- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.359
hemen ekliyorum listemeSon Ada'yı da oku mutlaka. Müko
geçmiş olsunİyi akşamlar hanımlar, günlerdir yoktum. Apandisit ameliyatı geçirdimbugün daha iyi hissediyorum kitabıma geri döneceğim inşallah
Vakit bulursam bende gideceğim inşşşşşKızlar yarın Ankaramızda kitap fuarımız başlıyorgidecek olanınız var mı?? Ben gideceğim inşallah.
Bana okuyup çooool keyif aldığınız kitaplar varsa tavsiye verebilir misiniz ? Gittiğimde bakayım kitaplara. Fantastik, aşk, polisiye, dram, bilim kurgu romanları seviyorum genelde. Tavsiyelerinizi bekliyorum
Çok geçmiş olsunİyi akşamlar hanımlar, günlerdir yoktum. Apandisit ameliyatı geçirdimbugün daha iyi hissediyorum kitabıma geri döneceğim inşallah
Ben fuarlara inancımı kaybettim ElaKızlar yarın Ankaramızda kitap fuarımız başlıyorgidecek olanınız var mı?? Ben gideceğim inşallah.
Bana okuyup çooool keyif aldığınız kitaplar varsa tavsiye verebilir misiniz ? Gittiğimde bakayım kitaplara. Fantastik, aşk, polisiye, dram, bilim kurgu romanları seviyorum genelde. Tavsiyelerinizi bekliyorum
SelamlarEki Görüntüle 3147580
Cehennemağzı Mağaraları - Zonguldak
Zonguldak Ereğli İlçesi, İnönü Mahallesi'nde bulunmaktadır. Bu bölge Antik Dönem'in Acheron Vadisi olarak bilinmektedir.
Ereğli Müzesi’ne bağlı ören yeri olarak faaliyet gösteren Cehennemağzı Mağaraları yan yana sıralanmış üç mağaradan oluşmaktadır. Birinci mağara, iki bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde, zemin orijinal bitki ve geometrik motifli mozaik ile döşelidir. İkinci bölümün doğu duvarında küçük bir apsis açılmıştır ve önünde kademeli basamaklar bulunmaktadır. Çok eski bir Hıristiyan kilisesi olan bu mağara, Hıristiyanlığın yayıldığı ilk yıllarda gizli ibadet yeri olarak kullanılmıştır.
İkinci mağara, yol kenarındaki 10-12 metre yükseklikteki yamaç üzerinde bulunmakta ve yöre halkınca Koca Yusuf Mağarası olarak adlandırılmaktadır. Yamaç üzerinde yer alan dar bir girişten geçilerek 3 basamaklı dikey bir merdiven yardımıyla inilen mağara, 1,5 kilometre dağın içine doğru devam etmektedir. 1960’larda tavandan düşen bir kaya yolu kapattığından, ancak 350 metre kadar derinliğe gidilebilmektedir. İnsan elinden çıktığı taşçı kalem izlerinden anlaşılan mağara, yaklaşık 400 metrekarelik bir alanı kaplamakta ve iki fil ayağı ile desteklenmektedir.
Üçüncü mağara, yüzölçümü bakımından en geniş olanıdır. Zemini taban suyu ile kaplıdır. İnsan eli ile yapılan mağara birinci ve ikinci mağaralara su sarnıcı görevi görmüştür.
İnsanın doğaya karşı yenilmez dayanma ve saldırma gücünü simgeleyen Herakles’e (Herkül), Kral Eurystheus tarafından verilen on iki görevden sonuncu ve en güç olanı, Cehennem Köpeği Kerberus’un, hiçbir ölümlünün bir daha geriye dönemediği Ölüler Ülkesi’nden (Hades) kaçırılmasıdır. Herakles, Altın Post’u aramak üzere yola çıkan Argo Gemicileri ile birlikte Ereğli’ye gelir ve Hermes ile Athena’nın da yardımıyla Kerberus’u yeryüzüne çıkarır. Eurystheus’un Kerberus’u gördüğünde çok korkması üzerine, Herakles onu tekrar Ölüler Ülkesi’ne bırakır. Herakles’in Kerberus’u kaçırmak üzere Ölüler Ülkesi’ne indiği yer Cehennemağzı Mağaraları’dır.
İlkçağın en önemli iki kehanet merkezinden birinin bu mağaralar olduğu bilinmektedir. Diğeri ise Yunanistan’ın Delphoi kentindedir. Bir başka söylenceye göre, şehir tekfurunun kızı hizmetkarı olan gence âşık olur; birlikte evden kaçarlar ve Cehennemağzı Mağaraları’ndaki kız-oğlan odasına saklanırlar. Cehennem zebanisi de dışarıdan gelecek tehlikelere karşı onları korur. Mağaraya giremeyen tekfur kızına ve genç hizmetkarına “taş olun” diye seslenir, kız ve oğlan taş kesilir.
Cehennemağzı Mağaralarının birincisi olan ve kilise mağarası olarak da bilinen mağara içindeki sütunlar, sütun başlıkları, mozaik döşeme ve kandil yuvaları, mağaranın paganizmin egemen, Hıristiyanlığın ise yasak olduğu dönemde, ilk Hıristiyanlarca gizli ibadet merkezi olarak kullanıldığını göstermektedir. Bu mağara içinde bulunan kalıntılar, Erken-Hıristiyanlık Dönemi'nin izlerini taşıyan motiflerle süslüdür.
Hayırlı Sabahlar Kitap Kurtları
Bu ay itibariyle aktif olmayanları etiket listesinden ve tablodan çıkaracağım.
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
Camelia
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
M Mavi Menekse
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
Regina George
Gallagher
Doğruluk kılıcı serisini merak ediyodum zaten. Bakalım internet fiyatından ucuz olursa alınabilir. Diğerlerinede bakayım. Teşekkürler tavsiyelerin içinVakit bulursam bende gideceğim inşşşşş
Fantastik olarak
Doğruluk kılıcı serisini öneririm
Watpadd tarzı fantastik
M.rise av serisi
Bilim kurgu olarak
Tess Gerritsen yörünge
Süpersimetri
5.dalga
Jane caseyin çoğu kitabı var bende zaten. Zamanında 5 liralara fln almıştımBen fuarlara inancımı kaybettim ElaBilmiyordum bile burada fuar olduğunu üzdü.
Basit kitaplar ama Jane Casey'in polisiye kitaplarını seviyorum. Yakın zamanda Karga Kız diye bi psikolojik gerilim okudum o da güzeldi.
Dram olarak Jodi Picoult önerebilirim. Cam Çocuk ve Kız Kardeşim İçin en iyileriydi. Küçük Muazzam Şeyler'i de beğendim.
Fantastik olarak ben yine King önereceğim ya
Congresium dan bahsediyorsun dimi? Nazlı Eray var yarın gitmeyi çok istiyordum çok severim kitaplarını. Gidemeyeceğim sanırım. Cumartesi de Ahmet Ümit var diğer yazarlar pek ilgimi çekmemiştiKızlar yarın Ankaramızda kitap fuarımız başlıyorgidecek olanınız var mı?? Ben gideceğim inşallah.
Evet orası.Congresium dan bahsediyorsun dimi? Nazlı Eray var yarın gitmeyi çok istiyordum çok severim kitaplarını. Gidemeyeceğim sanırım. Cumartesi de Ahmet Ümit var diğer yazarlar pek ilgimi çekmemiştiçok çok bayıldığım bir kitap olmazsa almam ama dolaşmaya giderim
Üzülerek söylüyorum ki fuardan çok bir beklentin olmasın. İş bankası klasikleri bile internet fiyatının iki katı. Minimum 50den başlıyordu diğer kitaplar da.Kızlar yarın Ankaramızda kitap fuarımız başlıyorgidecek olanınız var mı?? Ben gideceğim inşallah.
Bir kere optimum avm de başıma gelmişti. Yazar baya da yaşlıydı. İnsanların dikkatini çekmek için ayakta bekliyordu. Çok üzülüp gidip kitap alıp imzalatmıştım. 40 dk beni sohbete tutmuştuEvet orası.
Ya sizde de şey oluyor mu? Bazı tanımadığım yazarlar (gerçi ben çoğu yazarın tipini bilmiyorumgörsem tanımam) kitaplarının önünde oturuyor kimse olmuyor önlerinde. Onların önümden geçerken çok mahçup oluyorum ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Kötü bi his yaşıyorum
Bilim kurgu olarak Dune serisiKızlar yarın Ankaramızda kitap fuarımız başlıyorgidecek olanınız var mı?? Ben gideceğim inşallah.
Günaydın herkeseEki Görüntüle 3148762
Eki Görüntüle 3148761
Aydıntepe Yer Altı Şehri - Bayburt
Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde yer alan kent, tüf içerisinde, yüzeyden 2-2,5 metre derinde başka yapı malzemesi kullanmadan ana kayaya oyulmuş galeriler, tonozlu odalar ve bu odaların açıldığı daha geniş mekanlardan oluşmaktadır. Yaklaşık bir metre genişliğinde ve 2 ile 2,5 metre yüksekliğinde tonoz örtülü galeriler yer yer her iki yana genişlemektedir. Kareye yakın planlı odalar bu mekana açılmaktadır. Ayrıca gözetleme mekanlarının oluşturduğu havalandırma amaçlı konik biçimdeki deliklerin, galeri odalarını aydınlatmak için duvarlara delik açıldığı gözlenmektedir.
Halen kazı çalışmaları devam edilen kent hakkında şu an ileri sürülen iki görüş mevcut olup bunlardan biri bu kentin, bölgede daha önce sözü edilen Halde Şehri'ne ait olduğudur. Halde’nin “Khalde” olduğu eski ismi Hart (Aydıntepe) olan ilçenin isminin de “Halt” dan geldiği görüşü mevcuttur. Diğer görüşe göre ise Hart’ta bu yer altı kentinden başka Geç Roma Erken Bizans devirleri arasında yer alan bir mezarın ortaya çıkarılması, Hıristiyanlığın henüz yerleşmediği bir devirde bu bölgenin bir sığınak teşkil ettiği, Romalılar tarafından kovulan ilk Hıristiyanların bu bölgeye geldikleri ve sığındıkları, yer altı kentinin de bu Erken Hıristiyanlık dönemine ait olabileceğidir.
Günaydınlar, hayırlı Cumalar herkese
Akşam fotoğraf paylaşımımız vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
Camelia
ummhnisa X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Mrsay L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07 A Atalanteda
M Mavi Menekse
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
Regina George
Gallagher
GünaydinEki Görüntüle 3148762
Eki Görüntüle 3148761
Aydıntepe Yer Altı Şehri - Bayburt
Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde yer alan kent, tüf içerisinde, yüzeyden 2-2,5 metre derinde başka yapı malzemesi kullanmadan ana kayaya oyulmuş galeriler, tonozlu odalar ve bu odaların açıldığı daha geniş mekanlardan oluşmaktadır. Yaklaşık bir metre genişliğinde ve 2 ile 2,5 metre yüksekliğinde tonoz örtülü galeriler yer yer her iki yana genişlemektedir. Kareye yakın planlı odalar bu mekana açılmaktadır. Ayrıca gözetleme mekanlarının oluşturduğu havalandırma amaçlı konik biçimdeki deliklerin, galeri odalarını aydınlatmak için duvarlara delik açıldığı gözlenmektedir.
Halen kazı çalışmaları devam edilen kent hakkında şu an ileri sürülen iki görüş mevcut olup bunlardan biri bu kentin, bölgede daha önce sözü edilen Halde Şehri'ne ait olduğudur. Halde’nin “Khalde” olduğu eski ismi Hart (Aydıntepe) olan ilçenin isminin de “Halt” dan geldiği görüşü mevcuttur. Diğer görüşe göre ise Hart’ta bu yer altı kentinden başka Geç Roma Erken Bizans devirleri arasında yer alan bir mezarın ortaya çıkarılması, Hıristiyanlığın henüz yerleşmediği bir devirde bu bölgenin bir sığınak teşkil ettiği, Romalılar tarafından kovulan ilk Hıristiyanların bu bölgeye geldikleri ve sığındıkları, yer altı kentinin de bu Erken Hıristiyanlık dönemine ait olabileceğidir.
Günaydınlar, hayırlı Cumalar herkese
Akşam fotoğraf paylaşımımız vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim K Kitapkontesi
Oriana
Natsume