hızlı bir doğum öyküsü

oZdEnIzEr

idealist anne
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
633
45
118
muhtemel doğum tarihimize 3 gün kalmıştı ve arada çamaşırımda farketiğim küçük ıslanmalar dışında hiçbir şikayetim belirtim yoktu. gebelik takibimi yapan doktorla son ay anlaşamamıştık ve nerde doğum yapacağım belirsizdi. en kötü ihtimalle devlet hastanesinin aciline gider doğumumu yaparım diye beklemeye başlamıştım ama normal doğumu hem psikolojik hemde sağlık sorunlarımdan dolayı istemiyordum. bu belirsizlik içinde 11 ekim de burdaki özel hastaneye eşimin kulağını göstermeye gittik hastanede onun filmleri testleri vs derken 2 saati geçirdik. bende en ufak belirti yoktu daha önceden o hastaneye kontrole hiç gitmemiştim. ama yinede bebeğimi göreyim diye herhangi bir doktordan sıra aldım. 15.45 te doktorun yanına girdiğimde doğumuma 3 gün kaldığını daha önce oraya gitmediğimi sadece bebeğin durumunu öğrenmek istediğimi söyledim.
muayene sonrası çocuğun suyunun çok azaldığını ve doğumun başladığını söyledi. 4cm açıklık varmış. ama bende en ufak bir sancı yoktu. eşimle şaşırmış vaziyette birbirimize bakarken doktor eğer doğum yapacağın bir yer varsa acilen gitmelisin yoksa hemen karar ver doğum şekline acilen seni doğumhaneye alıcam dedi. kararımızı verdik ve 10 dakika içinde kkendimi doğumhanede buldum. spinal sezeryanla 16.35 te bebeğim kucağımdaydı. yarım saat sürdü hazırlık doğum vs herşey.
önceki doktorum beni yarı yolda bırakmışken ve ben umutsuzca doğum yapacağım yer arıyorken resmen doğum sürpriz şekilde ayağıma geldi. sezeryandan 6 saat sonra ayağa kalktım ertesi gün işlerimi yapabilmeye başladım şuan 4.günüm ve çocuguma tamamen kendim bakabiliyorum evdeki işleri yapabiliyorum. en ufak bir yan etki de yaşamadım. inanılmaz rahat bir doğum yaşadım şükürler olsun. allah doktorumdan razı olsun.

senin adına sevindim allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin

allah analı babalı büyütsün canım bende 4 aylık hamileyim bende ikinci sezeryan olcam ama korkuyorum biraz zor oldu ilki

Allah analı babalı büyütsün canım..Sağlıkla büyütün inşallah..

Benim dr um da spinal sezaryen önerdi bana memnun kaldın mı?
Akşamında rahat kalkıp yürüyebildin mi?

güle güle büyütün sağlıklı sıhhatli büyüsün bebişiniz
ne kadar güzel denk gelmiş böyle hikayeleri okudukça moralim tavan yapıyor resmen

evet spinal sezeryandan çok memnun kaldım ama doktorlada alakalı mıdır başarı bilemiyorum. ben ameliyattan 6 saat sonra çok rahat kalkıp yürüyebildim en ufak bi baş dönmesi vs vs hiçbir yan etki olmadı. bugün 5. günüm evde ilaç saatlerime yakın hafif ağrı başlıyo ilaç içince hemen geçiyor sorun yaşamadım

Son düzenleme:
allah analı babalı büyütsün canım gerçekten hızlı bir dogum yapmışsın hiç sancın olmadımı ufakta olsa bişeyler hissetmedinmi

allah anali babali buyutsun,hayirli olsun tekrardan..sezaryan olayi bunyeyle alakali demekki bazilarida hic tavsiye etmiyor cok acili bir surec,bebegimizle bile ilgilenemedik diyorlar..allh herkese hayirli dogumlar nasip etsin

hayır canım en ufak sancı ağrı vs hissetmemiştim. eşimin testleriyle ilgilendik zaten 2 saat boyunca. sonra gelmişken bebişide görelim doğuma 3 gün kaldı dedim öylesine girdik doktorun odasına meğersem 4 cm açıklık varmış ve doğum başlamış :) aslında normal doğum yapabilirim düşüncesine sahiptim ama o an o doktorla doğumda olmak istedim kendimi ona emanet etmek istedim ve saat 16 olmuştu 17 de doktorlar dağılıyordu ve normal yapsaydım herhangi nöbetçi biri ilgilenicekti. o yüzden o bayanla o an doğumhaneye girip bir an önce bebeğimi kucağıma almak istediğimden sezeryanı seçtim çok şükür bünyem kaldırdı o hızla çok doğru bir karar vermişim. doğumhanedeki ebeler anestezi uzmanı teknisyenler hemşireler doğum doktoru herkes öyle ilgili öyle şefkatliydiki, üzerimde yaptıkları herşeyi öncesinde anlatarak beni bilgilendirip sakinleştirdiler hep. espriler vs vs herşey çok güzeldi.
allah herkesin doğumunu güzel anılarla süslesin.

Oncelikle bebegini Allah anali babali buyutsun canim
sorunsuz dogum yasamanda sansina olmus. Ama acaba beklesen nasil olurdu normalde 4 cm aciklik icin cok ci cekiliyor
demekki agri esigin yuksekti. onemli olan saglikla kucagina almis olman :) darisi basimiza

evet cnm onu jinekolog olan kuzenımde söyledi keşke arayıp sorsaydın 4cm de hiçbişey hissetmediysen normali çok kolay yapardın diye. geçti artık bende düşünüyorum bunu bazen kısmet böyleymiş. sezeryanıda sorunsuz atlatmam şansım oldu. bu kadar dayanıklı olduğumu bilmiyordum :)

cnm sanada bebeğine de sağlklı günler diliyorum,darısı başımıza inş.
ama inan senin hikayeni okuyunca korktum.
çünkü bir kaç gündür bnm akıntılarım arttı,hatta daha çok su şeklnde.
özellkle sabahları kalknca wc ye yetişemeden üst bacakalrım falan hep ıslanıyor.
yalnz bnm hiç sancm yok demişsin.bnm adet ağrısı gibi sancılarm var.
dr.um 15 kasımdan sonra her an gelebilir demişti.
ama şmdiden bnde gariplikler oldu,tedirginm.

çamaşırında su gibi ıslanmalar oluyorsa doktoruna git canım. ben akıntıdır diyip önemsememiştim ama ciddi ciddi azalmış bebeğimin suyu.

darısı başımıza ne diyelim....
Allah ömrünüzce sağlıkla huzurla olmanızı nasip etsin...

doktorunla niye son anda anlaşmazlık çıktı bende ona şaşırdım 9 ay boyunca gidipte

yasa çıktı diye anlaştığımız sezeryandan vazgeçti. 9 ay o şekilde anlaşıp sonunda tereddütte kaldığım için güvenemedim kendisine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…