Canım bende yara yok. Ben özelde bir jinekoloji onkoloji hocasına gitmiştim hem detaylı muayene yapsın hem testleri yapsın diye. Muayenede hiçbir sıkıntı bulamadı. Tip 45 pozitif geldiği için Kolposkopik biyopsi önerdi. Ben tanıdığın tanıdığı şeklinde birkaç uzmana da sordurdum sonuçlarımı göndererek, biri jinekoloji onkoloji uzmanı ikisi kadın doğum uzmanı. Hepsinden de mutlaka biyopsi yaptırmalı cevabı geldi. Yine sen bilirsin ama bence yaptırmalısın. Bir tanesi özellikle arkadaşımın çok yakın arkadaşı. Gereksiz buluyor olsa mutlaka yaptırsa iyi olur ama çok da gerekli değil diyecek yakınlıkta. Ama hepsi zaman kaybetmeden hemen yaptırsın demiş. Belki yaş faktörüdür ben 34 yaşındayım. Yıllardır da evliyim, 2 çocuğum var. Bana daha önce hiç hpv testi yapılmamıştı. Yani bu tip 45 ne zamandır pozitif hiç bilmiyoruz. Belki sen geçen yıl yaptırmıştın negatifti, belki vücudun atar kendiliğinden diye gerek yok demiştir, belki yaşın daha gençtir yine atar kendisi diye düşünmüştür bilemiyorum canım