaymı ne yapacaktı konu sahibi iki çocuğa bakıcı tutup bütün maaşını orayamı verecekti sanıyorsun mecbur anne kalıcı olarak bakacaktı nafaka alsa bile yetmezdi hiç birşeye hayat pahalığı malum zaten geciçi olsaydı kadın bakardı olayı iyi kavramaya benim dedigim benim yorumum kalıcı olarak bakamam sonuçta kolay değil kapiş hadi byyyy

Bu annenin güzellenmesine anlam veremiyorum ben
Böyle bir anneye anne haklı denmez kusura bakmayın
Ben şahsen diğer konusunda da annenin bu kadar vicdansız olamayacağını, dişini sıkmasını söylemiştim
Ama geldiğimiz noktada durum şuymuş ki hem anne gerçekten evden yollayabilirmiş hem de bu anneyi savunabilecek insanlar varmış 🤷‍♀️
Bi yaşımıza daha girdik
Ne diyeyim
Merhaba gerçek hayat herkes anne babasını tanır mesela benim babam hayatta bu topa girmez bende bunu bile bile gitmem bu adamın yanında bana yardım et diye çünkü etmez ben baştan bunu biliyorum tek başına haraket ediyorum bu hayatta kimse kimseye muhtaç olmasın yoksa böyle absürt olaylar çıkıyor. Her kadın ayaklarının üstünde durmalı böyle konular bekar kızlara birer örnek.

Merhaba gerçek hayat herkes anne babasını tanır mesela benim babam hayatta bu topa girmez bende bunu bile bile gitmem bu adamın yanında bana yardım et diye çünkü etmez ben baştan bunu biliyorum tek başına haraket ediyorum bu hayatta kimse kimseye muhtaç olmasın yoksa böyle absürt olaylar çıkıyor. Her kadın ayaklarının üstünde durmalı böyle konular bekar kızlara birer örnek.
Otursun çeksin o zaman ne diyelim
Aynı gerçek hayatta şiddetin her şeklini uygulayan koca tabi ki çalış ayaklarının üstünde dur karıcığım demeyecektir
Zamanında yaptıysa bi hata ömür boyu çeksin madem

Kamu spotu bi kenara ben bu konu özelinde yorum yapmıştım
Anneyi haklı bulmanın nesi bekar kızlara örnek olacak orayı anlamadım
Ama vardır mutlaka mantıklı bi açıklaması

Otursun çeksin o zaman ne diyelim
Aynı gerçek hayatta şiddetin her şeklini uygulayan koca tabi ki çalış ayaklarının üstünde dur karıcığım demeyecektir
Zamanında yaptıysa bi hata ömür boyu çeksin madem

Kamu spotu bi kenara ben bu konu özelinde yorum yapmıştım
Anneyi haklı bulmanın nesi bekar kızlara örnek olacak orayı anlamadım
Ama vardır mutlaka mantıklı bi açıklaması
Evet var evlenmden önce güzelce eğitim alıp meslek sahibi olmak muhim ayaklarının üstünde durmak önemli bunlar olmladığında kadınlar mağdur oluyor

Çok zor bir durum. Bunu kendi lehine çevirmen lazım evliliğinde ki sorun neydi bilmiyorum. O zamanki hataları yapma. Hata derken hep alttan alan sensen haklı olduğun durumlarda çık karşısına haklı olan benim de gibi. Artık kendi isteklerine odaklanmalısın. Zaten olan olmuş. Gitmezse de evi sen ve çocuklar değil eşin terk etsin.

Halen ilk post diyorsun anlamakta zorluk var heralde buradaki konu kısa süreli değil bir konu değil anlamiyorsun heralde asgari ücretle ev kurmak evi geçindirmek kolaymı ne yapacaktı konu sahibi iki çocuğa bakıcı tutup bütün maaşını orayamı verecekti sanıyorsun mecbur anne kalıcı olarak bakacaktı nafaka alsa bile yetmezdi hiç birşeye hayat pahalığı malum zaten geciçi olsaydı kadın bakardı olayı iyi kavramaya benim dedigim benim yorumum kalıcı olarak bakamam sonuçta kolay değil kapiş hadi byyyy
BakamaZsin ne yazdiginida bilmiyorsun😐😂 dayagini yesin otursun diyorsun.. sizler gibi kadinlar varken erkekler daha cok ezerler doverler kadinlari, utaniyorum sizler gibilerle ayni dunyada yasamaktan

Evet var evlenmden önce güzelce eğitim alıp meslek sahibi olmak muhim ayaklarının üstünde durmak önemli bunlar olmladığında kadınlar mağdur oluyor
Napsin kadinin egitimi yok diye ölsün mü😐😂 her egitim alanda ulkede sanki şaha cıkmıs

Az önce biri yazmış okudum 9 yıldır şiddet görüyormuş konu sahibi. Ve 2 küçük çocuğu var bana çok garip geliyor. Şimdilerde stok sorunu mu ne varmış ama birkaç sene önceye kadar sağlık ocağına gitsen de hap veriliyormuş. Bilgilendirme yapılıyormuş vs. Zaten kendisi keza annesi bilinçli olsa baştan önlem alınırdı. Belli ki annesi hem rahatına düşkün hem de elalem ne derci bir insan. Elalem de görüyorsunuz ki burda fikrini yazan birine senden anne olmaz, sen kötü annesin diyebilecek haddi bulan insanlar. Genelde kim bu elalem ya diye merak ederdim ama böyle bir şeymiş demek ki... Hem anne hem konu sahibi gelişine davranmış olan çocuklara oluyor işte ordan oraya. Kaymağını da o pis eşi yiyor.

Back
X