• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV ile ilgili bir sorum var.

Melisasarginn

Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2019
109
33
13
25
Merhaba,benim yazın ağustos ayında bir oral yolla bir ilişkim oldu.Diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar testini yaptırdım fakat HPV virüsü sanırım kanda bulunamıyormuş o yüzden smear yaptırılması gerekiyormuş.Asıl sorum şu; O kişi bana oral seks seks yaparken ağzında varsa benim genital organıma geçebilir mi? Görünürde hiçbir şey yok.Sadece bu olaydan sonra elimde siğil çıktı fakat ellerdeki,ayaklardaki siğiller cinsel yolla bulaşan siğillerden farklıymış.Bu dediğim şekilde bulaşma olabilir mi diye merak ediyorum? Kişinin ağzında herhangibi bir yara vs gözükmüyordu.Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim,şimdiden teşekkür ederim.

Ben zamanında çok araştırma gerçekleştirdim m bu konu üzerinde . Eğer öyle birşey varsa evet bulaşabiliyor ancak HPV gizli bir virüs kendini ne zaman göstereceği belli olmaz 1 sene sonra da gözle görünür hale gelebilir . Sadece smear testi ile çıkıyor . Sen ne olur ne olmaz bağışıklık sistemini güçlendirmeye bak çünkü bir tedavisi yok tek tedavi bağışıklık sistemi güçlendirmek o yüzden vitaminli beslen keçi boynuzu pekmezi ye. Kimileri anne sütü içmeyi öneriyor ona birşey diyemem dediğim gibi bağışıklık sistemini güçlendir olsa da olmasa da iyi birşey bağışıklık güçlendirmek 😘

Merhaba,benim yazın ağustos ayında bir oral yolla bir ilişkim oldu.Diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar testini yaptırdım fakat HPV virüsü sanırım kanda bulunamıyormuş o yüzden smear yaptırılması gerekiyormuş.Asıl sorum şu; O kişi bana oral seks seks yaparken ağzında varsa benim genital organıma geçebilir mi? Görünürde hiçbir şey yok.Sadece bu olaydan sonra elimde siğil çıktı fakat ellerdeki,ayaklardaki siğiller cinsel yolla bulaşan siğillerden farklıymış.Bu dediğim şekilde bulaşma olabilir mi diye merak ediyorum? Kişinin ağzında herhangibi bir yara vs gözükmüyordu.Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim,şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, Benimde elimde siğil çıkmıştı. Yaktırdım yine çıktı . Dermatolojiye yaktırmak için sık sık gidiyordum.
Bir yandan da ayağımın altındaki nasırı da incelemesini istedim.
Doktor inceledikten sonra bana ne dese iyi,
ayağımın altında siğillerin olduğunu hpv için tahlil yaptırmam gerektiğini ....

Yalnız bu kesinlikle seksle alakalı değil ya bağışıklık sistemiyle alakalı ya da çevresel faktörden dolayı bulaştığını düşünüyorum.
Özel hastanede yaklaşık 500 tl iken sağlık ocağında ücretsiz yaptırabiliyorsun.
Fakat Sağlık Ocağında ki doktorda bu hpv tahlilini yaptırabilmem için 30 yaşında olmam gerektiğini söyledi.
Bana da gayet saçma geldi .
Her neyse başka önceliklerim olduğu için şimdilik erteledim.

Sağlık ocakları yapıyor mu bu testi

Yapıyor.

Back