Hollanda Paylasim Alani(Tanisma)

shaire arkadasim ya ben sana msj atmak istiorum atamiorum hollandaya gelicem yakiinda onla ilgili biisler sormak isitodum ?

YA BEN HOLLANDADA EGİTİMLE İLGİLİ SORU SORMAK İSTİORUM MSJ ATİORUM AMA 100DEN FAZLA MSJ OLMASİMİ GREEKİOMUS NE ATAMİORUM BENİ EKLEYEBİLİRMİSİNİZ LUTFEN YA BİLGİ ALMAK İSTİORUM SADECE turkishdelight_35@hotmail.com ))))))))))

Herkese merhaba en iisi bide buraya yaziyim belki cvblayan olur :)...ben 1 ay sora fln esimin yanina hollandaya gelicem burda acikogretim turk dili ve edebiyat ucuncu sinifa gectim sayilir bu sene gecicem yane ...oray geldigim zamanda universite okumak istiorum hukuk ozellikle :)ben orda okumam icin neler yapmam lazim bilen varmi yane sartlari nelerdir_ayrica zormudur?burdaki okudgum universite orda bi ise yararmi? beni bilgilendirirseniz cok sevinicem :KK17:

Herkese merhaba en iisi bide buraya yaziyim belki cvblayan olur :)...ben 1 ay sora fln esimin yanina hollandaya gelicem burda acikogretim turk dili ve edebiyat ucuncu sinifa gectim sayilir bu sene gecicem yane ...oray geldigim zamanda universite okumak istiorum hukuk ozellikle :)ben orda okumam icin neler yapmam lazim bilen varmi yane sartlari nelerdir_ayrica zormudur?burdaki okudgum universite orda bi ise yararmi? beni bilgilendirirseniz cok sevinicem :KK17:

Canim sana mesaj gondermeye calistim ama gitmedi bi turlu aynen seninki gibi. Tebrikler oncelikle, islerinde kolayliklar diliyorum. Senin durumun benimkinden biraz farkli ve acikcasi hic bilgim yok nasil hukuk egitimi yapacagina dair burda. Ama sunu soyleyebilirim ki, Turkiye'deki mezun oldugun okulun denkligini yaptirman lazim burda oncelikle. Sonra eger ingilizcen yok ise, okumak istedigini belirtirsin hollandaca kursuna gittiginde ve onlar seni Hukuk egitimi yapabilmene yetecek bir kursa yazarlar, belli bi zaman icinde ogrenirsin Hollandacayi ve hukuk egitimine baslarsin. Biraz azimli olmak gerekiyor. Ama esin zaten uzun bir zamandir Hollanda'da ise o benden daha iyi biliyordur, arastirabilir senin icin. Benim durumumda, ben Hollanda'ya gelmeden Turkiyede universite okurken Leiden universitesine basvurmustum master icin, onlar da beni kabul ettiler, gelir gelmezde basladim. Ama benim okudugum bolumum ingilizce idi dili. Simdilik soyleyebilecegim bu kadar, istedigin hersey hakkinda soru sorabilirsin, yardim etmekten memnun olurum. Hollanda'da bilmiyorum tanidigin, akraban cok mu ama buraya gelince insan gercekten yanlizlik cekiyor, eger istersen gelince tanisiriz, sana her konuda yardimci olmaya calisirim. En azindan dostlugumu paylasmaktan memnun olurum. Ben Schiedam'da kaliyorum, roterdam da sayilir. Geldiginde haber et tanisalim istersen. Basarilar canim sana...

cok tesekkur ederim cnm yeni gordum msjinisi olur tanisiris cok memnun olurum bende yalniz olucam cunku akrabam yok orda bnm :) ...mutlaka haberdar edicem ..yane kolay diosunus okumak orda yane en azindan turkieydeki gibi zor diel :KK34:

cok tesekkur ederim cnm yeni gordum msjinisi olur tanisiris cok memnun olurum bende yalniz olucam cunku akrabam yok orda bnm :) ...mutlaka haberdar edicem ..yane kolay diosunus okumak orda yane en azindan turkieydeki gibi zor diel :KK34:

Hayir canim burda dogmadim, es sebebi ile geldim 2,5 seneyi gecti herhalde. @,5 sene gecti ama ben hala isinamadim bu ulkeye ve insanlarina. Arkadasda yok biseyler paylascak, sykici...:))

Ne yazikki sonradan gelenlerin genel sorunu bu.
Ne yapsak ta bir yarimiz esik arkadaslik saglam kismeler belli bir yastan sonra cok zor oluyor...

Insallah hersey gonlunce olur....

Merhaba dunde baktim bu guruba ve bir kac kisiyi arkadas olarak eklemeye calsitim.
Bende hollandaya evlilik yolu ile geldim ve is guc hersey kendince yoluna girdi ama genedeeksik insanin bir yani burada seninke ayni duygulari yasayanlari gormek ve anlattiklarini okumak yalniz olmadigi hissini veriyor.
Benide sohbetlerinize katarsaniz sevinirim....:nazar:

Merhaba dunde baktim bu guruba ve bir kac kisiyi arkadas olarak eklemeye calsitim.
Bende hollandaya evlilik yolu ile geldim ve is guc hersey kendince yoluna girdi ama genedeeksik insanin bir yani burada seninke ayni duygulari yasayanlari gormek ve anlattiklarini okumak yalniz olmadigi hissini veriyor.
Benide sohbetlerinize katarsaniz sevinirim....:nazar:

Hosgeldin canim, ne zamandir burdasin? Nerde kaliyorsun? Tanismak konusmak istersen ben varim ister burda ister gercekte.

Hosgeldin canim, ne zamandir burdasin? Nerde kaliyorsun? Tanismak konusmak istersen ben varim ister burda ister gercekte.
Tesekkur ederim canim,
7 yildir buradayim Rotterda am da kaliyorum sen ne kadardir buradasin?
Tanismak isterim burada da olur gercektede neden olmasin. Sanirim sen hamilesin tebrikler::nazar:

Tesekkur ederim canim,
7 yildir buradayim Rotterda am da kaliyorum sen ne kadardir buradasin?
Tanismak isterim burada da olur gercektede neden olmasin. Sanirim sen hamilesin tebrikler::nazar:

Tesekkurler canim, evet bu aralar evdeyim, dogum izninde :KK1: Bende 4 yila yakindir burdayim, ozele de mesaj attim

Tesekkurler canim, evet bu aralar evdeyim, dogum izninde :KK1: Bende 4 yila yakindir burdayim, ozele de mesaj attim

Mesajini gordum ama canim ben sana ozel mesaj atamadim cunku syeniyim eger bana ozel mesajla mail adresini gondere bilirsen belki atabilirm.
Evet bende calisiyorum . Nerelisin?

Herkese selam öncelikle. Ben erasmusla Hollandaya geleceğim önümüzdeki dönem bir aksilik olmazsa. Zwolle'de bir üniversite. Ama dünden beri araştırmama rağmen ne orası hakkında pek bir bilgi ne de kalacak bir yurt bulabildim. orası hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi??

Herkese selam öncelikle. Ben erasmusla Hollandaya geleceğim önümüzdeki dönem bir aksilik olmazsa. Zwolle'de bir üniversite. Ama dünden beri araştırmama rağmen ne orası hakkında pek bir bilgi ne de kalacak bir yurt bulabildim. orası hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi??

Burasi kucuk ama duzenli bir ulke ne bilmek istersin

Ben Hollanda değil de Zwolle hakkında bilgi almak istiyorum. Hayat nasıl,yaşam nasıl, kalacak yerler falan internette pek bulamadım...

Ben Hollanda değil de Zwolle hakkında bilgi almak istiyorum. Hayat nasıl,yaşam nasıl, kalacak yerler falan internette pek bulamadım...

zwolle da kalmiyorum ama bir kere gittim.duzenli bir yer. Cogunlukla hollandalilar var, yabancilar cok az. yani amsterdam/rotterdam/den haag gibi degil. Cok sakin bir yer ( ben rotterdam da dogup buyudugum icin zwolle bana cok SIKICI geldi)

Okulun araciligila kalacak yer bulamadinmi? yani onlar ayarlamiyormu? Kucuk yerlerde kalacak yer zor bulunur. ben iki senedir nijmegen de kaliyorum( galiba zwolle dan biraz buyuktur) burda ev bulana kadar canim cikti:) ve cok SIKICI oldugu icin burada daha fazla dayanamadim, okula amsterdamda devam edecem, simdi de orda ev/oda ariyorum( en kotu ihtimal annemlerin yanina rotterdam a giderim)

Hollandalilarin kulturunu sorarsan, onlari kultur u pek yok:)... her firsatta bira icmeyi severler( haftaici veya haftasonu fark etmiyor) icincede sacma sapan belden asagi sakalar yaparlar surekli

X