Kakao,
yüzyıl geçmesi gereken diyenlerden biri de benim o yüzden üstüme alınıp cevap vereyim.
Hayatım, topiklerde arada Avrupa'ya atıflar yapsamda, ülkemi severim, herkesinde sevdiğini biliyorum, bunun özenmekle ilgisi yok, evet Avrupa'da da yaşanıyor ama yabancı yapsa hemen laf hazırdır, adamın aile kavramı, değerleri yok, geniş büyümüşler denir din imandan girilir, bizimse göğsümüz iman dolu güya fakat kadın gördük mü gözümüz dönüyor, ne istediler kadından?
Bunla bitse iyi, turist gelir karavanla, saldırıp gasp ederler öldürürler, benim buralar turistik, madem biz örf anane, vicdan merhamet, değerleri yüksek insanlarız, neden ülkemize geleni kazıklama derdindeyiz, ben aldığım stora 500 lira öderken, aynı storu neden İngilize 2000 liraya satma derdindeyiz?
Bir evi 10 İngilize satmanın hangi değere girdiğini bir söylesenize bana ya da 2000 liralık koltuğu 30000 liraya satmanın hangi vicdana sığdığını?
Biz pısırıklığımızdan mı tacize uğruyoruz? Yapma kurban olayım, hepimiz kadınız burda, yıllardır kadın bu ülkede sus sen kadınsın, tacize uğradıysan senin suçun denerek susturuldu, hadi otobüste bas bakalım feryadı? Dönüp önce senin kılık kıyafetini süzüyorlar, sen onların gözünde taciz edilesi gözüküyorsan kimse tacizciye gık demiyor, kıyafetin normlara uyarsa aaa sapık diyorlar, diğer türlüsü çok afedersin ama sen kaşınmışsın demeye getiriliyor, tacizcide zeytinyağ gibi üste çıkıp iftira atıyor diyor.
Oysa madem biz Avrupa'lılara göre değerleri, aile kültürü, örfleri olan bir milletiz, bunların hiçbirinin yaşanmaması lazım, asla olmaması gereken şeyler oluyorsa ama Avrupa'da da oluyor diyerek yumuşatmayı anlamıyorum maalesef.
Öyle bir hale gelmişiz ki, kim kimi güçsüz görürse, üstelik taciz tecavüz davalarının sonuçlarını okuyorsundur burada, rızamız varmış bizim, 15 yaşındaki çocuğunda rızası varmış, bu sebeple babası yaşındaki onlarca insan görünümlü varlık tecavüz edince hak görülüyor ne yazık ki.
2 yaşındaki bebe, 80 yaşındaki nene de tecavüze uğruyor, bu memleketi kötülemek mi yoksa olanı gözler önüne sermek mi?
Olay ortada, ne diyelim amaaannn sende Hollanda'lı, iftira atma çocuğa, taciz etmemiştir veya sen kaş göz yapmışsındır mı diyelim?
Eminim kadın yardım etti diye çocuğa iyi davranıp güleryüz göstermiştir, o da bunu gel beni taciz et diye anlamıştır, ki aslında amacı tecavüzdür onun.
Avrupa'lılarında aksileri var ama burda gördüğüm kadarıyla çoğunluğu güleç yüzlü, samimi insanlar, sen merhaba demekten kaçınırsın onlar gülerek günaydın derler, konuşurlar.