Benim de öyle olmuştu. Smear temizken cin 2 çıktı. Smearde yanılma payı var maalesef..Siz şanslısınız ben 6 ayda bir smear verip temiz sonucu alırken pat diye cin 3 çıktı bende. Bı biraz şans meselesi bence
Siz şanslısınız ben 6 ayda bir smear verip temiz sonucu alırken pat diye cin 3 çıktı bende. Bı biraz şans meselesi bence
Merhabalar, ben de 18 Ekim'de leep ameliyati oldum. Cin 1 2 ve 3 vardı. Patoloji sonuçlarımda cin 3 görünen cin 2 olarak sonuç çıktı. Cerrahi sınırlarımda lezyon yok. Endoservikal gland tutulumu var. Eşimle ilk doz aşımızi ameliyat günü olduk bu ay da 2. Dozumuzu olacağız. Ocakta smear vereceğim ama doktor önemli olan 6. Ay olan Nisan'da vereceğim smear ve hpv testi sonucu dedi. Çok sigara içiyorum ve stresten daha da arttırdımdoktor takviye falan hiçbir şey vermedi ve çocuk istiyoruz tabi bu süreçler bittikten sonra. Senin bağışıklığın iyidir deyip vermedi sigara içme dedi. 34 yaşındayım. Bu süreçler çok yıpratıcı gerçekten ama sınırların temiz gelmesi beni mutlu etti rahatladım biraz. Eşimle korunarak ilişki yaşıyoruz bu süreçte de. Aşılar bitene kadar en azından. Ben d vitamini damla , b vitamini dil altı, folik asit kullanıyorum. Bir de eczaneden beta glukan takviye aldim. Propolis damla aldım her gün içmeye çalışıyorum. Her gün kefir içmeye çalışıyorum. Doktorun hiçbir şey vermemesi endişelendirdigi için kendimce bunlara yogunlastim size de hiçbir takviye verilmedi mi. O ünlü ilacı hiç vermicem dedi ameliyatla sınırlar zaten temiz geldi kendine iyi bakacaksın zaten aynı şey dedi
Cin 3 olmadan önce cin 1 ve cin 2 süreci var. Smearda bı süreçler yakalanmadı. Bu iki sürec geçmiş ve ben cin 3 e kadar gelmişimPat diye dediğiniz süreçte benimki zaten cin 3müş ve kolposkopiyle aylar sonra ortaya çıkarıldı.
Yani aynı süreç aslında sizinle
Sağlığıma dikkat etmeye ve moralimi hep yüksek tutmaya çalıştım nihayetinde atlattım. Bu açıdan şanslıyım evet. Hepimiz öyleyiz. Erken teşhis konulan herkes çok şanslı.
Daha sonra ögrendim ki smearin yakalama yüzdesi 20 imiş sadece. Ancak leepten sonra bu oran 80 lere kadar çıkıyormusBenim de öyle olmuştu. Smear temizken cin 2 çıktı. Smearde yanılma payı var maalesef..
Yanılma payı mı leepden sonra %80 lere çıkıyor ? Peki nedenmiş ? Bu durumda leep sonrası her halukarda kolposkopi yapılması gerekir.Daha sonra ögrendim ki smearin yakalama yüzdesi 20 imiş sadece. Ancak leepten sonra bu oran 80 lere kadar çıkıyormus
Çok geçmiş olsunSelamlar herkese ve bu konunun asıl muhattapları özellikle HPV taşıyan canım kadınlara.
Öncelikle kendimden bahsedeyim. 30 yaşında bekar biriyim ve geçen yıl ilişkide kanama şüphesiyle doktora gittim. Enfeksiyon ve akıntım vardı bu yüzden yaptığı smear testinde hata çıktı ve IIp seviyesinde sonuç aldım. Bir şey yok dedi 6 ay sonra tekrar kontrole çağırdı bu sefer IIID2 ve HPV yüksek risk pozitifti. 3 ay sonra IVa-p ve yüzey bölgelerinin çoğuna dispalzi yayılmıştı. Kolposkopi ile biyopsi alındı sonuç CIN (III).
Leep ameliyat tarihi aldım 2 ay sonraya, başarılı bir operasyondan sonra bölge temizlenmiş oldu. Sınırlar temizdi. Bu süreçte Leep işleminden hemen sonra aşı oldum ve 6 ay içinde 3 doz aşımı tamamladım.
Bence en önemli etken buydu. Sağlıklı beslendim, sigara kullanmadım, alkol ara sıra kullandım. Ve en nihayetinde leepten 6 ay sonra HPV testim negatif çıktı.
Bu yazdıklarım uzatmalı süreçler yurtdışında olduğum için Türkiyede daha hızlı operasyon yapılıyor, daha tecrübeli doktorlar o açıdan endişelenmeyin.
Neredeyse 1,5 yıl gibi bir süreçti. Psikolojik olarak en en kötü durumdaydım. Sürekli daha kötüsünü öğreniyordum, ilerleyip kansere dönüşeceğini düşündüm fakat öyle hızlı bir şey değilmiş bu o yüzden içiniz rahat olsun.
Bu yazıyı yazmamın en önemli sebebi ‘Sizin bu psikolojik dönemi sağlıklı atlatmanız’. Bilseydim bu kadar stres yapmazdım geceleri kabuslarla uyanmazdım.
Neticede endişelenmeyin. İlk başta panik oluyoruz ne yapacağımızı bilemez durumda oluyoruz fakat sonuçta atıyoruz vücudumuzdan.
Bu süreçte partner aşılaması ve korunmayla hızlıca atlatılacağını düşünüyorum.
Bu süreci baştan sona tek başıma yürüttüm.
Kendinize inanın yakınınızdan destek alın tabi ama eğer biriyle paylaşamıyorsanız burada pek çok güzel insan var.
Her şey geçiyor, düzeleceğine inanın ve çokta düşünmeyin.
Sevgiler..
Artık leep olup o bölge temizlendikten sonra smear daha net yakalıyormus yüzde 80 e kadar. Kolposkopiden sonra yapılan rutin kontrollerden bahseiyorumYanılma payı mı leepden sonra %80 lere çıkıyor ? Peki nedenmiş ? Bu durumda leep sonrası her halukarda kolposkopi yapılması gerekir.
Evet çok haklısınız yani ben de çok sevindim. Doktor da söyledi zaten aşilarla birlikte yüzde 2.5 a kadar inebiliyormus kansere dönüşmemesi.sigarayi bırakmam gerekiyor evetHiçbir ilaç takviyesi kullanmadım. Gerekte yok. Açıkçası en etkili ilaç zaten vücudumuzda bulunuyor. Bağışıklık sistemimiz. Ona ne kadar iyi bakarsanız o kadar çabuk kurtulursunuz. Stresten içiyorum derseniz kısa sürede atlatacağınız durumun daha uzun sürmesine belki de tekrarlanmasına sebep olursunuz.
Bende uzun yıllar sigara kullanıyordum bu hastalık ile bıraktım. Sizde bırakabilirsiniz.
Virüsü tamamen vücudunuzdan atınca isterseniz tekrar için fakat bu süreçte ara şart.
Cerrahi sınırların temiz gelmesi harika bir sonuç. Kanserin %90 önüne geçtiniz demektir.
Bu en önemlisi
IIp nedir?Selamlar herkese ve bu konunun asıl muhattapları özellikle HPV taşıyan canım kadınlara.
Öncelikle kendimden bahsedeyim. 30 yaşında bekar biriyim ve geçen yıl ilişkide kanama şüphesiyle doktora gittim. Enfeksiyon ve akıntım vardı bu yüzden yaptığı smear testinde hata çıktı ve IIp seviyesinde sonuç aldım. Bir şey yok dedi 6 ay sonra tekrar kontrole çağırdı bu sefer IIID2 ve HPV yüksek risk pozitifti. 3 ay sonra IVa-p ve yüzey bölgelerinin çoğuna dispalzi yayılmıştı. Kolposkopi ile biyopsi alındı sonuç CIN (III).
Leep ameliyat tarihi aldım 2 ay sonraya, başarılı bir operasyondan sonra bölge temizlenmiş oldu. Sınırlar temizdi. Bu süreçte Leep işleminden hemen sonra aşı oldum ve 6 ay içinde 3 doz aşımı tamamladım.
Bence en önemli etken buydu. Sağlıklı beslendim, sigara kullanmadım, alkol ara sıra kullandım. Ve en nihayetinde leepten 6 ay sonra HPV testim negatif çıktı.
Bu yazdıklarım uzatmalı süreçler yurtdışında olduğum için Türkiyede daha hızlı operasyon yapılıyor, daha tecrübeli doktorlar o açıdan endişelenmeyin.
Neredeyse 1,5 yıl gibi bir süreçti. Psikolojik olarak en en kötü durumdaydım. Sürekli daha kötüsünü öğreniyordum, ilerleyip kansere dönüşeceğini düşündüm fakat öyle hızlı bir şey değilmiş bu o yüzden içiniz rahat olsun.
Bu yazıyı yazmamın en önemli sebebi ‘Sizin bu psikolojik dönemi sağlıklı atlatmanız’. Bilseydim bu kadar stres yapmazdım geceleri kabuslarla uyanmazdım.
Neticede endişelenmeyin. İlk başta panik oluyoruz ne yapacağımızı bilemez durumda oluyoruz fakat sonuçta atıyoruz vücudumuzdan.
Bu süreçte partner aşılaması ve korunmayla hızlıca atlatılacağını düşünüyorum.
Bu süreci baştan sona tek başıma yürüttüm.
Kendinize inanın yakınınızdan destek alın tabi ama eğer biriyle paylaşamıyorsanız burada pek çok güzel insan var.
Her şey geçiyor, düzeleceğine inanın ve çokta düşünmeyin.
Sevgiler..
Yurtdışında böyle bir sonuç veriliyor. Başlangıç seviyesi, bakteriyel enfeksiyon varlığı, temize yakın olarak görülebilir.IIp nedir?
Çok geçmiş olsunben de cin 2 ile leep oldum, 6 ay sonra smear temizdi. 1 sene sonra Hpv testim negatif geldi şükürler olsun. Leep ile negatif gelme oranı oldukça yüksek anladığım kadarıyla. Doktorum operasyon sonrası bana şöyle söylemişti “çok büyük ihtimalle negatif olacaksın”
peki bu sonucun yanında smearle beraber hpv de istenmiş miydi?Yurtdışında böyle bir sonuç veriliyor. Başlangıç seviyesi, bakteriyel enfeksiyon varlığı, temize yakın olarak görülebilir.
Antibiyotik verip gönderdi. 6 ay sonra çağırdı. Asıl sonuç o zaman çıktı.
Enfeksiyon varken smear hatalı çıkabiliyor.
peki bu sonucun yanında smearle beraber hpv de istenmiş miydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?