Öncelikle geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkür ederim.
Bana söylenen kadarıyla adenokarsinoma ve skuamoz olarak 2 farklı çeşit kanser hücresi görülebiliyor rahim ağzında.
Bende çıkan biraz daha agresif olanıymış sanıyorum ki hızlı büyümesinin sebebi bu.
Tabii ben de anlam veremiyorum demekki 8 ay önce smear yerine biyopsi yapılabilirdi 8 ay önce hiç mi lezyon yoktu orada yani? Ki 8 ay önceye ait MR’ım da var yine istemişlerdi. Orada da çıkmadı olsa çıkmaz mıydı? Hala cevapları netlik kazanmayan sorular bunlar.
Smear ASCUS önemsiz deniliyor, internetten okuyarak paranoya yapmak tabiki yersiz ama gencim bir şey olmaz diyip de geçmeyin asla.
HPV testi akabinde hemen HPV aşısı yaptırmak şart. Ücreti emin olun kanser olduğunuzda harcadığınız muayne ücretleri yanında 0 kalıyor.
Bir de sağlık konusunda asla tek doktora güvenmemek gerekiyor bencede. Çok ilginç yakın çevrem dışında kimse inanamıyor ama son 2 yılda 5-6 farklı jinekoloğa gittim her biri ya profesör ya da doçent. Hepsi de miyom kanama yapar, endometriosiz ağrı yapar dedi. Vissane iyi gelir dediler.
En son prof dr Taner Usta’ya gidecektim durumumu ayarlayıp, “derin” endometriosisim falan olduğunu doktorların bulamadıklarını düşünüyordum çünkü kanser falan aklıma gelmedi bile sürekli kontrolde olduğum için.
Annemin rutin kontrolüne giderken kendime de randevu almış bulundum başka bir hastaneden, iyi ki de gitmişim.
Ben bu muayenem sonrası da HPV aşısı olurum artık diye gitmiştim, elimde biyopsi ile çıktım. :)
Tanı kesin buarada, yani kanser olduğum biyopsi ile kesinleşince PET çekildi, farklı farklı jinekolog onkologlara da göründüm ameliyat süreci için.