Başta da yazmıştım fakat böylesi bir şeyin bütçesini ayırabilecek herkesin mutlaka almasını düşündüğüm için detaylı yazacağım.
modelim: Xiaomi Mijia 1C Vacuum Mop Cleaner
Geçen sene Ağustos’ta 2550tl’ye aldım. Trendyol’da güncel fiyatı hala 2510tl.
Öncelikle şunu belirteyim, ben almadan önce çok araştırdım. Öyle ki, Dyson robot süpürgelerden Roborock’lara kadar her birini araştırdım. Fakat bunlarda çekiş güçleri önemli. Bendekinin çekiş gücü 2550watt. Bana inanılmaz derecede yeterli geliyor çünkü seçilebilir dört modu var. Sessiz, standart, güçlü ve turbo. Genellikle güçlüde süpürtüyorum. İlgili görselleri ekleyeceğim.
Başlarda bu modelde haritalama özelliği yoktu. Haritalama özelliği yeni geldi, bu yüzden evimin iki odası hala haritaya eklenmiş değil. Girmesini istemediğiniz bölgelere sanal duvar oluşturup engel koyabiliyorsunuz. Mesela benim çalışma odamın girişinde ve kedimin yeme içme kaplarının olduğu yerde sürekli duvar var, oraları pas geçiyor. Ayrıca bölgesel süpürme de yapabiliyorsunuz. Örneğin mutfakta yere kırıntı döküldü, tam olduğunuz yeri seçip sadece orayı süpürmesini sağlayabiliyorsunuz. Git süpürgeyi al, koca şeyi evin ortasına getir. Fişi tak, temizle vr aynı işlemlerle kaldır derdi yok. Siz işinize devam ederken, o bu işi yapıp geri dönüyor.
Evin tamamını güçlü modda 2 tam şarj olarak süpürebiliyor, çünkü döne döne iyice temizliyor. Yuvarlak olmasına takılmayın, köşesindeki fırça ile döndüre döndüre baya bildiğiniz her yeri temizliyor. Yüksekliği çok fazla değil. Mesela ben mutfak dolaplarının altına giremezdim süpürgem ile çünkü mesafesi 8cm kadar, ama o her seferinde girip pırıl pırıl süpürüp çıkıyHer gün çalıştırmıyorum bile, çünkü evde iki insan bir kedi var, iki günde bir hatta bazen üç günde bir bana yetiyor.
Mop özelliğine gelince, işte onu pek kullanmıyorum. Deterjan koyulmuyor ve saf su ile siliyor, bana pek temiz gelmiyor bu yüzden prontolu viledamla döne döne temizlemeyi ben seçiyorum. Düzenli kullansam iş görür müydü, açıkçası denemedim o yüzden bir şey diyemiyorum.
Tek dikkat etmeniz gereken husus, yerde kablo ip vs bırakmayın. Onları da çekiyor. Halılarımın hiçbirine çıkamamazlık yapmadı. Bir de merdiven vb sensörü yok, başında durmazsanız yukarda çalıştırırken aşağı düşebilir. Pek çok kişinin şikayetçi olduğu ve beni de endişelendiren tek şey bu.
İnanılmaz memnunum ben. Evimde kedi var, toza alerjim var, kolumda da sinir sıkışması ve güç kaybı var. Şu zamanda iyi bir süpürgeyi zaten 2.000tl den aşağı bulmak imkansız. Bu fiyata mükemmel bir iş çıkarıyor, iş yükümü inanılmaz azalttı, eskiden her gün ağlaya ağlaya süpürge yaparken(çünkü kollarıma inanılmaz ağrı veriyordu) şimdi böyle bir derdim kalmadı. Gerektiğinde her şeye, giysiye, iyi bir yemeğe para verebiliyoruz. Ama bu inanın her şeyden daha önemli bence. Sağlık problemim olmasa alır mıydım bilmiyorum, ama iyi ki almışım. Herkese tavsiye ediyorum. Sevgiler. :)