HPV Pozitiften Negatife Yolculuğum

Herkese selamlar, şükürler olsun ben negatife dönmüşüm, darısı hepinizin başına olsun.
İlk fırsatımda yeni bir konu açıp buradan paylaşım yapacağım kullandığım takviyeleri, geçirdiğim süreci vs..
Fırsat bulamadım,çok yeni öğrendim uzun uzadıya anlatacağım çünkü söz vermiştim kendime.

Çok sevindim gerçekten kaç ayda negatife döndünüz yazar mısınız lütfen

Çok sevindim çok geçmiş olsun her şey herkes için çok daha güzel olsun

Çok sevindim çok geçmiş olsun her şey herkes için çok daha güzel olsun

Çok geçmiş olsun umarım güzel haberler alırsınız

Hemsireyim. Biraz once aldim haberi. Herkesin rahim agzi kanser taramasini yaparken kendimde yaptirayim dedim. 17 sene evlilikten sonra bir aptal olarak korunmasiz cinsel iliskilerim oldu. Sonucum ne olacak bakalim. Hakettim

herhangi bir birliktelik yaşamış mıydınız?

doktor için daha detaylı bir bilgilendirme yapabilir misin acaba? soyismi nedir? kliniği nerede?

Hemsireyim. Biraz once aldim haberi. Herkesin rahim agzi kanser taramasini yaparken kendimde yaptirayim dedim. 17 sene evlilikten sonra bir aptal olarak korunmasiz cinsel iliskilerim oldu. Sonucum ne olacak bakalim. Hakettim
Kendinizi kötü hissetmeyin. Olacağı varmış ve olmuş. Önemli olan bundan sonra dikkatli olmak ve kendinize önem vermeniz. Umarım yakın zamanda kurtulursunuz

Merhaba lütfen yardımcı olur musunuz smearin temiz çıktığını söyledi doktor ama garanti olsun diye kolposkopi yapalım dedi nedir bu neden yapılacak diye sorduğumda virüs görülmüş dedi bende e nabıza baktım ki meğerse hpv testinde virüs çıkmış bunlar ne demek hiç bişe anlamadım

MOLEKÜLER HPV TESTİ:
TRANSKRİPSİYON ARACILI AMPLİFİKASYON VE HİBRİDİZASYON KORUMA YÖNTEMİ (Aptima-Panther System) İLE SIVI BAZLI KORUYUCU SOLÜSYONDA 14 ADET YÜKSEK RİSKLİ HPV TİPİ (16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68) ARAŞTIRILMIŞTIR.
SONUÇ: POZİTİF (+)
HPV 16: NEGATİF HPV 18/45: NEGATİF HPV DİĞER: POZİTİF
( 0000/0 - Neoplazma rastlanmamıştır. )
Tıbbi Laboratuvar Yorum / Not

Yüksek risk HPV tespit edildiği için kolposkopi ile hücrelerde herhangi bir anormallik var mı diye bakılacak. Şimdilik endişelenecek bir şey yok sadece virüsü atabilmek adına sağlıklı beslenin, spor yapın. Virüsü bulaştırmamak ve size tekrar bulaşmasını engellemek(pin-pon etkisi dediğimiz şey) adına ilişkiden kaçınmanızı tavsiye ederim.
Kolposkopi sonuçlarından aklınıza takılan olursa tekrar paylaşabilirsiniz. Gerisi doktorların işi.

Doktor ilişki konusunda hiç birşey demedi hatta çocuk istediğimiz için hpv aşısıda olmaz dedi ve kolposkopiyi şubat ayına verdi içim hiç rahat değil ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum yani bu süre içinde hamilelik düşünme ilişkiye girme demedi işlemden 3 gün önce gebelik testi bile yapacaklar

Ağızda hpv hakkında bilginiz var mı bir kerelik de olsa bulaş olur mu ağza

Ya şunu merak ediyorum aşıdan virüs kapar mıyız bazıları demiş ki aşıdan kaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…