- 26 Aralık 2023
- 276
- 80
- 31
- Konu Sahibi selinaagca
Merhaba, bunu smear testi problemli gelen, hpv testi pozitif gelen ve endişeli arkadaşlarım için yazıyorum. 30 yaşındayım ve bebek düşündüğüm için rutin kontrole gittiğimde smear testim ASC-H gelmişti. ( HSIL dışlanamayan) sonrasında hpv dna testi yaptırdım orda da HPV 33 ( yüksek onkojenik risk) pozitif geldi.Dünya basıma yıkılmış gibi hissettim, çok korktum. Biyopsi aldırdım ve cin1 ve cin3 lezyon çıktı ve doktorum Leep operasyonu olmam gerektiğini söyledi hiç tereddüt etmeden hemen oldum. Bu süreçlerde en zoru sanırım patoloji beklemek oluyor, insan hiç bir şeye adapte olamıyor.. sonuç olarak cerrahi sınırlarım temiz çıktı ve kontrollerim sağlanacak bu süreçte bağışıklığı yükseltmek için takviyeler almaya başladım, papivir tablet, propolis vs. Sigara da içtiğim için tamamen bırakamasamda günde 3 yada 4 tane içmeye özen gösteriyorum. Eğer böyle sonuçlar aldıysanız hiç endişe etmeyin ve sürecinize baslayın o bölge temizlendikten sonra Cogunlukla toparlayabiliyor, ben cin3 geldiğine bile sevindiğimi hatırlıyorum ilk patolojimin. Süreçle ilgili endişeli olmakta haklısınız ben de öyleydim ama yoluna giriyor.. ben simdi vücudumdan bu hpv yi nasıl yok edebilirim onu düşünüyorum bu durumları yaşayan herkese çok geçmiş olsun