Hızlı ve lezzetli bir simit tarifi

winter_is_coming

Baby is loading :)
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
4.491
1.038
34
Kizlar biz merkeze uzak bir yerde oturuyoruz
Esimde TV izlerken dizide simit görmüş canı çok istedi gidip alma şansı da yok. Hic bir yiyeceği sayikladigini görmemiştim. demekki cani çok istedi. Hızlı ve lezzetli bir simit tarifiniz var mi yapıp esimi mutlu etmek istiyorum.

Ben bu simidi yapmıştım, çok güzel olmuştu, yiyenler tarifini istemişti. Sizin için netten bakıp buraya koydum. Umarım işinize yarar :)

Kandil Simidi Tarifi için Malzemeler
1 paket, kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
yarım su bardağı yoğurt
100 gr margarin
2 tane yumurta sarısı
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı mahlep
alabildiği kadar un

üzeri için
1 yumurta akı susam

Karıştırma kabına, yumurta sarılarını alalım, üzerine sırası ile oda ısısındaki margarini, sıvıyağını, yoğurdu, mahlebi, tuzu ve şekeri sirkeyi alalım. Üzerine azar azar un koyarak yoğuralım, kıvama gelene kadar un ekleyelim. Kıvama gelen hamurdan parçalar koparıp simit şekli verelim, yumurta akına batırıp sonra sırası ile susama batırıp bulayalım, hafif yağladığımız fırın tepsisine dizelim. 190 derecelik ısıda pişirelim, soğuduktan sonra kandil simitinizi servise sunabiliriz.

Çok teşekkür ederim bu kandil simidi normal simit değil demi
poaca tarzı olan simitden yani

simit yapmak malesef hızlı olmaz.
mayalandırması yoğurması falan uzun iştir
simit için pekmeze susama ve gluteni yüksek bir una ihtiyacınız olacak.
yani merkeze gidip simit alsanız daha çabuk olur bence

Malzemeler

1,5 su bardağından biraz fazla ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 paket toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
7,8 su bardağı un
Üzeri için; pekmezli su ve susam
Yapılışı

Ilık su, ılık süt, şeker ve maya ufak bir kapta karıştırılıp kabarana kadar bekletilir.
Hamur yoğuracağınız kaba unu ve tuzu ekleyip ortasını havuz gibi açın. Bekletilmiş ve kabarmış olan mayalı sıvı karışımı ve yumurtayı da ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru dinlendireceğin tezgaha birazcık un serperek hamuru üzerine koyun. Sıcak su ile yıkayıp sıktığınız havluyu hamurun üzerine kapatın ve yarım saat dinlendirin.
Mayalanan hamurdan parçalar alarak uzun, ince rulolar yapın ve ikiye katlayarak kıvırın ve uçlarını birleştirin. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
Hazırlanan simitleri önce pekmezli suya daha sonra susama bulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200/250 derecelik fırında 10,15 dk pişirin

Bu aynı sokak simiti tadında kaç kere yaptım :)

Bi şey soracam simiti pekmeze susama bularken elim de tezgah da batıyor. tekrardan hamur parçası alamıyorum her defasında elimi yıkayıp kurutuyorum. sizin eliniz batmıyor mu ya.

Şimdi anladım simitleri hepsini hazırlayıp öyle batırıyosunuz. Ben saf gibi tek tek simit yapıp üf

Son düzenleme:
simit yapmak malesef hızlı olmaz.
mayalandırması yoğurması falan uzun iştir
simit için pekmeze susama ve gluteni yüksek bir una ihtiyacınız olacak.
yani merkeze gidip simit alsanız daha çabuk olur bence
sanırım öyle bu saatte dışarıda da kalmamıştır.
Çok teşekkürler. Yumurtam kalmamış ya eşime söyleyim gidip alsın bari
Bi şey soracam simiti pekmeze susama bularken elim de tezgah da batıyor. tekrardan hamur parçası alamıyorum her defasında elimi yıkayıp kurutuyorum. sizin eliniz batmıyor mu ya.
Ben ilk defa deniycem ama sinirleri yapınca bulama işlerine gecsen olmaz mi acaba

Inşallah beğenirsiniz işyerindekiler çok beğendi hatta gene istediler bir bu bir kovboy kurabiyem meşhur oldu artık :)

Bi tane yakin yer var o da bu saatte kalmadı dedi. biliyor musun bu semte pizzayi bile sipariş elli lirayı geçince getiriyolar
İşinin adı ney sen kadın değil misin kendin yap siparişi falan boşver.

Ben de kurabiye yaptım demin. Eşim geldi deseydin bisküvi falan alırdım niye uğraşıyosun dedi.
Benim beyim hazırcı.

Inşallah beğenirsiniz işyerindekiler çok beğendi hatta gene istediler bir bu bir kovboy kurabiyem meşhur oldu artık :)
Kovboy kurabiyesi nasıl ki ilk defa duydm
İşinin adı ney sen kadın değil misin kendin yap siparişi falan boşver.

Ben de kurabiye yaptım demin. Eşim geldi deseydin bisküvi falan alırdım niye uğraşıyosun dedi.
Benim beyim hazırcı.
ne güzel iste adam uğraştırmiyor seni. Ay ben kadınım demi dur kız hemen beyimn ayaklarını yıkayıp geleyim unuttum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…