• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv-Vulva kanseri- geçmeyen korku ve şüphe

lenar

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2023
7
1
6
44
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir geçmeyen vajinal mantar ve akıntı sorunu ile uğraşıyordum. Smearin ascus gelmesinden sonra kolposkopi sonucu cin-1 lezyonları ve vajinal enfeksiyon görüldü. Hpv testim henuz çıkmadı ama büyük ihtimalle pozitif olacak. Doktor 1 yıl sonra kontrole gelmemi söyledi ve vajinal fitil ve flora düzenleyici verdi. Bunları kullandıktan sonra ise kaşıntı başladı:(

Google'da vajinal kaşıntının vulva kanseri belirtisi olduğu yazıyor. Beni iki doktor muayene etti bu süreçte, vulva kanseri emaresi olsa herhalde şüphelenilerdi değil mi?

Şu an için bağışıklığım güçlendirmeye çalışıyorum. Ancak kanser korkusu aklımdan gitmiyor. Rahim ağzı kanseri korkusunu da aştım artık google'dan araştırdıkça vulva kanseri, vulva bölgesinin komple alınması gibi ameliyatlar gördüm ve korkum gitgide daha da arttı malesef.

İşin kötüsü bu kanser korkusunu aklımdan atamamak moralimi de kötüye götürüyor ve bu durum bağışıklık için de kötü. Psikolojik desteğe başladım ancak yeterli olmuyor.

Hiç vulva kanseri atlatmış yakını olan vs var mı? Belki düzelme öyküleri beni biraz kendime getirir. İnanın psikolojim çok kötü, tutunacak olumlu bir bilgi arıyorum ama hep kötü verilerle karşılaşıyorum. Düzelemiyorum:(

Sadece kaşıntıyla vulva kanseri olamazsınız.
Kullandığınuz fitillerin akıntısı bile kaşıntıya sebep oluyor olabilir

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir geçmeyen vajinal mantar ve akıntı sorunu ile uğraşıyordum. Smearin ascus gelmesinden sonra kolposkopi sonucu cin-1 lezyonları ve vajinal enfeksiyon görüldü. Hpv testim henuz çıkmadı ama büyük ihtimalle pozitif olacak. Doktor 1 yıl sonra kontrole gelmemi söyledi ve vajinal fitil ve flora düzenleyici verdi. Bunları kullandıktan sonra ise kaşıntı başladı:KK43:

Google'da vajinal kaşıntının vulva kanseri belirtisi olduğu yazıyor. Beni iki doktor muayene etti bu süreçte, vulva kanseri emaresi olsa herhalde şüphelenilerdi değil mi?

Şu an için bağışıklığım güçlendirmeye çalışıyorum. Ancak kanser korkusu aklımdan gitmiyor. Rahim ağzı kanseri korkusunu da aştım artık google'dan araştırdıkça vulva kanseri, vulva bölgesinin komple alınması gibi ameliyatlar gördüm ve korkum gitgide daha da arttı malesef.

İşin kötüsü bu kanser korkusunu aklımdan atamamak moralimi de kötüye götürüyor ve bu durum bağışıklık için de kötü. Psikolojik desteğe başladım ancak yeterli olmuyor.

Hiç vulva kanseri atlatmış yakını olan vs var mı? Belki düzelme öyküleri beni biraz kendime getirir. İnanın psikolojim çok kötü, tutunacak olumlu bir bilgi arıyorum ama hep kötü verilerle karşılaşıyorum. Düzelemiyorum:KK43:
Kolposkopi sonucum benim de cin1 ve endoservisit yani rahim ağzı enfeksiyonu geldi. Büyük ihtimalle leep yaptıracağım. Kaşıntı ve kokulu akıntı var bende de. Korkmanıza gerek yok. Herhangi bir enfeksiyon bile kaşıntı yapabilir

Kolposkopi sonucum benim de cin1 ve endoservisit yani rahim ağzı enfeksiyonu geldi. Büyük ihtimalle leep yaptıracağım. Kaşıntı ve kokulu akıntı var bende de. Korkmanıza gerek yok. Herhangi bir enfeksiyon bile kaşıntı yapabilir
Cin1 için leep yapılmaz dedi benim doktor ama bilemiyorum. Takibe aldı 1 yıl sonra gel dedi.

Back