Hiv pozitif olduğumu öğrendiğimde 4 haftalık hamileydim 😥

her hiv pozitif olan aids olmaz
aids zaten artık yaşanabilen bir hastalık
aşıları ve doktorun dediği gibi günlük ilacı var
hemen nereye ölüp gidiyorsunuz
kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz
çok lazımsa ilaca vitamin aidse de doğumda geçti dersiniz
doktora gitmenizi de üç çocuğum var kendime dikkat ediyorum kontrole gidiyorum deyin

Eee o 5 senelik arada olmuştur belki.esi istediğini söylesin emin olamayız ki.
Eşim ilk anti hiv negatif çıktı özelde ikinci anti hiv negatif çıktı devlette mecburi 45 gün sonrası negatif çıktı altı ay sonra kendimiz merak için gittik araştırma hastanesine durumu anlattık anti hiv negatif çıktı doğrulama gerek görülmedi istesek de eşim negatif denildi ben de tanı aldıktan bir ay sonra negatife döndüm yani antikor pozitif çıkıyor doğrulamaya gidiyor rna taramaya saptanamdı geliyor çok şükür ve ve günlük bir tabletimi kullandıkça böyle olacakmış bazen unutup çıkıyorum evden ayda 2 3 defa unuttuğum oluyor yine sapatamıyor bu arada bütün derneklerle iletişim halindeyim bir sürü de hiç pozitif arkadaş edindim sosyal medyada dr ya sormadıklarımı soruyorum herkes ilk aydan negatife dönmüş durumda ama ben çok geç tanı aldım cd4 lerim 380 di normali 600 üstünde olması gerekiyor kas ağrılarım olurdu çok yorulduğumda başka belirtisi yoktu o da herkeste vardı sırtım ağrırdı sadece mevsim geçişi dönemlerde

Evet artık öyle dicem yada ilacı vitamin kutusuna boşaltırım sürekli hiç araştırdığım için telefonum kızımm eline geçse bile ödüm kopuyor

Günde 3 kere ilaç içtiğinizi ve 3 ayda bir doktora gittiğinizi niye herkes biliyor? İlaç içmek 15 saniyelik iş. Abartmayın

Yani annem b12 si eksik diye haftalarca her gun igne vuruldu ve 3 ayda bir de kontrole gidiyor. Kayinvalidem yine ayni romatizma icin surekli ilac icip surekli doktora gidiyor yillardir.. cok sukur bu kadar badire atlatmissiniz, herkes iyi saglik var huzur var cidden tek derdiniz komsu olsun diyor ve cekiliyorum.

ben de hpvli bir bireyim supheli iliskim 2 sene once oldu hiv de bulastirmis midir acaba diye cok fazla dusunuyorum hiv grip gibi de olsa bi belirti vermistir aslinda illa hicbir belirtiniz yok muydu?ben hpv kaptigim ve belirti verdigi icin bagisikligimin su an kotu oldugunu ve hiv olsam belirti verecegini dusunuyorum kendimi teselli ediyorum bir nevi yasadigim sehir cok soguk islak sacla saatlerce disarida duruyorum hasta da olmuyorum garip sekilde ama hiv olsam kesin belirti olurdu diyorum cok ufak da olsa

Hiv olup hiç bir tedavi olmadan kimseye bulaştırmadığınıza şaşırdım doğrusu korunmasız tek bir ilişki ile çok büyük olasılıkla geçiyor partnerinize ki çocukta olmuş bu demek oluyor ki korunmasız ilişkileriniz olmuş okuyunca çok şaşırdım ben hiv rna çalışıyorum moleküler pcr da birçok hastamız var hiv li siz şanslı olan kısımdasınız demek yada eşiniz şanslı kısımda diyeyim

Öncelikle geçmiş olsun.Guzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş.Umarim 3 çocuğunuzla uzun bir ömrünüz olur.

İlk olarak o alarmı değiştirin.Benim yakın arkadaşımın telefonu da ilacını iç diye bagirsa ben de sorarım.Hayirdir iyi msiin diye.Baska bir melodi koyun.Ve çalınca kalkın için.

İnsanlar sorar konuşur.Degisimleri merak eder.Hepimiz oyleyizdir.Bir hastalık uydurun.Tiroit yazmış bir üye.Bunun gibi.Hastane ilaç işlerini ona bağlayın.

Bu saatten sonra yer değiştirmeyin.İnanin ileri yaşlarda yer değiştirmek zor.İnsanlarin ilişkileri oturmuş oluyor.Ve bir sürü şey.Benim bulundugum yerde 4.senem ve insan ilişkilerim berbat halde.Neyse bu apayrı bir konu.Ama böyle bir nedenden yer değiştirmeyin.Herkes yeni size alışır.Normaliniz bu olur.Biraz zan verin.Saglicakla kalin

2

Yani çok geçmiş olsun sizin için önemli bir durum ama gerçekten hayatımdan boşu boşuna giden bi 5 dakika oldu.

Arkadaşım eşin sana güveniyor sen de ona okey yani ee daha ne.

Kime ne sizin ne ilacı içtiğinizden vs.

Ay hadi onu geçtim siz bu hikaye içinde suçlu musunuz, hayır? Sadece yanlış bir evlilikten gelen ve kontrol altına alınmış bir hastalık.
Bunu birisi bilse ne bilmese ne. Zaten bilip de yanınızda değilse insanlar zaten hiç olmasınlar.

Gerçekten biraz abartılı tepkiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…