- Konu Sahibi sweetcherypie
arkadaşlar nedir bu genital siğil hpv? bende de çıktı eyvah tüh vahvah diyorsanız herşeyi araştırdım. google sholar sağolsun okudum makaleleri ve burada tek başlıkta topluyorum herkese geçmiş ola inşalla
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
HPV Enfeksiyonu, HPV Ne Yapar;
Sessiz HPV enfeksiyonu: HPV bulaşmış kişilerin çoğunda saptanabilir siğil veya diğer HPV ile ilişkili hastalıklar olmayabilir; bu olgular ancak histolojik olarak saptanabilenlerdir .Bu kişilerde olası HPV sayısı enfekte hücre başına çok düşüktür .Bu yüzden sessiz HPV enfeksiyonu çıplak göz muayenesi, sitoloji ve hatta HPV testi ile saptanamayabilir ve sessiz HPVli kişiler bulaştırıcı değildir. Ancak virüs sessiz durumdan, siğil ve rahim ağzında hücresel değişiklikler gibi açık HPV hastalığına geçiş gösterebildiğinden, kişinin süresiz olarak hastalığı bulaştırmayacağı garanti edilemez. Prezervatif kullanımı HPV bulaşmasını azaltabilir, ama özellikle prezervatifin kaplamadığı bölgelerde de virüs bulunup bulaşabilir, ayrıca prezervatif takılmadan önce, cinsel birleşme olmadan yapılan fiziksel temas da bulaşmaya sebep olabilir.
Subklinik HPV enfeksiyonu: Bu terim alt genital bölgenin çıplak gözle ayırt edilemeyen hücre değişiklikleri için kullanılır. En sık subklinik değişiklik rahim ağzının intraepiteliyal neoplazisidir ,rahim ağzının prekanseröz değişikliği, displazi, CIN 1, 2, 3. Bu, cilde sirke ,asetik asit, uygulaması sonrasında mikroskop altında gözlenen, beyaza dönüşen bölgedir -asetobeyaz bölge. Subklinik HPV alt genital bölgenin herhangi bir bölgesinde bulunabilir, ancak asetobeyaz bulgu çok nonspesifiktir ve birçok zaman, rahim ağzı da dahil HPVye bağlı olmayabilir. Bu nedenle biyopsi ile teşhis kanıtlanana kadar, klinisyenler subklinik HPV tanımını kullanmada temkinli olmalılar.
Klinik HPV: Siğiller ve dış genital bölgenin prekanseröz değişiklikleri - vulvanın, perianal bölgenin ve penisin intraepiteliyal neoplazisi ve rahim ağzı ve diğer alt genital traktüs kanserleri genellikle çıplak gözle görülebilir.
Ben 23 yasinda doğum yaptım onun oncesinde dr gittim hic birseyim yoktu hamile kaldım doğum yaptim iki ay sonra kontrole gittim dr simir istedi sinirde birseyler ters dedi kolonoskobi yaptır dedi onu yaptırdım lgsl yapmak lazım dediler hasarlı bölge alınacak denildi 20 gun icinde sonuçlar geldi rahim alınacak denildi 5 6 tane Prof dolaştım tek cerrah p. Da fuat bey gerek yok tedaviyi kontrol altında tutalım dedi gerisi ameliyat önerdi neyse oldum bitti suan halen gidiyorum düzenli dr ye Prof Serpil bozkurt a yanlız bende hic hpv virüsü filan var denilmedi bu surec içerisinde raporlara baktım sadece birinde hpv virüsü bulgulari olabilir yazıyordu usuttum öylesine bi dr gittim kadin beni tekrar başa sardı sende hpv var çocukları koruyormusun dedi tuvaleti çamaşırı ayir diyetisyen e git bağışıklığı yükselt her an hersey olabilir bir kanserli gibi yasa dedi kafam cok karıştı kendi dr mada gidemedim acaba boylemi oluyor gerçekten yoksa para yolma politakasimi bir sürü test istedi sahsen kafam cok karıştı
aynen oyle para yolma sistemi bunlar. her doktora inanma ama ihmal de etme derim. sadece bagisikligini guclendirme kismina katiliyorum. cunki bagisiklik sistemi ile bu hastalik yenebilirsin. hpv tiplemesi yaptirdin mi? yada biopsi yapildimi?
Kod:
Yok yaptirmadim kendi dr gittiğim zaman ona danisip öyle yaptiRacam cnm bu ay sonu gidicem bakalım ne diyecek. ..
ama sana lgsil demis doktor ve rahimi almaliyiz demis oylemi benmi yanlis anladim? yani lgsil gelmesi icin smear yaptirmis olman lazim. simir yapilmis sana anladigim kadariyla ama simir sonucuna gore kolposkopi yapmalari gerekiyordu ve sonrada yine gerekirse supheli yerler varsa biopsi alirlar normalde. yani prosedur boyle isler ve dogru bilgi vermeleri sart sana boyle bi bilgi vermemisler ve direkt rahmini alicaz demisler oylemi ? kim dedi bunu ya cok ilginc ? yani sana nasil dediler pat diye alicaz rahmini diye kac doktor dedi kimdi bunlar ?
Simir ardindan kolposkobi sonuç kötü çıkınca lgsil lgsl sonucta kötü çıkınca rahim alınacak denildi tatlım
Lgsl dediğim hasarlı bölge ameliyatla alındı cnm huni şeklinde. ..