Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
HPV GARDASİL 9 AŞIDAN 20 GÜN SONRA AŞI YERİNDE AĞRI VE KOLDA UYUŞUKLUK, KARINCALANMA
- Konu Sahibi dusunenk
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 13 Ocak 2023
- 379
- 362
- 23
Oldu canım hiçbir şey olmazMerhabalar arkadaşlar,
ben 20 gün öncesi hpv aşısı oldum. aşı sonrası kol ağrım birkaç günde geçmişti lakin son birkaç gündür aşı yerimde ağrı ve aşı kolumda uyuşma, karıncalanma hisseydiyorum.
bunun gibi yan etkileriniz oldu mu? endişelenmeli miyim?
Sizinde aşıdan çok sonra (20-30 gün..) böyle belirtileri oldu yani?Oldu canım hiçbir şey olmaz
- 13 Ocak 2023
- 379
- 362
- 23
Benim ara ara hala ağrıyor aralıkta yaptırdım 2. Doz. Son doz kaldıSizinde aşıdan çok sonra (20-30 gün..) böyle belirtileri oldu yani?
Valla ben çok korktum açıkçası kolum omzumdan parmak uçlarıma kadar karıncalanıyor. İlk vurulduğumda sadece birkaç gün ağrı olmuştu sonra geçmişti. Şimdi olunca korktum açıkçasıOldu canım hiçbir şey olmaz
Ağrıdan ziyade uyuşma, karıncalanma da varBenim ara ara hala ağrıyor aralıkta yaptırdım 2. Doz. Son doz kaldı
aynı durum şuan bende oldu bir bilgi edinebildiniz mi? uyuşma ve ağrım var kolumda
Yok bilgi edinemedim.
Bendeki uyuşukluk ve karıncalanmayı sol sırtımda da hissediyorum. Sol kol, sol omuz ve sol sırtta hissediyorum.
Siz aşı olalı kaç gün olduaynı durum şuan bende oldu bir bilgi edinebildiniz mi? uyuşma ve ağrım var kolumda
ben 23 ocakta oldum ilk aşımı - hpv 16-18 ve diğerleri olarak pozitifim bıyopsı sonucum CIN 1 cıktı doktor takıp dedı ama bır gorus daha almak ıstıyorum ıstanbuldayımSiz aşı olalı kaç gün oldu
kol ağrım asıyı olduktan sonra hep vardı ama son bır haftadır agrı ve uyusma basladı sırtımda bır uyusma yok fakat kolumda cıddı agrı ve uyusma var
ben 23 ocakta oldum ilk aşımı - hpv 16-18 ve diğerleri olarak pozitifim bıyopsı sonucum CIN 1 cıktı doktor takıp dedı ama bır gorus daha almak ıstıyorum ıstanbuldayım
kol ağrım asıyı olduktan sonra hep vardı ama son bır haftadır agrı ve uyusma basladı sırtımda bır uyusma yok fakat kolumda cıddı agrı ve uyusma var
Hmm. Bende doktora sormadım ama bu uyuşukluğu da sormak gerek aslında.
Bu cın 1 durumu bir süre sonra normale de dönebiliyormuş. Doktorlar genellikle sağlıklı beslenme+ takip ile işlem gerektirmeden normale dönebileceğini belirtiyor diye biliyorum
Umarım şu uyuşukluk, karıncalanma geçici bir şeydir.
Yani bende sol kol ile başladı sırtımda da hafif hissediyorum. Aslında bu uyuşmalar için kardiyoloji ve hatta nörolojiye gitmek daha uygun sanırım. Lakin bunun için acele edip hemen mi gitmeliyim. Yoksa takip mi etmeliyim onu bilemedim.
Aşının geçici bir belirtisiyse ve aşı yaptıranlarda böyle olduysa dönüş yapabilir mi?
Yani bende sol kol ile başladı sırtımda da hafif hissediyorum. Aslında bu uyuşmalar için kardiyoloji ve hatta nörolojiye gitmek daha uygun sanırım. Lakin bunun için acele edip hemen mi gitmeliyim. Yoksa takip mi etmeliyim onu bilemedim.
Aşının geçici bir belirtisiyse ve aşı yaptıranlarda böyle olduysa dönüş yapabilir mi?
bende yoktuBende de kolumda bi sert şişlik var 5 gün oldu aşı olalı sizde de şişlik var mı beze gibi
Merhabalar arkadaşlar,
ben 20 gün öncesi hpv aşısı oldum. aşı sonrası kol ağrım birkaç günde geçmişti lakin son birkaç gündür aşı yerimde ağrı ve aşı kolumda uyuşma, karıncalanma hisseydiyorum.
bunun gibi yan etkileriniz oldu mu? endişelenmeli miyim?
aynısı bana da oldu. gardasil 9 ilk dozdan 20 küsür gün sonra aşı yerim ve kolum ağrıyor, parmak ucum uyuşuyor. aşı olduktan sonra hiçbir yerim ağrımamıştı. 20 gün sonra ağrı olunca şaşırdım.
evet benimde öyle oldu. kardiyoloji ve nörolojiiye de gittim. çok şükür bir şey çıkmadı. daha kötü olmamak adına fazla aklıma getirmiyorum.
hala ara ara uyuşukluk giriyor.