• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv negatife döndükten sonra takip süreci

Podcastvness

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2019
157
44
98
37
Merhaba hanımlar :)
Uzun zamandır bu konuyu açmak istiyordum, kısmet buguneymiş..Hpv olduğumuzu öğrendikten sonra burada çok şey paylaştım sizlerden çok şey öğrendim. Ancak negatif olan herkes ben de dahil siteye uğramıyoruz:)
Merak ettiğim herkes nasıl takip ediliyor?
örnek vermem gerekirse ben kolposkopi cin1 ve hpv 16 ile tedavi oldum.
Cin1’e lazer buharlaştırma yaptırdım, pek tercih edilen bir yöntem değil genelde işlem yapılmıyor.6 ay ahcc kullandım, kolposkopi sırasında tekrar hpv testi yaptırdım negatifti. İşlem sonrası 7 ay geçti ketemde hpv baktırdım yine negatif geldi. 2 yıl içinde totalde 4 smear negatif geldi. Jinekologa gidiyorum onkolog değil tekrar hpv ye gerek yok dedi, 4 ila 6 ayda bir smear veriyorum. Ama bu takip yeterli mi sizce, size neler önerildi tekrarlamaması için bunları da paylaşalım ki, herkese umut olsun…
Sevgiler

İç çamaşırını mutlaka ütülüyorum , genital bölgemi uzun bırakmamaya özen gösteriyorum ve köpüklü duşlama yapmıyorum kefir ve bağışıklık güçlendirici takviyeler içiyorum çok şükür bir sorunum yok birde düşünmüyorum yani pozitif olurmuyum olmazmıyım diye sorgulamıyorum akışına bırakıyorum ☺️

Selam kızlar,
Cumartesi farklı bir onkolog doktora gittim.Neyse adam çok iyiydi,başıma gelen herşeyi anlattım. Ben rahim ağzıma yakma dondurma yapmıştım ya aslında yapmayadabilirdim teoride yanlış olmadığını ama kendinin arkada bazı patolojileri atlayabileceğini tahribatınölü hücre yarattığını sonra 10 ay sonra yaptırdığım negatif sonucun yalnış olma ihtimaliolabileceğini kendisinin başka yerde yapılan hiç bir kolposkopiye güvenmediğini falan söyledi gerçi benim bu zamana kadar tedavi olarak yanlış yapmadığımı bu kdr sık smear yapmanın yararı olmadığını smear temiz olan ama kanser olan bi sürü kadıngördüğünü artık her kadının5 yılda 1 hpv testi ile takip edilmesi gerektiğini söyledi.
Hpv dna yaptım 2 yıl sonra tekrar
Kapadığım o defter tekrar açıldı çoooooook gerginim.
Böyle bişey yaşayan var mı aranızda?
Tekrar pozitife dönen’
? Bende hpv 16 cin 1 vardı

Merhaba hanımlar :)
Uzun zamandır bu konuyu açmak istiyordum, kısmet buguneymiş..Hpv olduğumuzu öğrendikten sonra burada çok şey paylaştım sizlerden çok şey öğrendim. Ancak negatif olan herkes ben de dahil siteye uğramıyoruz:)
Merak ettiğim herkes nasıl takip ediliyor?
örnek vermem gerekirse ben kolposkopi cin1 ve hpv 16 ile tedavi oldum.
Cin1’e lazer buharlaştırma yaptırdım, pek tercih edilen bir yöntem değil genelde işlem yapılmıyor.6 ay ahcc kullandım, kolposkopi sırasında tekrar hpv testi yaptırdım negatifti. İşlem sonrası 7 ay geçti ketemde hpv baktırdım yine negatif geldi. 2 yıl içinde totalde 4 smear negatif geldi. Jinekologa gidiyorum onkolog değil tekrar hpv ye gerek yok dedi, 4 ila 6 ayda bir smear veriyorum. Ama bu takip yeterli mi sizce, size neler önerildi tekrarlamaması için bunları da paylaşalım ki, herkese umut olsun…
Sevgiler
merhaba, benim merak ettiğim şey hpv den negatif olmanız kaç ay sürdü ve hangi tipti?

Selam kızlar,
Cumartesi farklı bir onkolog doktora gittim.Neyse adam çok iyiydi,başıma gelen herşeyi anlattım. Ben rahim ağzıma yakma dondurma yapmıştım ya aslında yapmayadabilirdim teoride yanlış olmadığını ama kendinin arkada bazı patolojileri atlayabileceğini tahribatınölü hücre yarattığını sonra 10 ay sonra yaptırdığım negatif sonucun yalnış olma ihtimaliolabileceğini kendisinin başka yerde yapılan hiç bir kolposkopiye güvenmediğini falan söyledi gerçi benim bu zamana kadar tedavi olarak yanlış yapmadığımı bu kdr sık smear yapmanın yararı olmadığını smear temiz olan ama kanser olan bi sürü kadıngördüğünü artık her kadının5 yılda 1 hpv testi ile takip edilmesi gerektiğini söyledi.
Hpv dna yaptım 2 yıl sonra tekrar
Kapadığım o defter tekrar açıldı çoooooook gerginim.
Böyle bişey yaşayan var mı aranızda?
Tekrar pozitife dönen’
? Bende hpv 16 cin 1 vardı
merhaba podcast ben de malesef bu sürece bulaştım, sana bir soru soracağım, hpv den negatif olduktan sonra süpheli ilişkin oldu mu? tekrar bulaş olabilir çünkü bu önemli

Back