• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV ile ilgili bilgi arkadaslar

Bence kuruntu yapıyorsun canım, eğer ağzına bulaşsaydı 6 yılda zaten siğil cıkardı. Genital bölgede de olsa doktor görürdü. Tabiki tedbiri elden bırakma ama doktora görünmeden de kendini üzme.

Kuruntu mu değil mi bilmiyorum ki😔 eşimle 4 bucuk yıldır tanışıyoruz 3 yıldır evliyiz yani belki ona da bulaştırdım diye düşünüyorum ve boğazımda ki belki ondandır diyorum siğil gibi geliyo ama emin olamıyorum küçük dilimin yanında bir şey var yutkunurken hissediyorum. Vajina iç dudaklarında ki siğil gibi eşime gösterdim siğil değil diyo kendi yapısı diyo ama ben baktım internette ki fotoğraflara benzettim 1 haftadır ruh gibiyim türkiyede olsam hemen doktora giderdim burda randevuya gidiyorsun randevuya daha 2 hafta var napcan bilmiyorum

merhaba banada eşimden bulaştı onda yakın zamanda 2 tane siğil cıktı eşimin penisinde ondan şüpelenip sağlık occagına gidip test yaptırdım hpv pozitif tip 51 cıktı ve simir sonucum temiz ama hücresel değişim vardır cıktı dünyam başıma yıkıldı 3 gündür arafta kalmış gibi bir durumdayım ankaradayım doktor vs tavsiyesi olan veya yapmam gereken bir şey varmı yardımcı olurmusunuz ATLATAN VARMI VEYA ŞİMDİKİ DURUMUNUZ NEDİR

merhaba banada eşimden bulaştı onda yakın zamanda 2 tane siğil cıktı eşimin penisinde ondan şüpelenip sağlık occagına gidip test yaptırdım hpv pozitif tip 51 cıktı ve simir sonucum temiz ama hücresel değişim vardır cıktı dünyam başıma yıkıldı 3 gündür arafta kalmış gibi bir durumdayım ankaradayım doktor vs tavsiyesi olan veya yapmam gereken bir şey varmı yardımcı olurmusunuz ATLATAN VARMI VEYA ŞİMDİKİ DURUMUNUZ NEDİR
Özelden yazdim canim sana

Bende kolposkopi yaptırdım hep de biyopsi yapılmadı istanbulda önereceginiz iyi bi doktor var mı

Siğil olsun veya olmasın farketmiyor. Zaten geçen seneye kadar eşlerden birbirine tekrar bulaş olmaz diye biliniyordu. Yeni yeni araştırmalar yapılıyor. Dr. Suleyman akhan zaten hpv konusunda Türkiye'deki en iyi doktorlardan biri. O "vücut aynı tipe bağışıklık kazanmıyor o yüzden eşler arası yeniden bulaş olabilir" diyor. Son videosuna bakabilirsiniz youtube kanalından. Bilmiyorum bende de hpv tip 16 vardı. Negatif çıktım ama negatif çıktıktan sonra bebek istedigimiz için eşimle korunmasiz iliskiye girdik. Ben de yakın zamanda gidip test yaptiricam inşallah hala negatifimdir inşallah sizin doktorunuz haklıdır

Merhaba,test tekrarı yaptınız mı acaba? Yaptıysanız hala negatif misiniz durum nedir paylaşır mısınız rica etsem?

Kuruntu mu değil mi bilmiyorum ki😔 eşimle 4 bucuk yıldır tanışıyoruz 3 yıldır evliyiz yani belki ona da bulaştırdım diye düşünüyorum ve boğazımda ki belki ondandır diyorum siğil gibi geliyo ama emin olamıyorum küçük dilimin yanında bir şey var yutkunurken hissediyorum. Vajina iç dudaklarında ki siğil gibi eşime gösterdim siğil değil diyo kendi yapısı diyo ama ben baktım internette ki fotoğraflara benzettim 1 haftadır ruh gibiyim türkiyede olsam hemen doktora giderdim burda randevuya gidiyorsun randevuya daha 2 hafta var napcan bilmiyorum
Boğazınızdaki son durum nedir?

Smear sonucun hem temiz hem hücresel değişim nasıl çıktı... Ya temizdir ya değişim vardır... Bunu anlamadım canım... Bu arada siğil yapan tipler 6 ve 11....bende de 51 var smear normal yazıyordu Dr bağışıklık yüklen yılda bir kontrol dedi geçti.. Eşini de tedavi ettir ve tipini öğrenin, bulaş olursunuz tekrar tekrar....

Smear sonucun hem temiz hem hücresel değişim nasıl çıktı... Ya temizdir ya değişim vardır... Bunu anlamadım canım... Bu arada siğil yapan tipler 6 ve 11....bende de 51 var smear normal yazıyordu Dr bağışıklık yüklen yılda bir kontrol dedi geçti.. Eşini de tedavi ettir ve tipini öğrenin, bulaş olursunuz tekrar tekrar....
hepsi sigil yapmiyosa sigil olmadigi halde iliskide kanama olur mu ?

hepsi sigil yapmiyosa sigil olmadigi halde iliskide kanama olur mu ?
Kanama konusunun lezyonlar ile alakası olabilir de olmayabilir de, bende kanama vardı hatta bu şikayet ile gittim kadın doğuma... Polip çıktı, polipi operasyon ile aldı Dr ve biyopsi yapıldı sonuç temiz çıktı.... Dr smear ve hpv de alalım Bi bakalım dedi, smear temiz, hpv pozitif çıktı... Kanamanın hpv ile alakası yok smear temiz dedi... Ama zaten rahim ağzını açar açmaz işte bu nedeni dedi, polip için... Kanama yaparmış ...

Kanama konusunun lezyonlar ile alakası olabilir de olmayabilir de, bende kanama vardı hatta bu şikayet ile gittim kadın doğuma... Polip çıktı, polipi operasyon ile aldı Dr ve biyopsi yapıldı sonuç temiz çıktı.... Dr smear ve hpv de alalım Bi bakalım dedi, smear temiz, hpv pozitif çıktı... Kanamanın hpv ile alakası yok smear temiz dedi... Ama zaten rahim ağzını açar açmaz işte bu nedeni dedi, polip için... Kanama yaparmış ...
bende 3 tane doktora gittim hepsi rahmin temiz yumurtalarin temiz dedi smear temiz cikti dedi ozellerde hpv baktirabiliyormuyuz ozel hastanede

bende ozele gidiyorum hep ama ozellikle hpvye bakalim doye bisey demediler ondan dolayi ikilemde kaldim ...ne kadar verdin peki ?
Polip operasyonu için 250 TL verdim.... Smear ve hpv için ücret ödemedim sadece 80 TL muayene ücreti ödedim .. Yaşım 36 olduğu için smear ve hpv testini yapıp keteme ücretsiz gönderiyorlarmış, hpv sonucunu ketem aradı söyledi bende sonucu alıp doktorumla paylaştım...

bende ozele gidiyorum hep ama ozellikle hpvye bakalim doye bisey demediler ondan dolayi ikilemde kaldim ...ne kadar verdin peki ?
Bu arada ben zaten düzenli smear veriyordum, doktorum hpv de verdin mi hiç dedi, bende hayır dedim, onu da yapalım dedi, tmm dedim... Zaten açmışım açacağım kdr ne var ne yok bak dedim 😁

Polip operasyonu için 250 TL verdim.... Smear ve hpv için ücret ödemedim sadece 80 TL muayene ücreti ödedim .. Yaşım 36 olduğu için smear ve hpv testini yapıp keteme ücretsiz gönderiyorlarmış, hpv sonucunu ketem aradı söyledi bende sonucu alıp doktorumla paylaştım...
benim yasim tutmuyomus saglik ocaginda vermistim sonra hemsirem aradi bosa gittigini soyledi ketemi aramis ikna etmeye calismis ama hic bi sekilde kabul etmemisler acaba ben yine kadin dogum doktoruma gidip hpv testine baktirmak istiyorum desem birdaha alirlar miki ?

Bu arada ben zaten düzenli smear veriyordum, doktorum hpv de verdin mi hiç dedi, bende hayır dedim, onu da yapalım dedi, tmm dedim... Zaten açmışım açacağım kdr ne var ne yok bak dedim 😁
bencede zaten surekli surekli oturmak insani bi geriyor tek bi seferde hepsini yapmak daha iyi olmus 😀

Arkadaşlar şöyle,
zaten hepsini yaptırdım ben testleri. İlk gittiğim Prof ta temiz sadece bir virüs gibi birşey var , HPV yaptır negatif çıkarsa gelme biyopsi almam dedi.Zaten çok pahallıydı muayenesi.
Ben de pozitif olunca Çapaya gideyim orda biyopsi alsınlar dedim, burda da adını duydugum işte Halil Hoca var Prof ona gittim ekstra ücret ödeyerek. Ama gerek yok dedi.Alma biyopsi dedi. Hangisi doğru anlamadım.Yani Çapa da prof olan bilmemezlik yapamaz heralde milyon çeşit adamlar hasta tipi görüyorlar. İstanbul O kadar ticaretki yani hangisi bilmiyorum
Bende aynı durumu yaşadım, bezmialemde serdar hoca siğillerimi yaktı, kolposkopi yaptı biyopsi aldı, sonuç hpv 16, rahim agzi yara ve CIN 2dedi, hemen leep yapalım dedi, halil hoca ya gittim çapa da bir smear aldı, kolposkopi yaptı, git 1 sene sonra gel dedi sende bise6 dedi, 1 sene doldu kafamda bi dolu soru, bu sefer şişlide bir dr a gidicem önce bakalım bu ne diyecek

Back