Siz nasıl baskıcı bir yerde yaşadınız da test vermeye bile bu kadar korkuyorsunuz? Kocam öğrenir mi diye sormuşsunuz hep. Bu konularda biraz sizi pasif ve bilgisiz gördüm maalesef
Hasta bilgileri gizli tutulur. Siz e nabız şifrenizi vermedikçe kocanız göremez. Hiv testi evlilikten önce kesin bakılır, e nabızda çıkmasa bile bakılmıştır. Ev tipi kitlerin yanılma payı yüksek olabilir. Ayrıca ben testte bile bulaştıktan 3 ay sonra kendini gösteren hivin evde doğru bakılabileceğine pek inanamadım. En iyisi hastanede test verin. Tüm cinsel hastalık testlerini yaptırın. Özel olarak kan vermeniz gerekmez. Aile hekiminde bile kan değerlerinize falan baktırırken söylersiniz o testleri de ekler çok basit bir şey. 3 hastalığa bedava bakılıyor sanırım sifiliz, hepatit ve hiv. Elisa testi diye geçiyormuş bu testler. Herhangi bir hekime elisa testi de ekleyebilir miyiz dersiniz. Bu hiv hepatit sifiliz hepsi bakılıyormuş o zaman. 3 tüp kan alacağına 4 tüp kan alacak bu kadar. Şimdi bir şey bulaştıysa testte çıkmayabilir.
Bu hastalıkların da kuluçka süresi oluyor. Vücutta bir süre kendinlerini göstermiyorlar. O yüzden 3 ay sonra ya tekrar elisa testi yaptırmalısınız ve bu dönem hep korunmalısınız. 3 ay bekleyemem derseniz özel bir laboratuvarlarda hastalık daha başındayken bile tespit edilen testler var ücretli onlardan yaptırın.
Hpv için smear yaptırmalısınız. Onu kadın doğuma gidip yaptırın. Kocanızla da beraber olurken bundan sonra kondomla korunun. İlişki başlamadan kondomun takılması lazım. Asla ten tene değmemeli. Hastalıkalrın hepsinden olmasa da çoğu hastalıktan korur.