Hiv/hpv testi ve içimdeki korku

Herpes mi bilmiyorum açıkçası çünkü beyaz et beni görünümde küçük şişlik gibi. Dün tekrar çıktı uzun bir aradan sonra yine. Yani demek ki hâlâ taşıyormuşum... Bir de 21 yaşındakilere smear testi yapilmayacagini ogrendim baska hangi testle tespit edebiliyorlar bunu? Smear testi sonucu mu tanı konuldu
Neden yspilmasin hpv den şüpheleniyorum diyip verin yapıyorlar.
Aids de kanda çıkıyor sağlık ocağı bile bakiykr

Yok yaşını kucuk yazmadim ama ben onceki ilişkilerini bilmiyorum. Erkeklerde zaten semptom gostermiyor. Ama kadinlarda kansere bile neden olmasi korkutuyor. Ablam zaten yaninda duruyor ve gerekeni yapiyor. Sikayet surecini ben kendim de istemiyorum bu arada. Ustunden bir zaman gecmis ve kapanmis bir sey, ilişiğim ve gecmisten kalan hicbir sey yok. Psikolojik olarak da terapi gormustum ancak hastalik konusunda bir test yaptirmadigim icin o suphe icimde kaldi
Hpv nin bazı tipleri, bas ve boyun kanserlerinde büyük bir rol oynuyor aslında.
Erkeklerde semptom göstermiyor dediniz de, aslında gösteriyor. Bazı tipleri de genital siğillere neden oluyor.
Cok bilgim yok ama, kaba taslak bildiğim kadarıyla böyle..
Dilerim ciddi birşey çıkmaz, ama mutlaka testleriniz yapınız.
Çocuk istismarı yaşadınız anladığım kadarıyla. Cok cok geçmiş olsun..

Hpv olabilir ama karşı taraf eşcinsel değilse hiv yoktur merak etme. Bunlar dışında hepatit testleri yaptırabilirsin. Korkmanı gerektirecek bir şey yok bence. Geçmiş olsun.

hpv ve hivle ilgili hiç bilgimin olmamasına kızdım konuyu okurken geçen gün arkadaşım smear testi yaptırmış öylesine ve Rahim kanseri 2. Evre çıkmış eşinin evlenmeden önceki eski ilişkilerinden arkadaşıma taşıdığı bi durum yani. Onun üstüne denk geldi konu da. Ben de acaba yaptırsam mı diye düşünüyorum şimdi ulan bu erkekler başımıza hep mi bela

X