Merhabalar, konuyu açsam mı açmasam mı ilk başta kararsız kaldım yapılacak yorumlar nedeniyle. Ama bir fikir almak istedim. 18 yaşındayım. Geçmişte bir erkek arkadaşım oldu ancak yaşıt biri değildi. Yani sevgililik de denmez, tamamen bir cahillikti. Olayı anlatmak ve bilgi vermek istemiyorum bu konuda. Ardından bir psikoloğa gidip ona anlattım, terapi gördüm. O dönem şikayetçi olmamı söyledi ama olmadım hem yaşım itibariyle hem de şikayet etsem daha da kötü bir süreç yaşayacaktım kısaca. Neyse, benim o sene içinde genital bölgemde uçuk çıktı. Jinekoloğa gittim, doktor muayene ederken sordu kıl kökü iltihabi da olabilir ama ilişkin, erkek arkadaşın oldu mu öyleyse söyle ciddi bir şey olabilir dedi. Hayır dedim. Ama o uçuk 2-3 defa çıktı bazı seneler içinde ara ara ve kendiliğinden geçti. Yani belli ki kaptım bir şey. Artık uzun bir süredir çıkmıyor, şu an hiçbir semptomum yok. Hiv den şüphe duyma nedenim ise hem korunmamış olmak hem de o ilişkiden birkaç hafta sonra ben kustuğumu, ağrılarım olduğunu, ateşim çıktığını ve halsiz hissettiğimi hatırlıyorum, grip geçirmiştim. Belki de sadece gripti.
Şimdi reşit bir bireyim. Dün artık içimde tutamayıp ablama anlattım. Ablam da 34 yaşında yani bana rehberlik edebilecek birisiydi hep. Neden o dönem bana söylemedin dedi. Ama kızmadı yani destekçim oldu. Hastaneye gideceğiz ben tatilden döndüğümde onunla birlikte. Sonuç pozitif olursa şikayetçi olacağız dedi ama bir kanıt yok o kişiyle ilişiğim yok üstünden seneler geçti. Zaten şikayetle falan uğraşmak istemiyorum şu an da iyi bir hayatım, iyi bir ailem var ve ben bu insanlarla uğraşmak geçmişi de hatırlamak falan istemiyorum. Ve en kötüsü gerçekten bir hastalık kaptıysam hpv bile olsa ben bunun psikolojisini nasıl atlatabilirim? Böyle bir şey olursa kim benimle evlenir kim beni sever, hangi arkadaşım beni sever diye düşünmeye başladım daha test bile yaptırmamışken. Şimdiden kendimi bunalıma soktum.
Şimdi reşit bir bireyim. Dün artık içimde tutamayıp ablama anlattım. Ablam da 34 yaşında yani bana rehberlik edebilecek birisiydi hep. Neden o dönem bana söylemedin dedi. Ama kızmadı yani destekçim oldu. Hastaneye gideceğiz ben tatilden döndüğümde onunla birlikte. Sonuç pozitif olursa şikayetçi olacağız dedi ama bir kanıt yok o kişiyle ilişiğim yok üstünden seneler geçti. Zaten şikayetle falan uğraşmak istemiyorum şu an da iyi bir hayatım, iyi bir ailem var ve ben bu insanlarla uğraşmak geçmişi de hatırlamak falan istemiyorum. Ve en kötüsü gerçekten bir hastalık kaptıysam hpv bile olsa ben bunun psikolojisini nasıl atlatabilirim? Böyle bir şey olursa kim benimle evlenir kim beni sever, hangi arkadaşım beni sever diye düşünmeye başladım daha test bile yaptırmamışken. Şimdiden kendimi bunalıma soktum.