HPV

sonbahar-

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2025
4
0
1
24
Merhaba 25 yasımdayım fakat 2 ay öncesıne kadar hpv bulastıgını öğrendım evli değilm fakat hayatımda bırısı var ve bunu ona asla acıklayamıcagım bı durum hpv testım poztıf cıktı tip 31 ilk asımı vurdurdum sıra 2.de gıttımde daha detaylı konusup ne yapabılırız dıye dusunmek ıstıyorum fakat bu durum benı cok korkutuyor kımseyle paylasamıyorum bundan sonrakı surec hakkında bılgsı olan varmıdır

Merhaba. Hpv korkmanı gerektiren bir konu değil. Tedavisi var her şeyin. Sadece stres yapmadan bağışıklığını yüksek tutman gerek. Hayatındaki insana da söylemen daha doğru olur gibi. Bunun için kendini yıpratma lütfen

aşı olmadan atlatmak mümkün mü sizce fiyatı dolayısıyla aşı olmadım ama kendime hiç bakmadığım kadar iyi bakıyorum

Merhaba ben de 23 yaşındayım. 31 tipe sahibim. 2 senedir var bende de muhtemelen. Ne olur ne olmaz diye kolposkopi ve biyopsi yaptırabilirsiniz sonucuna göre de ya takip ya da farklı bir işlem yapılıyor. Korkmayın endişelenmeyin erkenden fark ettiğiniz için rahat olun, en geç 2-3 sene içerisinde vücudunuz atıyor zaten

Çok teşekkür ederim bi nebze dahi içimi rahatlattınız 2. Aşımı olduğum da doktorun kararına göre olacağım ıelrleyen zamanda siz peki atlatabıldınız mı

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle yaşıtız ve bende suan hpv 18 ve bir kaç tip daha hpv taşıyorum ilk öğrendiğimden bu yana okumadığım yazı makale arastırmadıgım sayfa kalmadı umarım anlattıklarım yardımcı olur size.. öncelikle kolposkopi işlemi yaptırmanızı tavsiye ederim rahim ağzında zararlı bir lezyon yani kansere dönebilecek bir lezyon var mı yok mu detaylı bakılıp biyopsi alınıyor 15-20 dklık bir işlem ağrısız herkesten biyopsi alınmıyor ama kolposkopiyi yaptırmışken ne olur ne olmaz diye biyopsisi de mutlaka istemenizi öneririm sonrasında sigara kullanıyorsanız bırakmanızı öneriyorum doktorum dahil ve tüm okuduğum şeylerde ilk sigara alkol bırakılması gerektiğini öğrendim ( ben sigarayı bırakamıyorum maalesef ama azalttım) sonrasında aşı olmanız güzel aşıyla birlikte vitamin takviyesi almalısınız bağışıklık güçlendirici yüksek bağışıklık bu virüsün düşmanı zaten insanlar yüksek bağışıklıkla yeniyor bunu ben kolposkopi yaptırdım ve düşük dereceli lezyon çıktı doktorum aşı ve takip süresi dedi aşıları olup 1 sene sonra tekrardan test vereceğim umarım negatife döner düşük dereceli lezyon olduğu için bir işlem yapılmayacak dedi eğer yüksek dereceli lezyon yani kansere dönüşebilecek riskli bir lezyon olsaydı leep işlemi yapılacaktı leep işlemi rahim ağzından o bölgeyi cok ufak kazıyıp alıyorlar.. sağlıklı beslenme spor yapma bol probiyotik kullanmak beea markalı propolis, c ve d vitamini ve ahcc diye bir bağışıklık yükseltici ilac kullanmanın faydası olduğunu hatta 6-8 ay ya da 1 senede virüsü vucuttan atanların olduğunu okudum aynı zamanda bizim yaşlarımızda hpvyi daha kolay atlatıldığını söyledi doktorum bu süreçte de cinsel ilişkiye negatife dönene kadar ara verdim çünkü pinpon etkisi yapıyormuş ara veremezseniz bile prezervatifsiz asla ilişkiye girmeyin ve aynı zamanda erkek arkadaşınıza da bu durumu söylemeniz daha uygun olacaktık çünkü eğer ondan bulaştıysa veya ondan önce bulaşıp sizinle cinsel birliktelik yaşıyorsa korunmasız ona da bulaşmıştır ve onunda aşı olması gerekmekte erkeklere pek bir şey olmuyor bu hpvde sadece taşıyıcı gibi olduklarını okudum fakat taşısalar bile siz bunun için tedavi olup negatife döndüğünüzde tekrar birlikte olup tekrar kapabilirsiniz yani demem o ki bunu söylemek ikinizinde yararına olur nasıl karşılar bilmiyorum ama ben söyledim erkek arkadaşıma ve bana ondan değil ondan bir önceki ilişkimden bulaştı benim erkek arkadaşım tedavi odaklı yaklaştı saolsun şimdi ikimizde ilk doz aşılarımızı olduk takip sürecindeyiz.. kısacası bağışıklığı yükseltecek ne varsa yapın bu süreçte virüsü yenen asıl şey bağışıklık.. tekrardan geçmiş olsun umarım yardımcı olabilmişimdir

Çok teşekkür ederim bi nebze dahi içimi rahatlattınız 2. Aşımı olduğum da doktorun kararına göre olacağım ıelrleyen zamanda siz peki atlatabıldınız mı
Merak etmeyin bende ilk öğrendiğimde korkudan geceleri ağlardım kanser miyim kanser olacak mıyım kimseyle paylaşamazdım cok kötü korkunç bir psikolojiye girmiştim doktorum içimi rahatlattı farkında olduğun için kanser olmayacaksın öyle bir şey olmayacak dedi sonrasında içim rahatladı ve çözüm odaklı davrandım hep gözümü korkutmuyor artık sizide korkutmasın

Ben daha 2 aydır sürecin içerisindeyim. Kolposkopi yaptırdım bir bölgede cin1 görüldü takipteyim şu anda

Çok teşekkür ederim kendimi sadece bir ben yaşıyormuşum gibi hıssedıyordum yaklaşık 3 4 aydır kendimle bı savaşın içerisinde yalnız kalmışım gibi hıssedıyordum umarım bu süreç hiç birimizi yormaz yıpratmaz çünkü gerçekten insan korkutugun da tek olup kimseye birsey anlatamadıgındandaha da sorunlar büyüyor bunlar benim ıcımı rahatlattı hangi doktora gıdıyorsunuz ben özel bir klınıkde ırem hanıma gıttım fakat pek memnun kalamadım doktor degıstırmek ıstıyorum iyi bi doktor arayışındayım

Anksiyete var bende bı yildr hastalık hastalığı dusunrken korktgum basima geldi hpv 16 poztf hemde 5 yldr varmis bn yeni öğrendim çok korkuyrm ankisiyete oldugumdan hep stres altındayım siz diyorsunuz moral ne yapacam ben

Gizlilik gereği doktor ismi veremiycem maalesef ama özel jinekologlar daha iyi bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…