Merhaba bende de hpv 16 var ve ben bunu oldukça geç farkettim. Çünkü hiçbir belirttim yoktu. Ve eşimle 3 seneden fazladır birlikteyiz. Bilmediğimiz için de iyileşme olmadan bunu sürekli birbirimize verip durduk. Bu yüzden ilk öğrendiğimde günlerce ağladım, smear sonuçlarım henüz çıkmamıştı ve kendimi kanser olduğuma falan inandırdım. Şükürler olsun ki smear ve kolposkopi sonuçlarım temiz geldi ve sadece rahim ağzı yarası olduğunu söyledi doktorum
Benim de tek şikayetim yıllardır devam eden yoğun akıntı. Kokusuz ama beyaz ve çok yoğun. Evdeyken sürekli iç çamaşırı değiştiriyorum, işe giderken mecbur günlük ped kullanıyorum. Kültür sonuçlarım temiz bu akıntıyı rahim ağzı yarası yapıyormuş. Doktorlar şikayetlerin giderilmesi adına yarayı yakabiliyorlar ama ben henüz doğum yapmadığım için doktorum böyle bir işlemi tercih etmedi. Bu tarz işlemler rahmi zayıflattığı için düşük riski yaratabiliyormuş. Ama tabiki 6 ayda bir kontrol şartı var.
Bazen o kadar canımı sıkıyor ki bu akıntı yarayı yaktırıp kurtulmak istiyorum ama riske de atamıyorum. Tabiki önceliğim hpvden kurtulmak