Merhaba arkadaşlar. Ben 32 yaşındayım bundan 10 yıl önce sürtünme yolu ile ilişki yaşadığım birinden siğil bulaşmıştı. Ama ben o zaman hpv nedir bilmediğim için doktora falan gitmedim. Sonra o siğiller 1 yıl sonra kendiliğinden kayboldu. Bundan iki yıl önce eşimde genital siğiller olmaya başladı. Ama eşimden bana 2 yıldır siğil bulasmadi. Yani eşimde 2 yıldır siğil var yaktiriyoruz bir süre sonra yine çıkıyor bende bir tane bile çıkmadı. Geçenlerde spiral için muayeneye gittiğimde doktor rahmimde küçük bir yara olduğunu söyledi. Ben yara ile ilgili araştırma yaparken hpv denen illeti yeni öğrenmiş bulundum ve hemen hpv testi yaptırdım fakat sonucunun 1 ay içinde çıkacağını söylediler. Benim şuan merak ettiğim konu benim 10 yıl önceki sürtünme yolu ile yaşadığım ilişkiden benim rahim agzima hpv yerleşmesi mümkün olmuş mudur yoksa atlatmış geçmiş miyimdir ? Bakire birinin rahim ağzına hpv ilerlemesi mümkün mü?Çünkü 10 yıl içinde herşey için çok geçmiş olmuş olabilir diye düşünmekten kafayi yiyorum.Bu konuda bilgisi tecrübesi olan varsa yanıtlarsanız çok sevinirim. Sevgiler..