- 29 Aralık 2017
- 1.270
- 320
- 40
- Konu Sahibi yasamakhatirlamaktir
Merhabalar çokk çok geçmiş olsunMerhabalar bende bu süreci yaşayan biri olarak birkaç şey yazmak istedim uzun zamandır girip yorumları okuyorum.İlk öğrendiğimde ne olduğunu bile bilmiyordum inanın tesadüfen gittiğim kontrolde doktorumun hpv yede bakalım demesiyle başladı sürecim özel bir muayenehanede alınan smear ve hpv sonucum smar temiz hpv 16 gelmişti sonra parça alalım dedi doktorum yine muayenehanede parça aldı kolposkopi yapılmadan ama onunda sonucu temiz gelmişti 6 ayda bir kontrol demişti ozaman bir doz aşı yaptırdım sonra devam etmedim aşıya aradan 6-7 ay gibi bir süre geçti ben farklı bir özel hastanede yüne smear aldırdım temizdi ama o sırada araştırmalarım beni bi hayli strese soktuğu için için rahat etmedi devlet hastanesindede smear aldırdım aynı süre içerisinde devletteki sonucum ascus gelmişti.Sonra devlet çok moral bozduğu için orda devam etmek istemedim yine başka bir özel hastanede kolposkopi yaptırmak istedim sonuç cin1 iki bölgede ordaki doktor rahim ağzını almamız gerekebilir dedi iyice pskolojım alt üst.Sonra araştırmaya devam ettim ve Ankara Hacettepe Murat Gültekin hocaya gitmeye karar verdim sonuçlarımı aldım istanbuldan Ankara’ya gittim Murat hocam geç kolposkopi odasına kendim bakacağım dedi ve sonu için girdiğim hastaneden leep olup çıktım ne olduğunu idrak edebilecek pskolojım kalmamıştı sanırım.Ama ordaki hpv sonucum 46 ve 53 gelmişti işin grip tarafı.Murat hoca kullandıkları kitlerin ketemden daha kaliteli olduğunu Avrupa’da onaylanmış en başarılı kitler olduğunu söyledi ben hangisine neye inanacağımı bilmiyorum halen.Gittiğim devlet hastanesindede hpv almışlardı ama onun sonucu aylar geçmiş olmasına rağmen halen yok.Bir ay oldu leep olalı patoloji sonucumu bekliyorum 90 günü bulur demişlerdi.Murat hoca yaşından dolayı leep yaptım riske atmaya gerek yok dedi.İşlemi yaparkende kanser olduğunu düşünmüyorum tertemiz yaptım orayı dedi ama ben halen gelecek sonuçtan endişeliyim.Baştan beri cin1 varmıydı gerçekten 16 varmıydı da yok oldu hangi sonuç doğru hiçbir fikrim yok.Yaşım 38 bir çocuğum var.Bu arada papivir diye bir takviye önerdi doktorum onu kullanıyorum deflagyn de kullandım 3.kutum bitmek üzere onu Murat hoca kullan dememişti ondan önce almıştım.Umarım patoloji sonucumda güzel gelir.Çok karışık yazmış olabilirim hanımlar kusura bakmayın lütfen.Hepimize güzel sonuçlar almayı nasip etsin Rabbim
Peki bu süreçte hiç siğiliniz oldu mu? Bir de 46 tip hangi risk grubunda oluyor?