• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV ile ilgili bilgi arkadaslar

Yeni yapılan araştırmalarda negatif olsak dahi eşimizde aynı tip hpv hala pozitifse yeniden bulaşma olasılığı olduğu söyleniyor. Yani o tipe bağışıklık gelistirmiyoruz. Doktor Suleyman Engin Akhan'in son paylastigi videoyu izleyebilirsiniz hanımlar
Benim doktorumda bu sekilde soyledi bagisiklik.kazandigin tip bidaha bulasmaz dedi sen sigilden mi bahsediyosun peki

Benim doktorumda bu sekilde soyledi bagisiklik.kazandigin tip bidaha bulasmaz dedi sen sigilden mi bahsediyosun peki
Birde soyle bir sey var bizde bile ne
Bazılarının tipleri birkaç tane çıkıyor. O nasıl oluyor? Ketem de çıkar mıydı birkaç tip olsaydı? Çünkü ben de tek tip çıkmıştı
Evet cikardi riskli butun tiplere bakiliyor devlette

Siğil olsun veya olmasın farketmiyor. Zaten geçen seneye kadar eşlerden birbirine tekrar bulaş olmaz diye biliniyordu. Yeni yeni araştırmalar yapılıyor. Dr. Suleyman akhan zaten hpv konusunda Türkiye'deki en iyi doktorlardan biri. O "vücut aynı tipe bağışıklık kazanmıyor o yüzden eşler arası yeniden bulaş olabilir" diyor. Son videosuna bakabilirsiniz youtube kanalından. Bilmiyorum bende de hpv tip 16 vardı. Negatif çıktım ama negatif çıktıktan sonra bebek istedigimiz için eşimle korunmasiz iliskiye girdik. Ben de yakın zamanda gidip test yaptiricam inşallah hala negatifimdir inşallah sizin doktorunuz haklıdır

Siğil olsun veya olmasın farketmiyor. Zaten geçen seneye kadar eşlerden birbirine tekrar bulaş olmaz diye biliniyordu. Yeni yeni araştırmalar yapılıyor. Dr. Suleyman akhan zaten hpv konusunda Türkiye'deki en iyi doktorlardan biri. O "vücut aynı tipe bağışıklık kazanmıyor o yüzden eşler arası yeniden bulaş olabilir" diyor. Son videosuna bakabilirsiniz youtube kanalından. Bilmiyorum bende de hpv tip 16 vardı. Negatif çıktım ama negatif çıktıktan sonra bebek istedigimiz için eşimle korunmasiz iliskiye girdik. Ben de yakın zamanda gidip test yaptiricam inşallah hala negatifimdir inşallah sizin doktorunuz haklıdır
Canim esinde baska tip yoksa negatifsindir bennce baska tip varsa bilemiycem 🤷‍♀️ insallah bebegimiz olur bizde istiyoruz 😍😍

Pamp

Pamp smear benimde temiz gelmişti ama ne yazık ki biyopsi cin 3 geldi hatta biyopsi alırken doktorum tertemiz servics dedi ama sonuç cin 3 yani kesinlikle biyopsi yaptırın
Canım cok gecmiş olsun, inşallah patolojinden güzel sonuc çıkar. Peki belirtilerin var mıydı? Sarı yeşil akıntı veya ağrı fln.

Merhaba arkadaşlar 6 yıl önce genital bölgede hpv siğili vardı yakıldı sonrasında hiçbir belirti vermedi 2 yıl önce normal muayenede doktora sordum suan görünmüyor yok dedi ama hiç smear testi vs yaptırmadım şimdi tekrar vajina iç dudaklarında oldugunu farkettim ve yaklaşık 20gündür yutkunurken boğazımda bir şey takılıyor gibi hissediyordum doktora gittim doktor bir şey yok dedi ama hpv oldugumu söylemedim faranjit falandır dedim orada olacagını düşünmedim ve doktor kasımın 2. Haftasına randevu verdi bugün araştırırken boğazda da olabileceğini ögrendim aynada baktım ve evet kücük dilimin yanında var ve doktor beni geçiştiriği için görmemiş şimdi ne yapmıcam nasıl tedavi ediyorlar bunu cok korkuyorum hem aşagı bölgede hem boğazda her yerden sarılmış gibi hissediyorum cok korkuyorum bu arada yurtdışında yaşıyorum ve hemen doktora gitme şansım yok randevuyu beklicem ama daha 20 gün var her gecen gün önemli değil mi

Herkese merhaba patoloji sonucum çıktı sınırlar negatif 6 ay sonra smear takibi herkese acil şifalar diliyorum.

Herkese merhaba patoloji sonucum çıktı sınırlar negatif 6 ay sonra smear takibi

Merhaba arkadaşlar 6 yıl önce genital bölgede hpv siğili vardı yakıldı sonrasında hiçbir belirti vermedi 2 yıl önce normal muayenede doktora sordum suan görünmüyor yok dedi ama hiç smear testi vs yaptırmadım şimdi tekrar vajina iç dudaklarında oldugunu farkettim ve yaklaşık 20gündür yutkunurken boğazımda bir şey takılıyor gibi hissediyordum doktora gittim doktor bir şey yok dedi ama hpv oldugumu söylemedim faranjit falandır dedim orada olacagını düşünmedim ve doktor kasımın 2. Haftasına randevu verdi bugün araştırırken boğazda da olabileceğini ögrendim aynada baktım ve evet kücük dilimin yanında var ve doktor beni geçiştiriği için görmemiş şimdi ne yapmıcam nasıl tedavi ediyorlar bunu cok korkuyorum hem aşagı bölgede hem boğazda her yerden sarılmış gibi hissediyorum cok korkuyorum bu arada yurtdışında yaşıyorum ve hemen doktora gitme şansım yok randevuyu beklicem ama daha 20 gün var her gecen gün önemli değil mi

Bence kuruntu yapıyorsun canım, eğer ağzına bulaşsaydı 6 yılda zaten siğil cıkardı. Genital bölgede de olsa doktor görürdü. Tabiki tedbiri elden bırakma ama doktora görünmeden de kendini üzme.

Peki atıyorum rahim ağzı alındığında ya da rahim bu virüste çıkmış mı oluyor o zaman?
Diyelim ki bagisikligin toparlanmadi ve 1 yil sonra hala pozitifsin ve ilerleme oldu cin2 veya cin3 oldu ameliyat olduktan sonra kanser olma riskini ortadan kaldirmis oluyosun fakat hpv testinden sonra eger hala virusu tasiyosan bagisiklik onu atamadiysa yine ayni sekilde sik sik kontrollere devam ediyosun Ama zaten oyle bir durumda doktorlarin uygulayacagi daha farkli ilac tedavileri vardir. Simdi niye uygulamiyolar diyebilirsin o da soyle ki su an fazla korkulcak bir durumda degiliz daha agir bir tedavi vucut icin gereksiz olur bosuna yapilmis tedavinin yarardan cok zarari olur. Yani bir sonraki asamaya gecmek icin rahatsizligin ilerlemis ve artmis olmasi gerekir. %90 kendilinden gerileme durumu olan bir lezyon icin o tarz tedavi su asamada gereksiz

Back