- Konu Sahibi Mavis Deniz
-
Önce dna yaptır sonra tipe göre smear kolposkopi ve kesin olarak siğillerini temizlettirHenüz hpv Dna tiplemesi yapılmadı ama genital iç dudak bölgeme yayılmış siğillerim var aşı olsam Bi faydası olur mu siğil çıktığı için Bi fayda etmez mi?
Siğillerim şuan asit den dolayı soyuluyor canım hala var ama Bi kısmı soyuldu ve yenileri de çıkıyor. Dna tiplemesi yaptıracaktım ama regl oldum bitmesini bekliyorum kolposkopi yi eğer hpv riskli pozitif çıkarsa yapıyoruz dedi doktorÖnce dna yaptır sonra tipe göre smear kolposkopi ve kesin olarak siğillerini temizlettir
Ankara da iki yer ile görüştüm biri 850 ₺ dedi birisi 1000 ₺ dedi tanesineArkadaslar türkiyede hpv için bir doz aşı kaç tl bilginiz varmı?
Teşekkür ederim cevabınız için, benim yaşadığım yerde tanesi 1400 tl ye denk geliyor. 850 tl baya uygun o zaman.Ankara da iki yer ile görüştüm biri 850 ₺ dedi birisi 1000 ₺ dedi tanesine
Ben 1 ay önce dörtlü yaptırdım 580 bir dozuArkadaslar türkiyede hpv için bir doz aşı kaç tl bilginiz varmı?
Aşı hakkında Henüz bir araştırma yapmadım, o sebeple hiç bir bilgim yok, hangi aşılar var, tek bir firma/markamı var v.s. ...Ben 1 ay önce dörtlü yaptırdım 580 bir dozu
Ben baya araştırdım sadece üç doz aşı olduğunu öğrendim hangi kliniğe sordumsa hepsi üç doz dedi siz yurt dışında falan mı yaptırdınız 4 doz. Bi de aşırı ucuz muş hangi ilde yaptırdınız yurt dışı değilse?Ben 1 ay önce dörtlü yaptırdım 580 bir dozu
Antalya'da yaptırdım. dörtlü aşı diye geçiyor gardasıl aşının adı. farklı firma marka olmuyor hepsi aynı. ama şu olabilir. yurt dışında 9'lu aşı üretildi son yıllarda. türkiye'ye gelmemişti belki sizin sorduğunuz bu aşıdır Türkiye'de de satışı başlamıştır o yüzden fiyatı fazla olabilir. benim yaptırdığım 4'lü aşı bir dozu 580 tl 1. ay birinci dozu, 2. ya da 3. ay ikinci dozu ve 4. ya da 6. ay da üçüncü dozu yapıyorlar. 9'lu bulsaydım onu yaptırırdım zaten. ben jinekologla görüştüm kafamdakileri sordum onun da önerisiyle aşı sürecine başladım iki doz yapıldı üçüncü de yapılacak. isterseniz önce bir uzmanla görüşün bilgi alın eminseniz yaptırın.Aşı hakkında Henüz bir araştırma yapmadım, o sebeple hiç bir bilgim yok, hangi aşılar var, tek bir firma/markamı var v.s. ...
Fiyatlarda acaba neden bu kadar fark varki, Hangi ilde yaptırdınız? Birde Aşıları hangi aralıklarla yaptırmak gerekiyor
aşı evet 3 doz. 4'lü dediğim aşının nitelendirilmesi, adı bu. bu virüsün bir sürü çeşiti var. aşı ilk üretildiğinde 2'li üretilmiş hvp'nin 4 türünden koruyormuş, sonra 4'lü aşı üretilmiş bu da hvp'nin 7 çeşitinden koruyor. son yıllarda da 9'lu aşı üretildi koruyuculuğu daha fazla bunun ama türkiyede henüz satışı başlamadı galiba. iyice araştırıp soruşturup öyle sürece başladım ben (araştırma sürecinde edindiğim bilgiler bunlar. yanlış hatırlamıyorsam bu şekildeydi aşıyla ilgili bilgiler)Ben baya araştırdım sadece üç doz aşı olduğunu öğrendim hangi kliniğe sordumsa hepsi üç doz dedi siz yurt dışında falan mı yaptırdınız 4 doz. Bi de aşırı ucuz muş hangi ilde yaptırdınız yurt dışı değilse?
Yani toplam üç doz aşı olacaksın canım dimi ya çok hesaplı imiş Ankara da Bi kaç yere sordum hep 1000₺ falan Bi yerde 850 ₺ye buldum Bi tekaşı evet 3 doz. 4'lü dediğim aşının nitelendirilmesi, adı bu. bu virüsün bir sürü çeşiti var. aşı ilk üretildiğinde 2'li üretilmiş hvp'nin 4 türünden koruyormuş, sonra 4'lü aşı üretilmiş bu da hvp'nin 7 çeşitinden koruyor. son yıllarda da 9'lu aşı üretildi koruyuculuğu daha fazla bunun ama türkiyede henüz satışı başlamadı galiba. iyice araştırıp soruşturup öyle sürece başladım ben (araştırma sürecinde edindiğim bilgiler bunlar. yanlış hatırlamıyorsam bu şekildeydi aşıyla ilgili bilgiler)
evet 3 doz olacağım.ikisi yapıldı. senin sorduğun son üretilen 9'lu aşı olabilir bunun koruculuğu daha fazla fiyatı da fazladır. dokuzlu mu onu bir sor. ben antalyada yaptırdım bulunduğum yerde dokuzlu yoktu dörtlü yaptırdım.Yani toplam üç doz aşı olacaksın canım dimi ya çok hesaplı imiş Ankara da Bi kaç yere sordum hep 1000₺ falan Bi yerde 850 ₺ye buldum Bi tek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?