HPV (Genital Siğil) Kaptım Çok Kötüyüm Lütfen Yardım Edin! :(

PamBeesly

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2013
28
3
Arkadaşlar merhaba. 22 yaşındayım. Erkek arkadaşımdan HPV virüsü kaptım. O 1 yıl doktora gitmedi, siğilleri büyüdü ve nihayet tedavisini oldu. Siğiller büyüdüğü için yapılacak işlem belliydi, koterle yakıldı ve şimdilik kurtuldu.

1 hafta önce ben de vajinamda iç dudak bölgesinde sivilceye benzer bir siğil keşfettim. 1 yıl boyunca vücudum dayandı hiçbir şey çıkmadı fakat yakın zamana kadar bende de çıktı. Şimdilik sayısı 1 tane.

Bugün jinekoloğa gittim. Doktorumdan hiç memnun kalmadım. Bana henüz küçük olduğu için yakma (koter) gibi bir işlem yapamayacağını, en iyisinin beklemek olduğunu söyledi. Çünkü ben yan etkilerinden dolayı tavsiye ettiği krem olan Aldara'yı kullanmak istemedim. Herhangi bir yanma, kaşıntı vs. durumlarını istemiyorum bu sene çok çektim o dertlerden çünkü.

Velhasılı kelam internetten okuduğum bilgilere göre erken tedavinin çok önemli olduğunu biliyorum ama doktorum bana böyle saçma sapan bir şey söyledi. Beklemek istemiyorum moralimi bozuyor oradaki siğil. Smear testi de yaptırdım 5 gün sonra sonucunu alacağım.

İnternetten sırf siğil hastalığına yönelik olarak hizmet veren deneyimli olduklarını söyleyen bir doktor da buldum fakat bana 400 TL fiyat verdi. Muayene ücreti de 150 TL. Ben öğrenciyim ve açıkçası çok para bu benim için. Ve bugün gittiğim doktorum tedavi yaparız ama belki derinin altında başka siğiller de vardır henüz çıkmamış, tedaviden sonra çıkabilir en iyisi bekle dedi.

Şimdi ben bana yüksek fiyat veren deneyimli olan doktora gidip tedavi olursam, o kadar parayı da verirsem tekrar çıkabilir ve tedavim ve param boşa gitmiş olabilir demek bu derinin altında olan başka siğiller de sonradan çıkabileceği için. Ama tedavi olmazsam da hem yayılabilir hem daha çok param gidebilir hem de canım daha fazla yanabilir.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir de devlet hastanesine gitmek istiyorum. Bugün gittiğim özeldi. Erken teşhis ve tedavinin çok önemli olduğunu biliyorum ama doktorlar bana tatmin edici bir seçenek sunmuyorlar. Tedavi olmak istiyorum hemen ama olamıyorum resmen. Ayrıca devlet hastanesinde bu işin maliyeti ne kadardır onu da bilmiyorum. Lütfen deneyimli olan arkadaşlarımız bana bir yol göstersin. Çok moralim bozuk. Sürekli aklım bu konuda.

Herkese şimdiden ilgilendiği için ve bu uzun yazımı okuduğu için çok teşekkür ederim.

cnm bnm yengemin siğilleri vardı genital bölgede onada yakma demişlerdi yengem korktu yapmadı sonradan bir yerde duymuş pomuğa sirke damlatıp akşam yatarken siğillerin üstüne koyuyordu şimdi siğilden eser kalmamış sirke geçiriyomuş anlıycan bir dene derim

Bence hemen bir araştırma hastanesi yada üniversite hastanesine git kimseye boşu boşuna para yedirme en önemli simir testi ve simire dna testi yapıyorlar onu yaptır eğer yaktırırsan patalojiyede gönderirler. O zaman tipini öğrenirsin ama her hastane tipine bakamıyor benim patalojiye gönderdiler ama sadece papilloma yazıyor tipine her hastane bakamıyor araştırma hastanesi olacak benim bildiğim kadarıyla.

Öncelikle sakin ol. Stresten sigaradan sağlıksız beslenmeden kesinlikle vazgeç. Uykuna dikkat et, gece 23-03 arası uyuyor olmaya özen göster. Bazıları tehlikeli olmayan türden. Gardasil aşı var fiyatı biraz pahalı ama siğillerin varken ve sonrasında bile faydası oluyor. Bir tane iyi bir doktora git, sürekli o doktor bu doktor gezme. Sirkeydi çay yağıydı sakın deneme bile.. Hiçbiri işlemler kadar faydalı değil. üstelik sen beceremezsen daha kötü sonuçlar veriyor. kocakarı değiliz. Sakın oynama kanatma..bir ilaç var doktorum onu uyguladı. ismini söylememem daha doğru.böyle oje gibi yeşil beyaz kutusu. içinde delikleri olan bantlar var. Çok zorlu acılı ve uzun bir dönemdi. Çok sükür geçti. geçmiyor diye birşey yok sen inancını kaybetme. koter kriyo vs yaptıranları aldara kullananları duydum. kulak asmadım. Çok büyük olmayanlara o işlemler zaten uygulanması sıkıntılı. iz kalabiliyor. kadın doğum hastanelerini tercih edebilirsin.

merhaba gardasil aşısının yan etkisini gördünüz mü? 3 taneyi yaptırdınız mı acaba?

merhabalar, öncelikle geçmiş olsun.

aynı problemi ben de yaşadım ve hala tam olarak geçmiş değil. yavaş yavaş gidiyorlar.nasıl mı? anlatacağım..bu siteye üye olma sebebim zaten bu. günlerce çektiğim acı, kaşıntı, yanma gibi şikayetler esnasında söylediğim tek cümle vardı '' allah düşmanımın bile başına vermesn'' çok fazla kaşınıyordu.e tabi dayanamyıp kaşıyordum ve yara oluyordu.inanılmaz derecede acıyordu.

ilk olarak bir hastaneye gitmeni öneririm.benim bulunduğum yerde çok fazla seçenek yoktu ve doktorumdan memnun olmadığım için bir daha gitmedm.başlangıçta bana ALDARA kremi önerdi 2 ay kullandım. fakat acı gerçeği daha sonra öğrendm. sağlıklı olan bölgelere kremi sürmeyecekmişiz. inanılmaz derecede tahriş oldu ve iltihaplanmalara neden oldu. 3. ayın ortasına kadar yine aldara kullandım. bu kez sadece kulak çöpü ile siğillerin üzerine sürdüm. hiç bir değişiklik olmadı. bu esnada çoğalıyorlardı tabi 7-8 tane olan siğil 40'ı geçti. göszün korkmasın hemen. 40 'ı da kocaman değildi tabi. bir kaçı çok büyüdü. diğerleri orta derecede ve küçüklerde sivilce kadar. henüz mezun olmamıştım. derslere ve sınavlara öyle gitmek zorunda kaldım. sınavlarda dikkatim dağılıyordu. acıdan oturamıyordum. kendimi çok çaresiz hissediyordum. tabi internetten sürekli araştırdığım için kanser riskine karşı içim içimi yiiyiyordu.

3. ayın ortalarında aldara kremi kullanmayı bıraktım ve internetten okuduğum bir tedaviyi denemeye karar verdm. HİNT YAĞI. malesef hint yağı da inanılmaz acılara neden oldu. ama geçicek ümidiyle 1 ay kullandım. geçmedi. hala çok kötüydm. her an her dakika siğilleri düşünüyordum.psikolojim alt üst olmuştu.

sonra bir gün ''soğan'' ile yapılan bir tedavi, telkin yöntemini okudum ve denemeye karar verdm. soğanı kesip tuzlayıp bazı duaları okuyordun ve siğillerin üzerine sürüyordun. ve okuduğum yorumlarda hep iyi geldiğini söylüyorlardı. yaptım, denedm ve işin sırrını daha sonra çözdüm. anladımki moralimi çok yüksek tutmam gerekiyordu ve geçiceğine inanmalıydım. bu kanaate nasıl mı vardım 1 tane siğilim kopup düştü. sivilce kadar olanları da yok oldu.irili ufaklı yaklaşık 20 tane kalmıştı. tabi 1 siğilden sonra devamı çok yavaş geldi. ben de başka tedaviler bakmaya başladım. siğil otundan bahsediyorlardı. nişanlım almanyada yaşıyor araştırdı ve buldu. siğil otunun bir kremi varmış. hemen aldı ve yolladı.adı: Chelidonium 10 %....şimdilik bunu kullanıyorum.tek bir tedavi ya da sadece telkinle olmuyormuş bunu da anladım. bağışıklık sisteminin çok kuvvetli olması lazım. ben çörekotunu çektirdim ve her sabah 1 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı çörekotunu karıştırıp yiyorum.moralimi yüksek tutuyorum. ve bu kremi kullanıyorum. çok şükür 4-5 tane kaldı.henüz hiç bir yan etkisini görmedm. aldara gibi insanın canını yakmıyor. sağlıklı deriye zarar da vermiyor.sadece siğiller kopup düşmeden önce kızarıyor kan topluyor işte o zaman biraz canın yanabilir. korkma sakın her an değil. oturduğunda mesela. yani sıkıştıklarında..ve kan topladıktan sonra tutup koparayım deme. kanatma. kanadıkça çoğalıyorlar.o kendiliğinden düşücektir.
ayrıca belirtmek istediğim br şey daha var. sirke ile tedavi yöntemini çok okudum. hatta bi yerde 5 gün boyunca uygulayın hepsi yok olucak diyordu.hint yağından sonra bir de bunu denemiştim. fakat siğilleri geçirmek yerine iyice çoğaltmıştı.kesinlikle tavsiye etmiyorum. üstelik canın çok yanıyor. daha sonradan öğrendiğime göre sirke henüz görünmeyen deri altında mevcut bulunan siğilleri de meydana çıkarıyormuş. belki bir faydasını görürsün ama ortaya çıkan o siğiller iyice moralini bozup çöktüğün zaman hiçbir tedavi işe yaramıyor. ben doktor değilim. deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum..

merhaba arkadaşlar yazılarını okudum çok teşekkür ederim.

benimki henüz çok ufak olduğu için doktorum bana aldara verdi. haftada iki kere kullanıcam 1 ay boyunca, geçmezse de onu oradan kazıyarak alıcakmış.

dün ilk defa kullandım, 6 saatten fazla tutma dedi ben de 6 saat dolunca hemen yıkadım. herhangi bir yanma kaşıntı filan duymadım ama ilk defa uyguladığım için kremi bundan olabilir. zaten 1 ay kullanıcam bakalım ne olacak.

morali yüksek tutmak lazım dediğiniz gibi. en olmadı yakılır hepsi kurtuluruz yani nedir ki..

erkek arkadaşımda da vardı yaktırdı kurtuldu gayet basit bir şey yani. biz kadınlar olarak ne acılara dayanıyoruz hem..

napalım başa geldi çekicez başka yolu yok :) allah başka dert vermesin.

Gene vajina bölgesinde çıkması iyi birşey arkadaşlar

Birda dil ve ağızda çıkan siğiller var Hpvnin neden olduğu.Dikkatli olmak gerek.

Özellikle oral sexe onay vermemelisiniz eşinizin Gizli bir Hpvsi olabilir ve oral sex durumunda ağzınız ve diliniz bu virüsü kapabilir ve tedavisi çok çok zor acılı olabilir.O yüzden oral sexi yapmamalısınız.

Korunmak adına prezervatifi kesinlikle tercih edin.Eşinizin penis bölgesine bakın küçük küçük sivilcemsi şeyler olup olmadığını kontrol edin siğiller hpv yazarak arama motorlarından siğilleri tanıyın.

mrblar benimde 3 ay önce makat kısmında genital siğiller oluşmuştu ve doktora gidip yaktırdım. benim sorum makatta oluşan siğiller vajinaya da sıçrarmı blgisi olan arkadaslar bvar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…