İyi günler kızlar. Önerilerinize, tavsiyelerinize çok ihtiyacım var, bilgim çok az.
Reglin 3.günü gidip hormon testi ve muayine yaptırdım. Yaş 29, hiç gebelik oluşmadı. Yumurtalarım zayıfmış, ve sayısı 7-8 tane toplamda. Hormon testlerim:
Fsh 5,75
Lh 5,49
Prolaktin. 29,43 (yüksek)
ST3. 3,460
ST4. 1,490
Progesteron. 0.319 (yüksek)
Estradiol. 66,67
Amh yaptlrmadılar, sonra bakarız gerekirse dediler. Doktor aşılama önerdi, hsg çektireceğim. Gelecek ay da regl olunca gelmemi söylediler. Şu ilaçları yazdı doktor.
Yasmin
Fenomom
Şimdi kızlar zaten üzüldüm iyice neden sayı ve kalite düşük.... Bunun tedavisi oluyor mu kızlar? İlaçlar sadece bir ay için mi etki gösteriyor? Her ay içip doğal yolla denemeye mi devam etsem düşünüyorum ama dah da zarar veririm vücuduma. Yumurtlama dönemi bir kaç kere doktora gitmiştim sorun yok demişlerdi. Vulyasyin testine göre de normal pik gösterip seyrekleşiyor. Siz ne önerirsiniz? Bu sonuçlar yumurta rezervimin de aşağı olduğunu gösterir? Aşılama mantıklı mı?
Bir de kızlar Yasmin doğum kontrol hapıymış. Herhalde hsg için vermişlerdir düşünüyorum ama içmek istemiyorum. Rahim filmi çektirince doğum kontrol hapı yazıldığını hiç duymamıştım.