• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormon Testi ve Rahim İçi İltihap...YARDIM...

bynkutluay

YaHalıkYaBariYaMusavvir
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
11.950
7
206
Ankara
Mrb arkadaşlar ben 18,5 yaşında 9 aylık evli ve çocuk isteyen bir kadınım size 2 tane sorum olacak

1. Ben adetimin 21-22 günü arasında test yaptırdım. Yumurtlama testide diyebiliriz Sonuçlar şöyle

FSH: 3.45
Estradiol :184
LH : 8.22
Progesteron : 13.66
bu çıkan sonuçlar normal mi.

2. Birde alttan muayene yaptı. Sonuç olarak Rahim ağzı ve içinde şiddetli iltihap ve akıntı olduğunu söyledi.2 tane fitil verdi.
Çocuk sahibi olmak istiyorum doktora sordum iltihap etkilermi diye olumsuz etkiliyebileceğini söyledi.

Daha önce başına böylebir olay gelen yada bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. İlaç dışında bitkisel bişeyler önerirmisiniz. Ben hayıt kullanıyorum FSH değerim yüksekdi biraz...

Hormon testleri adetin 3.günü yapılır.Başka gün yapılmaz.Bu sonuçlar doğru değildir bence.İltihap konusunda bir şey diyemeyeceğim.Çok geçmiş olsun

Bu yumurtlamaya yönelik test adet in 3. günü olanıda yaptırdım onda geçen ay FSH 9 çıkmıştı. Çok teşekkürler bu arada...

arkadaşım bende bu hormon testlerini yaptırıyodum üç ay önce prolaktin hariçinde diyerleri normaldi ama prolaktinim baya yüksekti yani emar cektirecek kadar allahıma şükürler olsunki ilaç kullanarak düşürdüm prolaktini ve yaklaşık dört hafta önce çok kaşıntım olmuştu bikini bölgemde üç gün sürdü geceleri daha çok oluyodu kaşındı ve 9 şubatta doktora gittim oda eşimin itirazı üzerine bana kalsa gitmicektim önce vajınal ulturasyonla muane etti sonrada ışık tutarak muane etti ve dediki rahim agzında kızarıklık ve iltihap var dedi ikitane ilaç verdi biri antibiyotik onun içinde3 tane ilaç var günde 1 tane diyeride vajınar fitil her akşam bitane yatarken at dedi ve ilaçlar bitene kadar cinsel ilişki vermedi ama bu ilaçları kullandınmı geciyomuş bide dediki gebe kalmanıda etkiler dedi yani gebelik oluşmuyomuş bu yüzden

Son düzenleme:
İnşallah düzeliriz kardeş benim doktorumda ilişki yasak demedi ama baya bi rahim ağzında ve içinde iltihap var dedi 2 tane fitil verdi önümüzdeki ay yine bakılacak. Allahın izniyle geçecek İnşaallah. Peki ilaç haricinde kullanılmasını önerdiğiniz bitki felan varmı arkadaşlar... Çok canım sıkılıyooo

İlaçları adetten sonra kullansam nasıl olur adetime 3 gün var. Kısmete hamile felan olurum zararı olmaz mı

Lh 4,89
fs 6,39
e2 81,44
prolaktın 17,91
testosteron total 0,405
bunlar benm adetın 3. GÜn cekılen horman testımın sonuÇları sızce normalmı

Lh 4,89
fs 6,39
e2 81,44
prolaktın 17,91
testosteron total 0,405
bunlar benm adetin 3. Gün cekilen horman testimin sonuçları sizce normalmi

herşeyin gayet normal tatlım hiç kafana takma..benim değerlerim berbatken ben hamile kalmıştım,değerleri bozuk olan arkadaşlara burdan söylemek isterim bunu..fsh ım 14 idi..birde smear testinde yoğun enflamasyon yani rahim ağzında yoğın iltihap var idi..sonra ben bir kür uyguladım 20 gün kadar ve sonra hamile kalmışım çok şaşırmıştım..allah istedikten sonra imkansız diye bir şey yok hormon sonuçlarınızı falan kafanıza takıpta stres yüzünden hamile kalamama riski ile karşı karşıya kalmaktansa çinizi ferah tutun derim.hiç bir şeyimkansız değil..bizat yaşadm ve gördüm..

herşeyin gayet normal tatlım hiç kafana takma..benim değerlerim berbatken ben hamile kalmıştım,değerleri bozuk olan arkadaşlara burdan söylemek isterim bunu..fsh ım 14 idi..birde smear testinde yoğun enflamasyon yani rahim ağzında yoğın iltihap var idi..sonra ben bir kür uyguladım 20 gün kadar ve sonra hamile kalmışım çok şaşırmıştım..allah istedikten sonra imkansız diye bir şey yok hormon sonuçlarınızı falan kafanıza takıpta stres yüzünden hamile kalamama riski ile karşı karşıya kalmaktansa çinizi ferah tutun derim.hiç bir şeyimkansız değil..bizat yaşadm ve gördüm..

ay tesekürt edrim cok ii geldi yazdıkların Allahın ne derse o olacak ama yinede içim rahat etmiyor .önümüzdeki ayın 2 sinde hsg rahim filmi cektircem ondan da cok korkuyorum.merak ettigim bişey var arkadasım senn yaptıgın kür neydi ne için uyguladın soylersen sevinirim.bide sende hsg cektirdinmi

ay tesekürt edrim cok ii geldi yazdıkların Allahın ne derse o olacak ama yinede içim rahat etmiyor .önümüzdeki ayın 2 sinde hsg rahim filmi cektircem ondan da cok korkuyorum.merak ettigim bişey var arkadasım senn yaptıgın kür neydi ne için uyguladın soylersen sevinirim.bide sende hsg cektirdinmi
hayır canım ben hsg çektirmedim çünkü rahim içinde bir sorundan şüphe edilmedi,rahim ağzında idi iltihap.. bu iltihap için adaçayı yağını bir pamuğa döküp vajina girişine yerleştridim bi süre beklettim..bi kaç saat kadar..3 gün sonra bir baktım tuvalette iken bir iltihap aktı geldi..sonrada ondan şikayet yaşamadım.diğerleri için ise..çörek otu+polen balı+tarçın kullandım her sabah aç karına 1 çay kaşığı hepsinden yedim..ve fsh ımın 14 olduğu ay hamile kalmıştım..

canım adetin 3. günü yapılan hormon sonuçların fsh 6 çok iyi,lh yine iyi.prolaktin iyi.Yani 3. günde bi sorun yok.Arkadaşın biri demişki 21. gün hormon testi yapılmaz.Hayır yapılır canım.Ama progesteron için yapılır.Senin yumurtlayıp yumurtlamadığının kanıtıdır.Eğer 21. gün ile 23. gün arasında yapılan progestron sonucu 10 un üstündeyse yumurtluyosun demektir ki sen yumurtluyosun hiç bir problemin yok.Stres yapma en yakın zamanda hamile kalacaksın..Fitil ise her kadın hayatının bir döneminde kullanır vajinal akıntı enfeksiyon ya da mantar için.O fitili kullandığın dönem korun sonra bitince devam.Senin bu yaşadıkların gayet normal şeyler.Evli olan her kadın yaşar.Tek yapman gereken şey ne kendini ne kocanı strese sokmadan güzel ilişkiler yaşamak kafandan çıkar hamile kalır mıyım sorusunu.Yaşın daha çoook genç..

ya benm 21,gün yapılan horm testim 45 cıkmıstı bende korktum bi prblemmi var die doktorum cok ii dedii gecen ay yaptırdım ben pregsteronu.3. gunu yaptırmamdım cunku bayram girmişti.dun yaptırdım sonuçları paylastım benm ki normal dedi arkadas daha doktora gonderemedim.bilmiyorum cok meraklanıyorum

bende çarşamba günü yaptırıcam hormon testlerimi adetin 3.günü istedi doktor bu ay adetim 9 gün gecikmeli geldi malesef.benide alttan muayene etti ultrasonla rahim ve yumurtalıklarımın temiz olduğunu sölemişti doktor.banada o zaman biraz akıntım vardı diye fitil vermişti 7 günlük adet olana kadar yapıp bitir demişti bide adet olunca kullanmam için antibiyotik vermişti.iltihap olduğu zaman da rahim ağzında yara,iltihaptan oluşan akıntı ve mikrobik olumsuzluklar olduğu zaman maalesef hamilelik şansımız düşüyor arkadaşlar bende çarşamba yaptırıp perşembe götürücem sonuçları eşimden de sperm testi istedi onuda götürücem hayırlısı

Back