Hobi Paylaşım Alanımız(Deneyimlerimiz,Uğraşlarımız,Araştırmalrım ız,Yardmlaşmalarımız)

aa mumla eskitmeyi bilmiyorum ben :/ Nasıl yapılıyo o? Eskitme boyası almıştım normal boya kuruduktan sonra onunla boyayıp bez yada sungerle silince çok güzel oluyo onu dene istersen.

bahsettiğin antiquin eskitme galiba :26:
mumla eskitmede zeminin en altını, alttan çıkmasını istediğin renge boyuyorsun. sonra mumluyorsun. üstü de daha açık renge boyayıp zımparayla kazıyorsun, parçaları dökülmüş gibi oluyor. ama ben beceremiyorum :KK30:

bunu yapmaya çalışmıştım :26:

Ahşap boyamada mum ile eskitme tekniği nasıl uygulanır? / cevap.tv

mumla eskitmede zeminin en altını, alttan çıkmasını istediğin renge boyuyorsun. sonra mumluyorsun. üstü de daha açık renge boyayıp zımparayla kazıyorsun, parçaları dökülmüş gibi oluyor. ama ben beceremiyorum :KK30:

krizim çok hafif kazıyacaksın boyayı zımparayla gerçi kazımayı abartsan da ayrı bir güzel havası oluyor bence:KK16::KK16:

ben ahşap boyamayi seviyorumda sonra o fircayi yikamayi sevmiyorum:KK53: ne kadar yikasamda kuruduktan sonra fircam sert kaliyor, siz nasil yikiyorsunuz kizlar :44:

Evet ondan bahsediyorum:) Mum ile eskitme tekniğini bilmiyodum ilk fırsatta denicem umarım ben başarabilirim :KK70:

ben ahşap boyamayi seviyorumda sonra o fircayi yikamayi sevmiyorum:KK53: ne kadar yikasamda kuruduktan sonra fircam sert kaliyor, siz nasil yikiyorsunuz kizlar :44:

Ben fırçalarımın hepsi mahfolduktan sonra biraz tinerde bekletiyorum, boya artıkları daha rahat çıkıyor o zaman hemde yumuşuyo fırça:KK8:

günaydın :KK16:
akrilik boya ve tiner :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
ilkay ben normal ılık suyla yıkıyorum, bazen bulaşık deterjanıyla da yıkıyorum. bir şey olmuyor :44:
ama tutkal sürdüğün fırçayı hemen yıkamak lazım, onu anladım geçenlerde. yoksa kısa süre sonra çöpe gidiyor :26:

günaydın :KK16:
akrilik boya ve tiner :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
ilkay ben normal ılık suyla yıkıyorum, bazen bulaşık deterjanıyla da yıkıyorum. bir şey olmuyor :44:
ama tutkal sürdüğün fırçayı hemen yıkamak lazım, onu anladım geçenlerde. yoksa kısa süre sonra çöpe gidiyor :26:

Öğlen oldu gerçi ama günaydın :))

Deme öyle çıkıyor boya kalıntıları tinerle hem fırça da yumuşacık oluyor :21:

GENELDE AHŞAP BOYAMADAN BAHSEDİLMİŞ AMA ORİGAMİ DİYE BİR ŞEY DE VAR.İHTİYACINIZ OLAN TEK ŞEY KAĞIT!HEM MALİYETSİZ,HEM DE İNANILMAZ BİR TERAPİ.TABİ SONRADAN DA DEĞİŞİK KAĞIT HEVESLERİ BAŞLIYOR AMA EN PAHALI NE KADAR OLABİLİR Kİ?İNTERNETTEN DİYAGRAMLARINA YA DA VİDEOLARINA BAKARAK KATLIYORSUNUZ KAĞITLARI VE ÇOK GÜZEL ŞEYLER ÇIKIYOR ORTAYA.ÇOCUĞUNUZ VARSA BERABER DE YAPABİLECEĞİNİZ BİR ETKİNLİK.
origamiturk | Just another WordPress.com site (BİR ZAMANLAR AÇIP DA DEVAM ETTİREMEDİĞİM ORİGAMİ BLOĞUM)
ELİMDE ÇOK FAZLA SAYIDA DİYAGRAM VE VİDEO VAR,HER KONUDA YARDIMCI OLURUM İLGİLENENLERE...

GENELDE AHŞAP BOYAMADAN BAHSEDİLMİŞ AMA ORİGAMİ DİYE BİR ŞEY DE VAR.İHTİYACINIZ OLAN TEK ŞEY KAĞIT!HEM MALİYETSİZ,HEM DE İNANILMAZ BİR TERAPİ.TABİ SONRADAN DA DEĞİŞİK KAĞIT HEVESLERİ BAŞLIYOR AMA EN PAHALI NE KADAR OLABİLİR Kİ?İNTERNETTEN DİYAGRAMLARINA YA DA VİDEOLARINA BAKARAK KATLIYORSUNUZ KAĞITLARI VE ÇOK GÜZEL ŞEYLER ÇIKIYOR ORTAYA.ÇOCUĞUNUZ VARSA BERABER DE YAPABİLECEĞİNİZ BİR ETKİNLİK.
origamiturk | Just another WordPress.com site (BİR ZAMANLAR AÇIP DA DEVAM ETTİREMEDİĞİM ORİGAMİ BLOĞUM)
ELİMDE ÇOK FAZLA SAYIDA DİYAGRAM VE VİDEO VAR,HER KONUDA YARDIMCI OLURUM İLGİLENENLERE...

farkli hobiler kesfedelim diye acildi topik:KK31: ben desenli kagitlardan hediye paketleri yapmak istiyorum, bu konuda da link paylasirmisin, elinde var mi:44: pinterestte cok güzel hediye paketleri görüyorum ama nasil yapilacagini göstermiyor cogu zaman :KK31:

ben de kağıtları çoook seviyorum:KK16:
genelde bir şey yapmıyorum ama eve sürekli taşıyorum :KK30: yapışkanlı kağıtlar varmış, onlardan hiç bulamadım ama.
scrapbook ve origami duyduklarımdan. origamiyle sadece küçük kutu yapmayı öğrendim, başka da hiçbir şey :KK50:
paylaşımlarını bekliyoruz :KK16:

Bunlar çok güzel ama bi o kadar da zor görünüyor:18:

Bi kaç video görmek ve denemek isterim aslında:KK53:

Bu arada kızlar benim uzun süredir üzerinde uğraştığım bir tepsi var, her seferinde tamam bitti derken bi yerini batırıyorum ve başa sarıyor. İç kısmında peçete dekupajı uyguladım dışına da dün mumla eskitme yaptım. Akşam verniğini sürdüm ama sabah baktım ki çooook kalın sürmüşüm sarı sarı duruyor vernik. Pamuğa tiner döküp silmeye başladım inceldi baya vernik ama tırnağım takıldı ve boyasını kazıttım. Eskitme gibi dursun bari diyip kazıttım bi kısmını ama yine olmadı yine olmadı. Bi çare bulun bana:26::26:

$Fotoğraf1529.jpg $Fotoğraf1530.jpg

Son düzenleme:

Eklentiler

• $CIMG0012.jpg
    $CIMG0012.jpg
    23,8 KB · Görüntüleme: 74
  • $CIMG0095.jpg
    $CIMG0095.jpg
    24,6 KB · Görüntüleme: 80
  • $CIMG0021.jpg
    $CIMG0021.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 63
  • $CIMG0002 (2).jpg
    $CIMG0002 (2).jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 88
  • $CIMG0003 (2).jpg
    $CIMG0003 (2).jpg
    100,6 KB · Görüntüleme: 72
  • $CIMG0012 (2).jpg
    $CIMG0012 (2).jpg
    59,6 KB · Görüntüleme: 76
  • $CIMG0007 (2).jpg
    $CIMG0007 (2).jpg
    50,3 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Bu topik harika olmuuuuuuuuuuuuş :KK52:
Gamzoşuuuum becerikli hatunummm sen bilirsinnn hemen sormalıyım şu çatlatma teknigi nedir nasıl yapılıo? bir de cama uygulayabilir miyim kuzum?

Bu arada kızlar benim uzun süredir üzerinde uğraştığım bir tepsi var, her seferinde tamam bitti derken bi yerini batırıyorum ve başa sarıyor. İç kısmında peçete dekupajı uyguladım dışına da dün mumla eskitme yaptım. Akşam verniğini sürdüm ama sabah baktım ki çooook kalın sürmüşüm sarı sarı duruyor vernik. Pamuğa tiner döküp silmeye başladım inceldi baya vernik ama tırnağım takıldı ve boyasını kazıttım. Eskitme gibi dursun bari diyip kazıttım bi kısmını ama yine olmadı yine olmadı. Bi çare bulun bana:26::26:

Eki Görüntüle 814647 Eki Görüntüle 814648

bence bu haliyle gayet eskitilmis görünüyor canim:44: güzel bence ama yakindan gören sensin tabi:KK31: ahsap boyama konusunda pek iyi degilim kizlar yardimci olur :KK34:

boyanmış hele vernik atılmış yüzeye artık yapılacak pek bir şey yok bence, hem tatlı olmuş, nesi var ki :KK16:

o kutular çok güzel ya, ben de yapabilsem :KK25:

Yaptım bile:KK70: Tinerle sile sile verniği attırdım şu an kazıyorum boyaları. O kadar çok kat yapmışım ki kalıp gibi çıkıyor boyalar. Tamamen boyaları çıkartıp, zımparalayıp baştan daha temiz bir şekilde yapıcam aynı şekilde yine. Yanarım yanarım harcadığım boyalara yanarım :KK53::KK53:

Kutuların sırf kağıttan olduğuna inanamadım ben ya :/ Çok güzel duruyorlar yapılması çok zor mu başarabilir miyim acaba??

Kendime bir topik bulduum :KK52:

Kıl testereyi elime en son ortaokulda almıştım sanırım... Tinnnn sesleri arasında kırılması en sinir bozucu şeydi :KK47:

Geçtiğimiz sevgililer gününde şeker hamurlu kurabiye yaptım nişanlıma.. Görüntüsü kadar tadı da çok lezzetliydi ama iki günlük işi bir güne sığdırınca yaşadığım yorgunluktan dolayı ondan da caydım :KK53:

Keçe bana çok zevkli geldi. Tırtıklı kesen bir makas alayım dedim. 30-40 TL dediler :KK53: Daha ucuzunu gören varsa söylesiiiin :KK52:

Birde şu günlerde örgü amerikan servisi ilgimi çekiyor. En kısa zamanda onuda deniyeceğim.

Daldan dala atladığım için de hiçbir işte profesyonelleşemiceğimin farkındayım :KK53:

X