Selamlaar
Uzun zamandır kitaplar hakkında pek yazamadım ama yakın zamanda bitirdiklerimle ilgili kısa birşeyler yazmak istedim. Ama kitaplar biriktiği için upuzun bir yazı olacak :)
Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe: Bana Şeker Portakalı'nı anımsattı. Onun kadar iyi değil ama benzer hisler bıraktı. Kısa, yormayan, akıp giden bir kitap. Görme yetisini zamanla kaybeden bir kız çocuğunun hikayesi.
Babilin En Zengin Adamı. Babilli zengin Arkad'ın hikayesi üzerinden basit bir dille yatırım tavsiyeleri veren bir kitap. Hem Babilde geçiyor olması hem de öyküler üzerinden tavsiyeler vermesi daha çekici ve daha kolay okunabilir hale getirmiş. Normal şartlarda finansla ilgili bir kitaba dikkatimi veremezdim
Outliers-Çizginin Dışındakiler. Bu kitapta özellikle bazı bölümleri çok sevdim. Yazara katılsanız da katılmasanız da kitabın size birşeyler katacağı kesin. Eğitimcileri, ebeveynleri, hepimizi ilgilendiren konular var. Başarıyı etkileyen birçok faktörü ele almış ve bazı tanınmış kişilerin başarı hikayelerine de yer vermiş. Çok ilgi çekici sonuçlar var. Başarılı olmak için yüksek bir IQ seviyesine sahip olunması gerektiğini düşünüyorsanız mutlaka okuyun, yanıldığınızı göreceksiniz
Bu Hikaye Senden Uzun Osman: yazarın mizacını sevdim. Kafa dağıtmak için okunabilecek kısa, farklı bir anlatıma sahip öykü. Okurken bol bol gülümsetti. Ayrılıktan sonra kadın karakterin duygu durumunu mizahi bir dille anlatmış
Sonsuzluğun Sonu: Önceki yıllarda başlayıp iş yoğunluğundan devam edememiştim. Asimov'dan okuduğum ilk kitap. Bilimkurgu romanları arasında beğendiklerim arasına girdi. Zamanda yolculuk yapan ve geçmişe müdahale ederek geleceği değiştiren bir toplum herşeyi kontrol altında tutmaktadır. Ancak Harlan'ın yasak olmasına rağmen bir kadına aşık olmasıyla işler değişir
Doppler: Hayatın telaşından, insanlardan sıkılan, evli ve iki çocuk babası Doppler, babasının ölümünün ardından, bir gün ormanda bisikletten düşmesiyle aydınlanma yaşıyor ve ormana taşınmaya karar veriyor. Tek başına ormanda, çadırda yaşamaya başlıyor. Para kazanma, fatura ödeme, banyo fayansını değiştirme gibi günlük dertlerden ve nezaket kurallarından da kurtuluyor. Aklına geleni dümdüz söylüyor, insanların ne dediğine aldırış etmiyor, o nedenle bayıldım :) benim de sık sık başımı alıp gidesim geldiği için Doppler i çoook sevdim ve mutlaka devamını okuyacağım.
C Calcifer tavsiye etmişti, ona da çok teşekkür ederim
Sevgiler