• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Histeroskopi Ameliyatı Olanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi naru
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

naru

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2025
2
0
1
38
Merhabalar. Doğuştan yarım rahim ve tek tüplüyüm. AMH değerim 0,38. 38 yaşındayım. 6 yıldır evliyim. 7 aydır korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalamadım. 2 ay yumurta takibi, femara ve çatlatma iğnesi, türlü vitaminler ile tedavi oldum ama sonuç negatif. Doktorum bir an önce tüp bebeğe başlamamı istedi. Fakat rahmin boyutu çok küçük o yüzden doktorlar bebeğin yerleşebilmesi için histeroskopi ile rahim genişletme ameliyatı yapmak isteyecekler dedi. Histeroskopi ile rahim genişletme ameliyatı olan arkadaşlar varsa, deneyimlerinize ihtiyacım var. Ameliyattan sonra olumsuz bir durum yaşadınız mı? Hamile kalmanıza bir faydası oldu mu? Ameliyatı hangi doktor yaptı? Şimdiden çok teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Merhabalar. Doğuştan yarım rahim ve tek tüplüyüm. AMH değerim 0,38. 38 yaşındayım. 6 yıldır evliyim. 7 aydır korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalamadım. 2 ay yumurta takibi ve çatlatma iğnesi, türlü vitaminler ile tedavi oldum ama sonuç negatif. Doktorum bir an önce tüp bebeğe başlamamı istedi. Fakat rahmin boyutu çok küçük o yüzden doktorlar bebeğin yerleşebilmesi için histeroskopi ile rahim genişletme ameliyatı yapmak isteyecekler dedi. Histeroskopi ile rahim genişletme ameliyatı olan arkadaşlar varsa, deneyimlerinize ihtiyacım var. Ameliyattan sonra olumsuz bir durum yaşadınız mı? Hamile kalmanıza bir faydası oldu mu? Ameliyatı hangi doktor yaptı? Şimdiden çok teşekkür ederim :)
Ankara'da çağrı gülümser hocaya Ağustos ayında histereskopi oldum 2.5 senedir evliyim 1.5 sene önce erken doğumla bebeğimi kaybettim . Bende de T rahim denildi ve ağustos da ameliyat oldum . Ankara Memorial hastanesinde oldum 70 bin TL verildi . Ameliyat sonrası adet kanaması gibi kanaman oluyor gelip gidip kontrol ediyorlar sonra şekil bozuklugu düzelmesi için jel sıkıldı ve eve gelene kadar arkada yatarak geldim 10 gün su gibi pembe akıntı oldu 6 ay bitti ameliyat olalı ama gebelik elde edemedik bizde denemeye devam ediyoruz 5 kere Letu ve femera kullandım 1 kere çatlatma iğnesi oldu en son tüp bebek dedik bakalım nasipse inşallah gerek kalmaz . Korkulacak bişey yok iki güne kendine geliyorsun açık ameliyat izi vs yok zaten vajinal olarak yapıyorlar kamera ve yeni teknolojilerle oluyor pansuman vs de gerekmiyor sadece ameliyat sonrası ped ve yedek çamaşır al yanına.

Ankara'da çağrı gülümser hocaya Ağustos ayında histereskopi oldum 2.5 senedir evliyim 1.5 sene önce erken doğumla bebeğimi kaybettim . Bende de T rahim denildi ve ağustos da ameliyat oldum . Ankara Memorial hastanesinde oldum 70 bin TL verildi . Ameliyat sonrası adet kanaması gibi kanaman oluyor gelip gidip kontrol ediyorlar sonra şekil bozuklugu düzelmesi için jel sıkıldı ve eve gelene kadar arkada yatarak geldim 10 gün su gibi pembe akıntı oldu 6 ay bitti ameliyat olalı ama gebelik elde edemedik bizde denemeye devam ediyoruz 5 kere Letu ve femera kullandım 1 kere çatlatma iğnesi oldu en son tüp bebek dedik bakalım nasipse inşallah gerek kalmaz . Korkulacak bişey yok iki güne kendine geliyorsun açık ameliyat izi vs yok zaten vajinal olarak yapıyorlar kamera ve yeni teknolojilerle oluyor pansuman vs de gerekmiyor sadece ameliyat sonrası ped ve yedek çamaşır al yanına.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bebeğinizi kaybetmenize çok üzüldüm. İnşallah en yakın zamanda hamile kalırsınız ve bebeğinize kavuşursunuz. Gerçekten sabırla imtihan oluyoruz. Sizin ameliyatınız tanısal ve şekil düzeltme amaçlıydı sanırım, genişletme yapıldı mı? Genişletme ameliyatı olana hiç rastlamadım. Benim durumumda genişletme öneriliyor. Rahmin delinmesinden çok korkuyorum, zaten yarım rahimliyim. Olanı da kaybetmek istemiyorum.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bebeğinizi kaybetmenize çok üzüldüm. İnşallah en yakın zamanda hamile kalırsınız ve bebeğinize kavuşursunuz. Gerçekten sabırla imtihan oluyoruz. Sizin ameliyatınız tanısal ve şekil düzeltme amaçlıydı sanırım, genişletme yapıldı mı? Genişletme ameliyatı olana hiç rastlamadım. Benim durumumda genişletme öneriliyor. Rahmin delinmesinden çok korkuyorum, zaten yarım rahimliyim. Olanı da kaybetmek istemiyorum.
Benimde şekil bozukluğu vardı ve rahim dardı bebekle beraber büyümesi gerekirken rahim buyuyemedi ve suyum gelmişti.

Back