Hobi Paylaşım Alanımız(Deneyimlerimiz,Uğraşlarımız,Araştırmalrım ız,Yardmlaşmalarımız)

selam kızlar size bir sorum var

dekopaj yapılan objeler yıkanabiliyor mu acaba?

dekopajı iyi yapıp verniğini bol ve iyi atarsan yıkanır canım :KK31:
dekopajda hava kaldıysa suda kalkıyor, üzerinde vernik olsa da. bir de sıcak suyla yıkama, narin yıka. bir şey olmaz.
benim ilk boyamam peçete dekupajdan. sıcak suda bulaşık süngeriyle yıkamaya kalkışınca birkaç seferden sonra peçeteler kalkmıştı :KK30:

Bardak altlıklarının son halini paylaşayım kızlar :) Müstakbel görümcem çok beğendi :KK16:

$IMAG2096.jpg $IMAG2099.jpg $IMAG2100.jpg

kızlaar,
çarpı işi için gerekli alet edavatlar nelerdir? count değeri falan bir şeyler yazıyor :44:
bir de siz nasıl öğrendiniz, bana çok karışık geliyor :KK30:

kızlaar,
çarpı işi için gerekli alet edavatlar nelerdir? count değeri falan bir şeyler yazıyor :44:
bir de siz nasıl öğrendiniz, bana çok karışık geliyor :KK30:

krizim ben yettim:KK3::KK3:

etamn kumaşı alacaksın cnm ben kasnak kullanmıyorum ama yuvarlak bir kasnak alıcaksın ve muline iplik alacaksın hangi renk istiyorsan birde dikiş iğnesi lazım cnm

sen ne yapmak istiyorsun kafanda özel bişi var mı yoksa hazır etamin kitleri var onlardan alabilirsin yapacağın şey etamin üzerine çizilmiş olarak ipleriyle birlikte satılıyor

ben ilk seccade yaparak başladım etamine annem göstermişti çok kolay cnm tek zorluğu sayarak yapmak yoksa başka zorluğu yok

Son düzenleme:
krizim ben yettim:KK3::KK3:

etamn kumaşı alacaksın cnm ben kasnak kullanmıyorum ama yuvarlak bir kasmak alıcaksın ve muline iplik alacaksın hangi renk istiyorsan birde dikiş iğnesi lazım cnm

sen ne yapmak istiyorsun kafanda özel bişi var mı yoksa hazır etamin kitleri var onlardan alabilirsin yapacağın şey etamin üzerine çizilmiş olarak ipleriyle birlikte satılıyor

ben ilk seccade yaparak başladım etamine annem göstermişti çok kolay cnm tek zorluğu sayarak yapmak yoksa başka zorluğu yok

çuval bezine işlicem ama :26: baş harflerimizi işlemeyi düşünüyorum. ortaya da bir figür artık ne olursa.
malzemelerden sonra nasıl başlıcam peki :KK50:
video, dergi? benim annem uzakta, o işlemeyi biliyordu, göstermedi ama... memlekete gittiğimde sormak en iyisi galiba.
netten öğrenemiyorum :KK50:
yapacağım harfleri ve desenleri bulabileceğim bildiğin güzel siteler veya dergi var mı :44:

bu arada teşekkürler canım, 10 parmağında 10 marifet :KK16:
siparişler ne alemde :KK34:

çuval bezine işlicem ama :26: baş harflerimizi işlemeyi düşünüyorum. ortaya da bir figür artık ne olursa.
malzemelerden sonra nasıl başlıcam peki :KK50:
video, dergi? benim annem uzakta, o işlemeyi biliyordu, göstermedi ama... memlekete gittiğimde sormak en iyisi galiba.
netten öğrenemiyorum :KK50:
yapacağım harfleri ve desenleri bulabileceğim bildiğin güzel siteler veya dergi var mı :44:

bu arada teşekkürler canım, 10 parmağında 10 marifet :KK16:
siparişler ne alemde :KK34:

saolasın cnm dur sana şablon ve video araştırayım özelden yazarım yada mail atarım :KK34: cnm yapman gereken tek şey çarpı halinde yapacağın figürü ilerletme inan hiç zor değil ben sana yapılışını anlatan yazı falanda bulurum o yolu izleye izleye yaparsın

şiparişlerimi teslim ettim bile cnm şimdi bir tane daha var keçe işi yapıyorum onuda aralığa kadar yetiştirecem:KK9:

saolasın cnm dur sana şablon ve video araştırayım özelden yazarım yada mail atarım :KK34: cnm yapman gereken tek şey çarpı halinde yapacağın figürü ilerletme inan hiç zor değil ben sana yapılışını anlatan yazı falanda bulurum o yolu izleye izleye yaparsın

şiparişlerimi teslim ettim bile cnm şimdi bir tane daha var keçe işi yapıyorum onuda aralığa kadar yetiştirecem:KK9:

süpersin :KK16:
ben dün epey araştırdım ama pek bir şey bulamadım. anlayamadım yani..
ipliklerin count değeri falan oluyormuş :44:
bir goblen.com diye bir site buldum. alışveriş imkanı da var. ama fiyatlar piyasaya göre nasıl bilmiyorum.

bir goblen.com diye bir site buldum. alışveriş imkanı da var. ama fiyatlar piyasaya göre nasıl bilmiyorum.

cnm ya count maount anlamam ben renkleriyle alakalı galiba onlar sen onlara takılma cnm:KK1: goblen.com bana pahalı geldi cnm ya ama tabi alabileceğin bir yer yoksa orası bir alternatif:KK31: cnm işlenişi yönünden bir tane şablon buldum nasıl olduğunu gösteriyor atayım bir bak

burda 1.ve 2. şekil öğrenmen gereken

1. şekilde birbirine paralel çubuklar yapıyorsun kumaşı eline aldığında kare kutucuklar halinde olduğunu göreceksin zaten cnm 2. şekilde ise geri dönerek tekrar paralel cubuklar yapacaksın böylece çarpı işareti oluşmuş olacak temel mantık bu başka bir zorluğu yok cnm şekili aşağı çapraza veya yukarı çapraza yapacaksan enson bitirdiğin çarpı şeklinin aşağı / yukarı çaprazına iğneni batıracaksın ve yapmaya devam edeceksin
$kaneviçem.jpg

kriz goblende fiyatlar normal.. muline iplikler benim çarşıdan aldıklarımla aynı fiyatta.. bende yakında ordan sipariş vermeyi düşünüyorum. sana bu aralar yaptığım çarpı işinin fotosunu göstereyim.. eğer kuş evini yapmak istersen sana şablonun fotosunu ve mulinelerin numaralarını dergiden çeker yollarım :KK31: count değeriyle falan ilgilenmedim ben hiç, nedir bilmiyorum :44:
$IMG_20131121_160929[1].jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
cnm 1.ve 2. temel teknik diğerlerine bakma sen:KK34:

bak bulduğum harf şablonlarını mail atacam sana

orda gördüğün herbir kutucuk bir tane çarpıya denk geliyor

tamam canım, evde deneme yapıcam pazar gününden sonra, inşallah. bebek gidiyor ya :KK31:
harfleri bekliyorum :KK16: ben bakındım ama bulamadım bir şey. işi bilmediğim yanlış yerlerde arıyorum galiba :44:

kriz goblende fiyatlar normal.. muline iplikler benim çarşıdan aldıklarımla aynı fiyatta.. bende yakında ordan sipariş vermeyi düşünüyorum. sana bu aralar yaptığım çarpı işinin fotosunu göstereyim.. eğer kuş evini yapmak istersen sana şablonun fotosunu ve mulinelerin numaralarını dergiden çeker yollarım :KK31: count değeriyle falan ilgilenmedim ben hiç, nedir bilmiyorum :44:
Eki Görüntüle 868193

ilkay :KK16: evet başharflerimizin arasında bu kuş evi olabilir :KK16:
sitedeki kitaplar kitapyurdunda pahalı, şimdi baktım da.. hatta baya pahalı...
count değeri ipin kalınlığı oluyor sanırım, okuduğum kadarıyla:26:
sen nasıl öğrendin peki ilkay, sana da annen mi öğretti :KK5:

X