Hocam değerlerimizi yorumlar mısınız lutfen

lacri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
214
54
48
Merhaba hocam ben 32 yaşındayım. 4 senedir çikolata kısım var ilk teşhis edilince laboroskopi oldum devamında ilaç kullanmama rağmen nuksetti suan sağda 4 solda 2.5 cm kısım var. Bu sene evlendim 4-5 aydır korunmuyoruz. Rahim filmi çektirdim, temiz çıktı amh değerim 2.26
eşim de 32 yaşında, değerleri 1cc de 42 mil/ml total 168
ileri hareket %29 yerinde hareket %6 hareketsiz %65
morfoloji; normal %1 anormal %99 (baş anomali %91)
Üroloji doktoru ultrason sonuçlarına göre (solda 3.3 mm sağda 2.2 mm) Varikosel ameliyatı ol düzeltir dedi, esimde ağrı şikayeti yok.
(2 kez klomen kullandım (5er gun) ikisinde de 1 er yumurta olustu)
Sizin tavsiyemiz nedir hocam. Ameliyat gerekli mi? Yaşıma ve sıkıntılarimiza bakarak aşılama ya da tüp bebek denemeli miyiz yoksa daha erken mi? Yorumlarsaniz çok sevinirim, teşekkürler.

Merhaba hocam ben 32 yaşındayım. 4 senedir çikolata kısım var ilk teşhis edilince laboroskopi oldum devamında ilaç kullanmama rağmen nuksetti suan sağda 4 solda 2.5 cm kısım var. Bu sene evlendim 4-5 aydır korunmuyoruz. Rahim filmi çektirdim, temiz çıktı amh değerim 2.26
eşim de 32 yaşında, değerleri 1cc de 42 mil/ml total 168
ileri hareket %29 yerinde hareket %6 hareketsiz %65
morfoloji; normal %1 anormal %99 (baş anomali %91)
Üroloji doktoru ultrason sonuçlarına göre (solda 3.3 mm sağda 2.2 mm) Varikosel ameliyatı ol düzeltir dedi, esimde ağrı şikayeti yok.
(2 kez klomen kullandım (5er gun) ikisinde de 1 er yumurta olustu)
Sizin tavsiyemiz nedir hocam. Ameliyat gerekli mi? Yaşıma ve sıkıntılarimiza bakarak aşılama ya da tüp bebek denemeli miyiz yoksa daha erken mi? Yorumlarsaniz çok sevinirim, teşekkürler.
merhabalar :ne esınıze varıkosel amelıyatı ne size cıkolata kist amelıyatını tavsıye etmemekteyım. Izlenecek yol: rahım - tüp fılmı cektırmek. Rahım - tüp fılmı normal ıse yumurtlatma- asılama yapılabılır.Aşılama basarı sansı %10-15 tır. Gebelık olusmaması halınde tüp bebek tedavısı uygun olur. ( tüp bebek basarı sansı merkezden merkeze , bayan yaşı - embrıo kalıtesı gıbı bır cok parametreye baglı olsa da merkezımızde %55-60 tır)Esınızde özel sperm secme metotları (mıkrochıp )kullanılarak ( esınızde sperm morfolojısı %1 cıkmıs )morfolojı ve genetık bakımında en iyi sperm secımıne olanak saglamaktayız.Bol sans dılerım.

Back