Hpv bitti

Siz şanslısınız ben 6 ayda bir smear verip temiz sonucu alırken pat diye cin 3 çıktı bende. Bı biraz şans meselesi bence

Pat diye dediğiniz süreçte benimki zaten cin 3müş ve kolposkopiyle aylar sonra ortaya çıkarıldı.
Yani aynı süreç aslında sizinle
Sağlığıma dikkat etmeye ve moralimi hep yüksek tutmaya çalıştım nihayetinde atlattım. Bu açıdan şanslıyım evet. Hepimiz öyleyiz. Erken teşhis konulan herkes çok şanslı.

Hiçbir ilaç takviyesi kullanmadım. Gerekte yok. Açıkçası en etkili ilaç zaten vücudumuzda bulunuyor. Bağışıklık sistemimiz. Ona ne kadar iyi bakarsanız o kadar çabuk kurtulursunuz. Stresten içiyorum derseniz kısa sürede atlatacağınız durumun daha uzun sürmesine belki de tekrarlanmasına sebep olursunuz.
Bende uzun yıllar sigara kullanıyordum bu hastalık ile bıraktım. Sizde bırakabilirsiniz.
Virüsü tamamen vücudunuzdan atınca isterseniz tekrar için fakat bu süreçte ara şart.

Cerrahi sınırların temiz gelmesi harika bir sonuç. Kanserin %90 önüne geçtiniz demektir.
Bu en önemlisi

Cin 3 olmadan önce cin 1 ve cin 2 süreci var. Smearda bı süreçler yakalanmadı. Bu iki sürec geçmiş ve ben cin 3 e kadar gelmişim

Çok geçmiş olsun ben de cin 2 ile leep oldum, 6 ay sonra smear temizdi. 1 sene sonra Hpv testim negatif geldi şükürler olsun. Leep ile negatif gelme oranı oldukça yüksek anladığım kadarıyla. Doktorum operasyon sonrası bana şöyle söylemişti “çok büyük ihtimalle negatif olacaksın”

Yanılma payı mı leepden sonra %80 lere çıkıyor ? Peki nedenmiş ? Bu durumda leep sonrası her halukarda kolposkopi yapılması gerekir.
Artık leep olup o bölge temizlendikten sonra smear daha net yakalıyormus yüzde 80 e kadar. Kolposkopiden sonra yapılan rutin kontrollerden bahseiyorum

Evet çok haklısınız yani ben de çok sevindim. Doktor da söyledi zaten aşilarla birlikte yüzde 2.5 a kadar inebiliyormus kansere dönüşmemesi.sigarayi bırakmam gerekiyor evet çocuk da istiyoruz ilerdeki süreçte. Eninde sonunda bırakacağım ne kadar erken o kadar iyi

IIp nedir?

Yurtdışında böyle bir sonuç veriliyor. Başlangıç seviyesi, bakteriyel enfeksiyon varlığı, temize yakın olarak görülebilir.
Antibiyotik verip gönderdi. 6 ay sonra çağırdı. Asıl sonuç o zaman çıktı.

Enfeksiyon varken smear hatalı çıkabiliyor.

Evet size de çok geçmiş olsun

Virüs aslında korkunç görünse de sadece yüzeye tutunduğu bölgelerde problem çıkarıyor. Kana da karışmıyor. Yalnızca temas ettiği bölgeyi etkiliyor. Temizleyecek başarılı bir operasyonla hemen kurtulmak mümkün. Bu açıdan çok avantajlıyız.

Neticede kontrolleri ihmal etmemek gerekiyor. Bu konunun altına yazıyorum yorumu genelde bu durumdan muzdarip olanlar görecek fakat gönlüm istiyorki her kadın bu durumun farkına varsın, çekinmeden bu kontrolleri yaptırsın. Bugün yine 30larında bekar bir tanıdığımın rahminin alındığını öğrendim.

Mesele asla seks değil, herkes sevişecek.
Olması gereken bu, doğamız bu.

Neden öyle yaptım bak başıma bunlar geldi düşüncesi yanlış.
Neden korunmadım? Neden daha önce kontrole gitmedim? Neden bunları anlatan öğreten, çekinmeden paylaşmamızı sağlayan biriyle konuşamadım? Neden toplum olarak ülkemizin ve dünyanın büyük kısmında yaygın olan bu virüs hakkında bilgisiziz, hayatımızı kurtarabilecek aşıya ücretsiz ulaşamıyoruz?

Asıl sorulması gereken sağlıklı sorular bunlar.
Belki bir şekilde bu mesajlarımız ihtiyacı olanlara ulaşır.
Hep birlikte daha çok kadına umut olmamız dileğiyle
Sevgiler

peki bu sonucun yanında smearle beraber hpv de istenmiş miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…