Herkese merhaba kızlar bundan 3 ay önce kasıklarım ağrıdığı için rutin bir kontrole gittim ve hpv 16 olduğumu öğrendim doktor kolposkopi istedi randevu verdi ama nerdeyse 1 ay vardı ve ben beklemedim bi doktor bulup hemen kolposkopi oldum doktor biyopside aldı ve sonuçlarım 1 haftaya çıkacak kesinlikle cın2 cın3 olduğunu düşünmüyorum cın1 bile değildir içini rahat tut dedi hpv çok yaygın bişey herkeste oluyor korkma dedi, eşinle beraber gardasil 9’lu aşı ol dedi aşı çok önemliymiş, bu süreçte hamile kalabilirmiyim normal doğum yapabilirmiyim dedim evet dedi o kadar iyi bi doktorduki içime su serpti resmen.2 aydır şekeri Gluteni bıraktım sağlıklı besleniyorum bu kadar kasmana gerek yok dedi ama bence gerekli bu konuda katılmıyorum, bu hpv’yi ne kadar çabuk atarsak o kadar iyi, şeker zaten bakteri üretiyor tetikiyor böyle şeyleri sigara içmediğim için sigara içmiyorsun zaten bu iyi dedi Yani sizde sakın korkmayın herkeste olan bişeymiş ve bu hpv 16 ve 18 hemen kanserde yapmıyormuş 10-15 yıl sürüyormuş bu süreç, benim sonuçlarım normal gelirse 1 sene sonra hpv testi yapacakmış ama ben 2 ay sonra yaptırmayı düşünüyorum, ve aşırı sağlıklı besleniyorum 2 ay sonrada bu hpv’yi atacağıma eminim kendime inandım çünkü tekrardan sonuçlarımıda sizlerle paylaşırım