- 3 Ocak 2019
- 2.992
- 18.536
Sabahattin Ali gecesine katılamadım. Yazarla ilgili duygu ve düşüncelerimi kısaca yazmak isterim. Sabahattin Ali'nin Türk edebiyatında pek çok sanatçı gibi değeri sonradan anlaşılmış hatta şimdi bile yeterince kıymeti bilinmemis bir yazar olduğunu düşünüyorum. Yazarın romanlarını da çok severim ama öykülerinin yeri benim için ayrıdır. Şiirleri bestelenmeye çok uygun olduğu için şarkı sözü olarak şiirlerini sevsem de şair olarak çok güçlü olduğunu düşünmuyorum.
Sinop Cezaevi ne gitme imkanım olmuştu. Oradaki duyguyu iliklerine kadar hissediyor insan. Hapishane avlusunda dolanmak, denize o kadar yakın olup uzak kalındığını düşünmek, kulağında da "dışarda deli dalgalar, gelip duvarları yalar" çok etkileyiciydi. Türkiye'de pek çok faili meçhul varken ölümü ile ilgili resmi açıklamalar bana çok inandırıcı gelmiyor açıkçası.
Sinop Cezaevi ne gitme imkanım olmuştu. Oradaki duyguyu iliklerine kadar hissediyor insan. Hapishane avlusunda dolanmak, denize o kadar yakın olup uzak kalındığını düşünmek, kulağında da "dışarda deli dalgalar, gelip duvarları yalar" çok etkileyiciydi. Türkiye'de pek çok faili meçhul varken ölümü ile ilgili resmi açıklamalar bana çok inandırıcı gelmiyor açıkçası.