Aa neden test alamazmış ki?
Canım hpv çok değişik bir hastalık mesela bende hiç belirti vermedi öylesine vermiş olduğum test sonucunda ortaya çıktı, kasımdan beri pozitifim ve hâlâ hiç bir belirtisi yok.
Cın3 aşamasına gelmiş arkadaşlar var mesela, ne kanama ne ağrı ne akıntı ne de siğil olmuş, kadın tesadüfen hpv testi veriyor ve son aşamaya gelmiş buluyor kendisini, anlayacağın garip bir hastalık canım benim.
Bünyenin hpv yi atıp atmadığını şuan için kestirmemiz çok zor tatlım
Mesela 3-5 ay önce kaptın diyelim ama son smear tarihi ne zaman? Örneğin smearler de yalancı negatifliğe çok rastlandığı için; 1 hafta önce smeari temiz gelen arkadaşın, bir hafta sonra ki smeari sorunlu gelebiliyor, o sebeple mesela doktor biz hpv hastalarını yakın takip eder üst üste 3 smear veririz, bir yanlışlık varsa birinden birinde yakalansın diye.
Senden ve sağlığından kıymetli değil canım benim o sebeple baktın ünv hastanesinde randevu bulamadın, mutlaka özele gitmeni tavsiye ederim, özelde sonuç 1 haftada çıkıyor ( onu bile beklemek insanı strese sokuyor ) devlette ise sonucun çıkması en erken 21gün ve 30 gün sürüyor, bu arada KETEM’ e baktın mı hiç test verebilmek için?
Özel hastaneleri arayıp hpv test ücretini ve kaç tipe çalıştıklarını sorabilirsin mesela canım.
Ben en son 2 ay önce medi.. na hast. 1.750 tl ye test vermiştim, 15 tipe bakmışlar. Bu arada tabi yine öncelikle kadın doğumdan giriş yapacaksın tatlım.
Hpv tiplendirme tablosunu aşağıda paylaştım canım