- 28 Şubat 2015
- 4.951
- 6.684
- 39
-
- Konu Sahibi elma_sekerim01
Selam..yazını okuyunca cevaplamak istedim.öncelikle genel anestezi ile 15 -20 dk süren bi işlem.ortalama 500 tl.herşeye rağmen 6 ay gebe kalamayan herkes için şart bi durum.çünkü bu film sonucu dr.tedavinin sürecini ve şeklini belirliyor.Bence sakın eylülü beklemeSelam Kadınlar Kulubu'nun güzel hanımları,ben 30 yaşında 3 yıllık evli ve 1 yıldır bebek hayaliyle yanan bir bayanım :)
eşimde sperm sayı ve hızında düşüklük çıktı ,bitkisel ilaç verdi doktor ama çoktan bitti bu ay da ovulasyon tuttum ,güzel çalıştık ama yine olmadı maalesef,eylül ayında HSG çektirmeye karar verdim niye eylül?
temmuzda kuruger diye bir test yaptırcak eşim doktor 2 ay olmazsa yine gelin bu testi yapalım demişti ,gidip bu testi yaptırcaz ,ağustos da biraz tatil yapar kafamızı dağıtırız ,eylülde de hsg çektircem ,en azından aşılama yaptırırm demi arkadaşlar bana fikir vermek isteyenler var mı tedavi gidişatı konusunda olumlu sonuç alanlar varsa lütfen payşalımda bulunsun,hsg özel de fiyatı ne kadar? canım çok yancak mı? aşılama öncesi hsg şart mı? buyrum payşalımda bulunalım beraber..
Canim ne guzel soylemissin vakit kaybetmeye gerek yok ilk bebeimde bir sene bekledik hsg icin ben istedim ama doktor bekletti ve sonuc yeninden klomen tedavisi onerince doktor degistirip hsg de israr ettim. Filmi cekildigim ay doktorum bu ay gebelik olmasin ilac var falan dedi. Ama bende rontgen teknisyeniyim ve o ilacin 3 gun icerisinde vucuttan atildigini biliyordum o ay tek iliski ile hamile kaldim kizim 4 yasinda cok sukur. Sonra zaten biraz arastirma yaptim ilk ay korunmayin diyor doktorlar gebelik icin ihtimal arttigindan. Tabi hamile kalinca korktum yinede hemen dkktorumu aradim ne olacak simdi diye. Oda hayirli olsun korkma hic bisey olmaz dediSelam..yazını okuyunca cevaplamak istedim.öncelikle genel anestezi ile 15 -20 dk süren bi işlem.ortalama 500 tl.herşeye rağmen 6 ay gebe kalamayan herkes için şart bi durum.çünkü bu film sonucu dr.tedavinin sürecini ve şeklini belirliyor.Bence sakın eylülü bekleme
Sana kısaca sürecimi anlatayım.6 yıllık evliyim (30 yaş)adet döngümde ve hormonlarımda hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen hamile kalamıyorum.tam bir yıldır korunmuyoruz. eşimin sonuçları çok güzel bende de bişey yok.ben de geçen sene senin gibi plan yapıp hamile kalayım dedim.ama evdeki hesap çarşıya uymadı.koca yaz tatili boyunca adet olamadım.ve sırf bu yüzden gebelik şansım olmadı.dr çok kızdı tabi.çünkü tedbiri elden bırakmayıp tüm testlerimi verip ve rahim filmimi en baştan çekilseydim süreci taaaa bu seneye kadar uzatmamış olcaktım.Nasılsa olur ya ,ha bu ay ha sonra ,aman dur biraz daha gezeyim şu iş de bitsin şunu da halledeyim derken süreci baltaladım.Haftaya HSG filmi çekilicem ve en baştan yapılsaydı sorunu bulurduk ve belki şimdiye hamileydim....çok uzun yazdım kusura bakma ama dayanamadım.sende kendi geçen seneki rahatlığımı gördüğüm için uyarayım dedim.biran önce filmini çekil buarada eşin de testini versin.çünkü eşin istediği kadar iyi olsun senin tüpler tıkalıysa koca bir yaz boşa çalışırsınız.boşuna moral bozukluğu.Ayrıca 2 önemli nokta
1 rahim filminden sonraki ay mutlaka korunman gerekli bu da hamilelik için 1 ay zaman kaybı demek.
2 bu filmi çekilenler sonraki aydan itibaren kolay hamile kalabiliyorlar.
Özetle elini çabuk tut arkadaşım.İnşallah kulak verirsin ve belki aynı ay hamiş kalırız