- 14 Temmuz 2024
- 23
- 10
- 24
- Konu Sahibi zorgunlergecti
Merhaba ben bugün sizleri hem bir hemşire hem de hasta olarak bilgilendirmek için geldim. Gördüğüm kadarıyla fazlaca eksik ve yanlış bilgiler mevcut. 2023 mayıs ve haziran ayında vajinamda ve anal bölgemde çok ciddi bir kaşıntım vardı. Yaklaşık 1 bucuk ay bu kaşıntıyı çektim mantar enfeksiyonu vs sandığım için doktora gitmedim. Ne büyük aptallık. Duştan çıktıktan sonra kurulanirken makatimda elime birseyler geldi. Allahim resmen makatim irili ufaklı sigil dolu görür görmez anladım ve soluğu doktorda aldım. Hekim muayene eder etmez bunun sigil olduğunu doğruladı. Sevgili kız kardeşlerim vajinanizin kasinmasi akintinizin çok ve kokulu olması bunlar kesinlikle hekime gitmeniz gereken konular. Ağlaya ağlaya ertesi gün koter işlemi için operasyona alindim uyandığımda perine bölgemiz %30 hemen hemen yanmıştı. Hpv tiplendirme testinde düşük riskli tip çıktı derin bir nefes aldım. Daha yaralarım iyileşmeden sigiller tekrar etti ki yara iyileşme süreci çok zor oldu. Erkek arkadaşımda da sigil çıkıp tiplendirme için patoloji sonucu geldiğinde dünya başıma yıkıldı yeniden. 16 18 45 pozitif geldi. Hemen koşa koşa doktoruma gittim aynı süreçlerden tekrar geçtim. Yeni alınan smear sonucum 16 18 45 pozitif ve Cin1 geldi. Resmen hayat benim için durdu. Anne olmayı çok isteyen ama birden fazla partnerliligin cezasını sağlığıyla ödeyen birine dönüştüm. Günlerce yemedim içmedim konuşmadım uyumadım. Ve sigiller yine alıp başını gitti 2. Kez koter oldum ve bu en zoruydu. Yanmayan hiç bir yerim kalmadı günlerce tuvalete bile giderken çığlık çığlığa ağladım. Psikolojim bitmiş hayattan tamamen umudumu kesmiştim. İyileşme surecimi tamamladıktan sonra hekim bana DEFLAGYN+AHCC verdi hiç aksatmadan her gün düzenli kullandım. Haa bu arada kolposkopi yapıldı biyopsi sonucu smear sonucuyla uyumlu CIN1 geldi. Her neyse yanında takviye d vitamin c vitamin b12 gibi düzenli olarak ilaçlarımı da aldım. Cinsel birliktelik hemen hemen yarıya indi partnerimle ve kondomsuz asla yapmadım. İlaçlar bitip adetim geçtikten sonra alınan smear sonucum negatif geldi. Hiç bir şey yoktu enfeksiyon bile. Şükürler dualar adaklar... Ben bekarım dünyanın parasını verip hsg bile çektirdim tuplerini tıkar bebek sahibi olamazsın dedikleri için. Ama hala üç beş sigilim vardı. Onları üç gün önce yaktirdim tekrar kolposkopi ve biyopsi yaptı hekimim şuan sonuc bekliyorum. Çok zor ve bilgi eksikliğinin fazla olduğu bir süreç. Burda okuyup kendimi mahvettigim çok bilgi oldu. Hpv sizi kısır yapmaz. Leep olmak düşük ve gebe kalmayi etkilemez en max 14. Haftada rahim ağzınıza iki dikiş atılır o da kanamanız olursa. Koter sigil de kesin çözümdür yanan yerde tekrar sigil çıkmaz ama kenarında köşesinde çıkabilir. Sigara alkol uykusuzluk kötü yeme alışkanlıkları hpvnin en sevdiği şeylerdir. Bu virüs cansız ortamda 7 güne kadar yaşar havlu lif tuvalet gibi şeyleri ortak kullanmayın. Sigil çıkan bolgenizi jilet tüy dökücü ağda gibi şeylerle almayın yayılır makasla kısaltın makası başka yerde sakın kullanmayın. Psikolojik destek alabilirsiniz bu ne ayıp ne yasak ne günah. Hpv oldum kesin kanserim diye bir şey yok takiplerinizi güzelce yaptırın her 3 ayda 6 ayda bir birçok kadından daha avantajlı bile olacaksınız. Belirti vermeden kimse doktora gitmiyor ne kadar çok kadın kanser olduktan sonra öğreniyor bir bilseniz. Ve en önemlisi bu süreçle tek başınıza başa çıkmaya çalışmayın. Buraya yazın hekiminize aklınıza takılan şeyleri mutlaka sorun google çok inanmayın çünkü başım ağrıyor yazsanız beyin tümörü çıkıyor. Benim en büyük hatam öyle şeyleri okuyarak kendimi harab etmek oldu. Bu bir süreç kendimize dikkat ederek bundan kurtulmak mümkün ben 23 yaşında yakalandim bu yazdıklarımın hepsi tam 1 yıllık süreç bu 1 yıla 3 koter 6 smear testi 2 kolposkopi ve onlarca ilaç ve kötü haber sığdırdım maalesef. Son smear sonucum benim için umut oldu umarım biypsimde iyi gelir. Lütfen benden dualarınızı eksik etmeyin çünkü buna çok ihtiyacım var Allah hepimizin yardımcısı olsun.