Evet canım, smear temizdi 1.5 ay önce, zaten son dönemde folikül kistim olduğu için ayda 1 jinekologa gidiyordum. Sonrasında hemoroid şüphesi ile genel cerraha gittim muayene olmaya arka kısmımda 2 adet siğil gördü ve bunu yakalım dedi yaptırmayıp kendi jinekologuma gittim. Siğilleri yaktı ve hemen gardasil oldum, sonrasında aklıma takıldı doktor siğili6-11 yapıyor tipleme yapmaya gerek yok dedi ama benim evhamlı bir yapım var gidip hpv dna yaptırdım özel biolabda izmirde hpv 16 çıktı ben şok oldum tabiki, 1.5 yıllık evliyim henüz bebeğim de yok internetten okudukça da kuruldum da kuruldum korkudan. Sonra hemen doktorumu değiştirdim, uzun araştırmalar sonucu izmirin eski doktorlarından ömer südekana gitmeye karar verdim, kolposkopiyi izmire ilk getiren ve her jinekolojik muaynesinde uygulayan biriymiş ancak henüz gitmedim cumaya randevu aldım. Neler olacak endişesi beni çok yıprattı son günlerde.. durum bu yani o kadar çok arkadaşım var ki çevremde bunu yaşayan atlatan operasyon olan hamile kalam ama bir türlü yüreğim hafiflemiyor.
Öyle işte ...