- 12 Haziran 2024
- 261
- 9
Bende anlamadın devlette oldum araştırma hastanesinde stajyer doktor yanındaki birine boyama olmadı dedi o yanındakide olmasada 5 yerden parça al dedi. Parça aldı ama boyama olmadığı halde cin1 nasıl geliyor anlayamadım. Bu arada yaşım 32. Bana özelde doktor sonucuma göre leep önerdi takiptede durabilirsin kendin karar ver dedi. Yarın kolposkopi olduğum hastanede randevum var detaylı bilgi için gideceğim bakalım ne diyeceklerama cin1se bile leep yapılmaz ki hiçbir doktor önermiyor cin1 için leep. bide boyanma olmadı diyorsunuz. Özele mi gidiyorsunuz ? kaç yaşındaydınız
bence baska doktorlarada görün derim. Cunku hem kolposkopide boyanma olmamıs demek ki cok dusuk değişiklikler oluyor demek bu geçici yani, stajyer doktor bence tedbir amaçlı almıştır onu. cın1 tehlikeli değilki gelebilir yani. leep olmanız bence doğru değil gibi geliyor bana. Bir kaç doktora danışın benceBende anlamadın devlette oldum araştırma hastanesinde stajyer doktor yanındaki birine boyama olmadı dedi o yanındakide olmasada 5 yerden parça al dedi. Parça aldı ama boyama olmadığı halde cin1 nasıl geliyor anlayamadım. Bu arada yaşım 32. Bana özelde doktor sonucuma göre leep önerdi takiptede durabilirsin kendin karar ver dedi. Yarın kolposkopi olduğum hastanede randevum var detaylı bilgi için gideceğim bakalım ne diyecekler
Leep olmakta istemiyorum aslında. Çünkü kolpokopiden sonra ilişki sonrası kanamam arttı. Keşke hiç olmasaydım biyopsi pişman oldumbence baska doktorlarada görün derim. Cunku hem kolposkopide boyanma olmamıs demek ki cok dusuk değişiklikler oluyor demek bu geçici yani, stajyer doktor bence tedbir amaçlı almıştır onu. cın1 tehlikeli değilki gelebilir yani. leep olmanız bence doğru değil gibi geliyor bana. Bir kaç doktora danışın bence
o geçicidir.Leep olmakta istemiyorum aslında. Çünkü kolpokopiden sonra ilişki sonrası kanamam arttı. Keşke hiç olmasaydım biyopsi pişman oldum
İnşallah öyledir. Sizinde mi cin1 di yoksa temiz mi çıktı demiştinizo geçicidir.
ya benım smearda LSIL çıktı kolposkopide benden parça bile almadı temizsin dedi 1 sene sonra kontrolegelirsin dediİnşallah öyledir. Sizinde mi cin1 di yoksa temiz mi çıktı demiştiniz
Ben en iyisi özele gideyim. Devlette doktorun kendisi olsa iyi hepsi farklı stajyer doktor. Şehir hastanesinde böyle rahatsızlıklarla ilgileniyorlar mı acabaya benım smearda LSIL çıktı kolposkopide benden parça bile almadı temizsin dedi 1 sene sonra kontrolegelirsin dedi
ben şişli etfal araştırmaya gidiyorum ıstanbuldayım. Direkt onkolog kendi ilgilendiBen en iyisi özele gideyim. Devlette doktorun kendisi olsa iyi hepsi farklı stajyer doktor. Şehir hastanesinde böyle rahatsızlıklarla ilgileniyorlar mı acaba
Bende bursadayım araştırma hastanesinde doktorun kendisine denk gelmedim şimdiye kadar stajyerler var. Üniversitede randevu aldım prof.onkoloğa birde oraya gideceğim. Kafam çok karıştı nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorumben şişli etfal araştırmaya gidiyorum ıstanbuldayım. Direkt onkolog kendi ilgilendi
Sizin dediğiniz doğru sanırım kolposkopi olduğum hastaneye gittim doktor o kötü hastalık yok dedi ama hücresel bozulma başlamış onkoloğa yönlendiriyorum randevu al dedi. Özelde sonucumu gösterdiğim doktor yanlış yorumlamış. Şimdi benim kanser olma ihtimalim çok mu yüksek siz sanırım baya bilgilisiniz. İçim hiç rahat değil haftaya randevum var onkoloğa gideceğimSiz iyi bir jinekolojik onkolojiye gidin derim ben maalesef bir şey diyemem ki. Rahim ağzında kansere dönüşme olasılığı olsn hücreler demek. Saat yönünde demek de ordan alınan parçalardan bahsediyor o sizinle alakalı değil yani
Hayır. Alakası yok. O hücresel bozukluğu alıyorlar geçiyor. Kansere dönüşmesi çok çok düşük. Kendinizi heba etmeyin. Ben öyle yapmıştık boşa yapmışım.Sizin dediğiniz doğru sanırım kolposkopi olduğum hastaneye gittim doktor o kötü hastalık yok dedi ama hücresel bozulma başlamış onkoloğa yönlendiriyorum randevu al dedi. Özelde sonucumu gösterdiğim doktor yanlış yorumlamış. Şimdi benim kanser olma ihtimalim çok mu yüksek siz sanırım baya bilgilisiniz. İçim hiç rahat değil haftaya randevum var onkoloğa gideceğim
Bana takip diyor doktorlar. Tekrar randevu alıp başka doktorlara gideceğim bakalım onlar ne diyecek.Hayır. Alakası yok. O hücresel bozukluğu alıyorlar geçiyor. Kansere dönüşmesi çok çok düşük. Kendinizi heba etmeyin. Ben öyle yapmıştık boşa yapmışım.
Niye bu kadar taktınız anlamadım? Taki diyorlarsa doğrudur. Demek ki öyle riskli bir durum yokBana takip diyor doktorlar. Tekrar randevu alıp başka doktorlara gideceğim bakalım onlar ne diyecek.
Şimdi 46 yaşındasınız
Sonucunuz neydi ve şikayetiniz neydi.. Bende hpv16 pozitif smear temiz. Kolposkopi olacağım yaşım 40. Endişeliyim hemde çok. Adet bitiminden sonra ilişkilerde 2 3 kere kanamam oldu ve bazı pozisyonlarda ağrı oluyor. Delirmem geliyor . Bana biraz moral kızlar