kızlar merhaba ben 26 yaşındayım yaklaşık 15 gün once smear ve hpv testi verdim, hpv 54 56 pozitif oldugumu öğrendim. o günden sonra zaman geçmek bilmedi bugun doktora gittim sonuçlarıma baktık smear negatif dedi. ben yine de içimi rahatlatmak için kolposkopi istediğimi söyledim bunun yanı sıra kalçama doğru sivilceye benzer şeyler vardı hpv testim pozitif çıkınca dank etti siğilmiş. son zamanlarda bir anda çoğaldı cidden psikolojik olarak ister istemez bir anda çöküş yaşadım. önümüzdeki hafta kolposkopi biyopsi siğil yakma vs hepsini aynı anda olacağım. doktor AHCC verdi sigaradan ve alkolden olabildiğince uzak durmamı söyledi. gençsin bağışıklığın daha güçlü bunu vücudundan atarsın dese de tüm bu süreçler beni çok yordu hem maddi anlamda hem de manevi anlamda. anestezi vererek yaklaşık 20 dk içinde işlemin biteceğini söyledi. bana deneyimlerinizden bahseder misiniz? neler yapmalıyım zaten bi erkek arkadaşım ve kız arkadaşımdan başka kimse bilmiyor içime atmaktan iyice erittim kendimi. neler yapmamı tavsiye edersiniz.