• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hoşgeldin ve Güle güle

Sevindim ilk kez çakma olmasına..

Tercihe bağlı mı ki ikili
Ben çakmıyorum ki
Gel dedikleri tarih gidiyorum işte :1:

11 oluyo galiba
Ama ilk gittiğim doktor 1 hafta önden gidiyo demişti bebek için
Öyle sayarsam 12 oluyodur
O zaman geç mi gideyim

canım doktorun ne zaman dedi ise o zaman git..
bu testler tarama testleri normalde zorunlu değil..ama bazı doktorlar zorunlu diyorlar..
benimki isteğe bağlı dedi..ense kalınlığını ölçtü gayet iyi dedi..
doktoruma sordum riks çıkarsa napıcaz dedim..
3 lü testi beklicez ondada risk çıkarsa amniyosentez bebeğin suyundan sıvı alınıyor o yapılacak..ondada sorun çıkarsa karar senin dedi..
yani çözümü yok..
ya amniosentez sonu çıkıncaya kadar yani yaklaşık 23-24. hafta sonuna kadar bekliceksin..sonuç kötü çıkarsada bebeği aldırcaksın yada doğurcaksın bu stresi yaşamak istemedim...

bu testler tarama testleri normalde zorunlu değil..ama bazı doktorlar zorunlu diyorlar..
3 lü testi beklicez ondada risk çıkarsa amniyosentez bebeğin suyundan sıvı alınıyor o yapılacak..ondada sorun çıkarsa karar senin dedi..
yani çözümü yok..
ya amniosentez sonu çıkıncaya kadar yani yaklaşık 23-24. hafta sonuna kadar bekliceksin..sonuç kötü çıkarsada bebeği aldırcaksın yada doğurcaksın bu stresi yaşamak istemedim...

İyi yapmışsın
Bana seçenek sunulmadı
Herkes yaptırıyo sandım

hangi ay doğum yapacaksan o gruo annelerine üye ol canım..
çok bilgilenirsinnn..
herşey tartışılır orada zaten

Bakıyorum da
Beni pek sallamadılar :D
Onlar kaynana sorunu, beşik vs. anlatıyo
Ben onlarla ilgilenmiyourm şu an :1:

Bakıyorum da
Beni pek sallamadılar :D
Onlar kaynana sorunu, beşik vs. anlatıyo
Ben onlarla ilgilenmiyourm şu an :1:

şimdi sadece kalp atışı falan konuşulur..
o test zamanları bir gelsin hepsinin paçası tutuşurrr..
bizim bile beşik meselesi yeni konuşulur oldu...
ayy yarıladık hatta yarıyı geçtik biz yahuu :52::52:

şimdi sadece kalp atışı falan konuşulur..
o test zamanları bir gelsin hepsinin paçası tutuşurrr..
bizim bile beşik meselesi yeni konuşulur oldu...
ayy yarıladık hatta yarıyı geçtik biz yahuu :52::52:

Maşallah
Zaten gelin ata binmiş ya nasip demiş
Mobilya kolay her yerde var olan bişey
Ben sürecin sağlıklı geçmesi derdindeyim :emir_bebek:

Maşallah
Zaten gelin ata binmiş ya nasip demiş
Mobilya kolay her yerde var olan bişey
Ben sürecin sağlıklı geçmesi derdindeyim :emir_bebek:

aklına hiç kötü şeyler getirme canım..inş sağlıkla dığacak tosuncuklarımız..
bizde yeni yeni alıoruz artık..
kıyafet bebek arası falan haletttik şükür.
haa bu arada sana uyarım olsun sakın yukarı doğru uzanma canım tamammı..dolaplara falan uzanayım deme..

yani çözümü yok..

İyi yapmışsın
Bana seçenek sunulmadı
Herkes yaptırıyo sandım

Akista gorunce konunuza daldim kusura bakmayin.
Tarama testleri sadece risk belirliyo ve buna gore bebeginizi aldirip aldirmama konusunda size tercig sunuluyor arkadasin dedigi gibi.
Bircok riskli gorulen gebelikte tam tersi saglikli bebekler dunyaya geliyor. Ya da saglikli denilenlerde de hasta bebekler dogabiliyor. Bu testlerin sonuclanmasi suresince annenin girdigi stresten bebegin etkilenmesi de cabası.

27 gunluk bebegim var ve taramalarin hicbirini yaptirmadim.sadece ayrintili ultrasonu yaptik cunku onun sonucunda tedavi ya da tedbir sansimiz vardi.

Tarama testleri sadece risk belirliyo ve buna gore bebeginizi aldirip aldirmama konusunda size tercig sunuluyor arkadasin dedigi gibi.
Bircok riskli gorulen gebelikte tam tersi saglikli bebekler dunyaya geliyor. Ya da saglikli denilenlerde de hasta bebekler dogabiliyor. Bu testlerin sonuclanmasi suresince annenin girdigi stresten bebegin etkilenmesi de cabası.

27 gunluk bebegim var ve taramalarin hicbirini yaptirmadim.sadece ayrintili ultrasonu yaptik cunku onun sonucunda tedavi ya da tedbir sansimiz vardi.

bende aynen böle düşündüm canım ve yaptırmadım..
ayy 27 günlükmü bebeğinn maşallahh maşallahhh :nazar::nazar: Allah bağışlasın canım..
denk gelmişken sorayım..hastane çıkışı kaç takım almamız lazım..
ben bir tane 5 li aldım bir tanede 10 lu alıcam yetmezmi..

aklına hiç kötü şeyler getirme canım..inş sağlıkla dığacak tosuncuklarımız..
bizde yeni yeni alıoruz artık..
kıyafet bebek arası falan haletttik şükür.
haa bu arada sana uyarım olsun sakın yukarı doğru uzanma canım tamammı..dolaplara falan uzanayım deme..

Evet cam silmek vs. yasakmış..
Ben bazen unutup üst dolaba uzanıyorum ama aklıma gelince duruyorum :17:

Estağfurullah
Bilgilendirme için teşekkür ederim
Ayrıntılı ultrason ne zaman oluyo

Estağfurullah

20-24. hsfta arasında oluyor canım..
iyi akşamlar bende kaçtımm

bende aynen böle düşündüm canım ve yaptırmadım..
ayy 27 günlükmü bebeğinn maşallahh maşallahhh :nazar::nazar: Allah bağışlasın canım..
denk gelmişken sorayım..hastane çıkışı kaç takım almamız lazım..
ben bir tane 5 li aldım bir tanede 10 lu alıcam yetmezmi..
Bize 2 takim yetti ic zibini unutma, bir de seninki kis bebegi olacak 2-3 tane de battaniye al yanina patik vs de tabi ;)

Estağfurullah
18-24 hafta arasi yapiyolar ama genelde 20.haftayi tercih ediyolar. Bebegin ic organlarina,kafa yapisina parmak sayisina vs tek tek bakiliyor.

Bize 2 takim yetti ic zibini unutma, bir de seninki kis bebegi olacak 2-3 tane de battaniye al yanina patik vs de tabi ;)

18-24 hafta arasi yapiyolar ama genelde 20.haftayi tercih ediyolar. Bebegin ic organlarina,kafa yapisina parmak sayisina vs tek tek bakiliyor.

Daha var o zaman benim
Teşekkürler

müthiş bir video .........
Ey insanlar, eğer öldükten sonra dirilmek hususunda herhangi bir şüphe içinde iseniz şu muhakkaktır ki biz sizi(aslınızı) topraktan, sonra (onun neslini) insan suyundan (spermadan) sonra alaka (yapışan şey)'dan daha sonra da hilkati belli belirsiz bir çiğnem etten yarattık (ve bunları) size (kudretimizin kemalini) apaçık gösterelim diye (yaptık) sizi dileyeceğimiz muayyen bir vakte kadar rahimlerde tutuyoruz, sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyoruz." (Hacc, 5)

[video=dailymotion;x1vxxih]http://www.dailymotion.com/video/x1vxxih_dollenme-3_school[/video]

Son düzenleme:
Back