HPV ve Çift başlı Rahim

Bayan Yengec

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
24
-3
86
30
Merhaba aranızda yeniyim Hpv virüsü ile başım dertte galiba 1 yıl önce sigillerim vardı küçük küçük agdayla istemeden kaldırdım gittigim doktor bana direk yakalım yada donduralım demiştim samimiyetine güvenmedm tabiki geçen hafta baska bir doktora gittim detaylı olarak baktı rahim ultrasonuyla rahim içinde hiç bişey yok hatta siğil olduguna eminmisin dedi smear alındı keteme yönlendirdiler hpv tarama testi için nasıl yapılıyor yaptıran varmı daha önce. birde rahmin çift başlı dedi bu ilerde sorun yaratır mı çocuk için acaba aynı durumu yaşayanlar varmı

Çift başlı rahmi bilmiyorum ama, hpv bende vardı 6 yıl önce. Siğiller tırtıklı ve karnabahar görünümümdeydiler. Gecen sene sağlık ocağında hpv testi aldılar keteme gidiyor sonuclar 15 günde cıkıyor. Benim negatif geldi siğil yapanları kansere neden olmuyor diyorlar.

Benim 4 yada 5 taneydi en büyüğü toplu ignenin basının yarısı kadar su 3 tanesi kendiliginden geçti 2 si de ben agdayla kaldırdım sonra noktalar olustu alerji gibi ona enfeksiyon dedi keteme gitmem lazımmış peki hpv tarama testi nasıl yapılıyor bana söyleyebilirmisin

Sen gitmeyeceksin sonuc sana gelecek 15 gün içinde cıkıyor doktorun bilgisayarında gözükür. Hatta e nabızda bile cıkar. Pozitifse zaten arıyorlar

Sen gitmeyeceksin sonuc sana gelecek 15 gün içinde cıkıyor doktorun bilgisayarında gözükür. Hatta e nabızda bile cıkar. Pozitifse zaten arıyorlar
Ne şekilde alınıyor peki test parça alıyorlar diye duydum korktum bayağı çok teşekkür ederim yardımların için buarada

Senden smear almıslar anladım. Hpv vermek için En yakın sağlık ocağına git orda hpv testi alıyorlar. yaşın kaç bilmiyorum. 30 yaş üstüne yapıyorlar. Eğer yaşın 30 altıysa özel bir hasteneye gidip yaptırabilirsin

Ne şekilde alınıyor peki test parça alıyorlar diye duydum korktum bayağı çok teşekkür ederim yardımların için buarada
Hayır parça falan değil. Sürüntü alıyorlar smear gibi aynı. Hic korkma. Yaptır mutlaka. Cok yaygın bir virüs bu.

Özel hastahaneye gittim yaşım 26 smear alındı keteme yönlendirdi özellikle hpv tarama testi yaptırmak istedigimi belirtmemi istedi smear sonucu çıkmış yarın gidip göstericem inşallah

Hayır parça falan değil. Sürüntü alıyorlar smear gibi aynı. Hic korkma. Yaptır mutlaka. Cok yaygın bir virüs bu.
Tabiki çok rahatladım şuan çok teşekkür ederim parça alınacak dediler diye smear ı göstereyimde yarın peki bu 16 18 türleri tehlikeli dediler o durumda ne oluyor acaba tedavisi nasıl bilgin varmı

Tabiki çok rahatladım şuan çok teşekkür ederim parça alınacak dediler diye smear ı göstereyimde yarın peki bu 16 18 türleri tehlikeli dediler o durumda ne oluyor acaba tedavisi nasıl bilgin varmı
Siğil yapanları kanser yapmıyor genelde. 16,18 ve başka türler rahim ağzında kanser öncüsü lezyonlar yapabiliyor ama bu 10-15 yıl içerisinde gelişiyor. Kiminin bağışıklığı yüksek oluyor vücuttan atıyor kimi atamıyor. O yuzden sürekli kontorl altında olmak gerekli. Smear testlerini düzenli vermek lazım. Bazen smear negatif ama hpv pozitif gelenler oluyor. En iyi sonucu hpv verir. Siğil yapanları genelde 6 ve 11 türleri oluyor. Ancak bu türlerle beraber 16 ve 18le de enfekte olanlar oluyor. Yani türler aynı anda bir arada da bulunabiliyor.

zaten hpv pozitifse smear testinde anormallikler cıkar. Sen smear aldılar demistin onun sonucu ne geldi?

Özel hastahaneye gittim yaşım 26 smear alındı keteme yönlendirdi özellikle hpv tarama testi yaptırmak istedigimi belirtmemi istedi smear sonucu çıkmış yarın gidip göstericem inşallah
evet 30 yaş altına yapmıyor sağlık ocakları. 30 yaş üstüne bedava yapılıyor. Ozaman sen keteme git ve hpv testini yaptır mutlaka. Onun sonucuda 15 gün içinde cıkar.

Smear ı almadım daha yarın alıp doktora gösterilen geçen sene bu zamanlarda gene yapmıstım negatifti umarım buda negatif çıkar doktor zaten hpv ver ki ona göre 6 ayda bir mi yoksa senede 1 mi kontrol etmemiz lazım dedi yarın detaylı olarak bilgi alırım tabiki umarım negatif çıkar testim. Bir önceki doktor hiç samimi gelmemişti yani para için hemen yakalım donduralım dedi çok ilgili degildi zaten belki o zaman çıkan şeyler sigil degildi onu bile düşünüyorum

Siğilse yakılması lazım yalnız. Yani doktor doğru söylemiş. Yoksa çoğalırlar. Eğer sende cıkanlar siğilse hemen yakılması gerek. Siğilin değişik şekilleri var. Mesela Bende cıkanlar böyle üzeri tırtıklı kahverengi karnabahara görünümündeydi büyüdüler fazlalaştılar. Doktor görür görmez yaktı sonra birdaha cıkmadı. Yani demem o ki siğilleri yakıyorlar ya da krem veriyorlar bu işlemler hpv negatif olmak için önemli oluyor.

Anladım çok teşekkür ederim bakalım umarım herşey güzel olur negatif olur sonuçların yarın göstericem doktora

Anladım çok teşekkür ederim bakalım umarım herşey güzel olur negatif olur sonuçların yarın göstericem doktora
Negatif cıksa da mutlaka hpv yaptır. Gecmis olsun.

Kerem düşük risklere bakmıyor hastanede genotipleme yaptırmanız lazım ozaman çıkıyor geçmiş olsun

Henüz tiplendirme yaptırmadım smear yapıldı sadece. bir kaç hafta içinde hpv tarama yapılacak sanırım 30 yaş altı oldugum için keteme yönlendirdi korktugumuz yüksek riskli durumda ise o zaman araştırma Hastanesi'ne yönlendirme yapacakmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…