- 26 Ocak 2012
- 1.300
- 1.113
rahim nasıl kapalıymış ki canım?
hsg de ne çıkmıştı
Yok canım septum yok sadece arkuat uterus..canım arkuat uterus çok da gebeliğe engel bişey değil anladığım ve okuduğum kadarı ile, benimki bicornuat mış ya da septum yazıyor raporda, san hiç septum ihtimalinden bahsedildi mi rahim filmnde görünen şekilden ötürü
Vesile olsun hepimize inşallah.. Bana ilişki yasağı da korunma da vermedi doktorum.Merhabalar.bende yaklaşık 25 gün önce histeroskopi ameliyatı geçirdim. Anesteziyle çok kolay bi ameliyat oldu. Yalnız dr um(ki proftur kendisi)kesinlikle ilişki bir ay yani bana adet olup 7.günü gelene kadar birliktelik yasak dedi. İki senedir evliyim.ve dr dr gezdim bu süreçte sebep bılamadılar... en son histeroskopide doğuştan rahim bozukluğu rahimin kapalı olduğu çıktı. Ne olursa olsun her kadının gözünü kapatıp girmesi gereken bi ameliyat. Bazı şeyler sadece alttan muayene veya hsg veya ultrasonla kesinlikle kendini göstermiyor.korkulacak hiçbişey yok
Vesile olsun hepimize inşallah.. Bana ilişki yasağı da korunma da vermedi doktorum.
En kısa sürede müjdelerimizi yazalım buraya inşallah. ben de 10 gün önce oldum histereskopiyi
Bende kısa sürede umut ediyorum. İlişki konusunda aceleci davranmış dr unuz.rahim bi işlemden geçiyor ve kendini toparlaması Zaman alıyor.bu süreç içinde enfeksiyona çok açık bi durumda ve oldukça sağlıksız.ben malum baygın çıktım ameliyattan ve eşim ilk konuşmuş.ısrarla ona bi daha ki regli zamanına kadar ilişki olmamasını rica etmiş.ama olmuş artık sizin.umarım sağlıkla başka bir sıkıntımız çıkmadan geçer bu dönemler.benim reglim yarın ve 8.günü ilk muayenem olcak.bakalım rahim ne durumda öğrenicez.
Reglin yarın olacak mı acaba? ilaç kullanıyor musun? ben 2 antibiyotik kullandım ayrıca, estrofem kullanıyorum 3 kutu günde 3 tane. 3. kutu ile de primoluta başlayacağım. primolut bittikten sonra gelir adet. yani 40 günü bulacak adetimin gelmesi. şimdi 16. Gün deyim adetimin ama henüz yumurtlama olmadı (hem ateş hem ovulasyon testi ile takip ediyorum)
korunma olayı yapılan işleme göre değişiyordur belki bilemeyeceğim ama Kürtajdan sonra birçok doktor en az 3 ay korun derken benim o zaman gittiğim doktor tek adeti yeterli bulmuştu. İlişki yasağı da 1 hafta demişti (10 gün kadar kanamam devam etti gerçi o yüzden 10 günden sonra normale dönmüştük)
Bunda da kanama bitince biz normale döndük , 10 gün geçti enfeksiyon falan yok şükür, ağrı sızı kanama lekelenme kötü kokulu akıntı vs hiçbir sıkıntı yaşamadım. doktorların vardır bildiği , zararı olsa bana da söylerdi herhalde ilişki olmasın diye
sen sadece antibiyotik mi kullandın canım o zaman? hormon ilçları vermedi mi doktorun? 1 kutu antibiyotik hariç başka birşey yoktu yani ilaç olarak değil mi? estrafem dediğim antibiyotik değil estrajen içeren hormon ilacı. sana vermedi ise ondan adetin gününde gelmiştir.Adetimde bi gecikme yaşamAdım.günümde oldum.28.gün...
sen sadece antibiyotik mi kullandın canım o zaman? hormon ilçları vermedi mi doktorun? 1 kutu antibiyotik hariç başka birşey yoktu yani ilaç olarak değil mi? estrafem dediğim antibiyotik değil estrajen içeren hormon ilacı. sana vermedi ise ondan adetin gününde gelmiştir.
kontrolunde herşey yolunda çıkar inş. gelsin bebiş en kısa sürede inş
Benim işte rahimde üstten basıklık varmış (arkuat uterus) diye geçiyor. o basıklık düzeltildi. yapışıklık olmaması için de estrojen ve progesteron içeren haplar verdi onlardan hariç de 2 tane antibiyotik. dediğim gibi haplar bitince adet olacağım için benim regle daha çok var.. estrafemin 2. kutusuna yeni geçtim bir kutu daha varEvet canım hormon ilacı kullanmadım ben.gerek yok dedi hormon yüklemeye.ben sadece ameliyattan sonra 5 gün süreyle sabah akşam orn.fort içtim ve ağrı kesici.o kadar.senin işlem tam olarak neydi ?
inşallah kalırım canım, ilaçların gebeliğe olumsuz etkisi yokPeki gebe kalırsan Bu sureçte
inşallah kalırım canım, ilaçların gebeliğe olumsuz etkisi yok
Merhaba hamilelik oldu mu?Hsg de tüpler açık hiç bir sıkıntı görülmemişti.nisan ayında çekmişlerdi.sorun yok dendi ama çocuk olmuyo. Prolaktin dediler dostinex içtim,yok.sonra klomen artı çatlatma iğneleri yok hala yok.sonra prof a gittik.ultrasonla rahimde et beni var dedi. Rahimi kaplıyor.9mm kadar dedi.çocuk nereye yerleşsin dedi.okey dedik ameliyata girdim histereskopiye.ve dr et beni olmadığını rahimin doğuştan ters ve çatısı düşük olduğunu,doğuştan kapalıymış.ve rahim arkaya doğru kıvrıkmış.yani bunu içerden bakmadıkça göremedi prof bile
yok canım. hala bekliyoruz. neden önerdi dr un ameliyatı?Merhaba hamilelik oldu mu?
Durumunuz nedir?
Benim de histereskopi dedi dr en son da.
Selam arkadaşlar, konudan malum histereskopi ile rahim genişletildi bikaç gün önce. öncesinde düşüklerim oldu ama 1.5 senedir hamile de kalamıyordum.
Histereskopi ile ilgili konular baya eski güncel değil. böyle bir anket histereskopi sonrası hamilelik bekleyen bizlere beklerken umut verir diye düşündüm.
Var mı histereskopiden sonra hamile kalıp paylaşacak olanlar?
yok canım. hala bekliyoruz. neden önerdi dr un ameliyatı?
geçmiş olsun. umarım gerçekleşir. ben kendi özel muayene prof hocama güvendim. hastane kiraladık ameliyata kendisi girdi. nasip bu işler. bizdede hiç problem yok. yok diyolar drlar yani. histereskopiden sonra bende olur diye umut ediyordum olmadı. ameliyattan sonra ki üçüncü ayda da aşılama yaptırdım ocak ayında. ama yoruldum artık. ocaktaki aşılamadan sonra bıraktım dr kapısını. hala olmuyor. ilaçlar iğneler ne yapsan nafile nasipte olmayınca gülüm.Herhangi bir hormonal sıkıntı yok.
sperm tahlili de iyi.
Yumrtlama ve adet düzeni de normal.
Rahim filmine baktı, 100de 60 hamilelik ihtimali var ama 2-3 sene kadr oldu olmyr.
rahmi genişletme ve düzeltme yapacak histereskopi ile. sonrasnda kendinden gebelik bekliyor dr.
bakalım henüz kafamda netleştirmey çalışıyprum.
nerde yaptrdınız siz?
Yaa Allah Allah.geçmiş olsun. umarım gerçekleşir. ben kendi özel muayene prof hocama güvendim. hastane kiraladık ameliyata kendisi girdi. nasip bu işler. bizdede hiç problem yok. yok diyolar drlar yani. histereskopiden sonra bende olur diye umut ediyordum olmadı. ameliyattan sonra ki üçüncü ayda da aşılama yaptırdım ocak ayında. ama yoruldum artık. ocaktaki aşılamadan sonra bıraktım dr kapısını. hala olmuyor. ilaçlar iğneler ne yapsan nafile nasipte olmayınca gülüm.
bak dün yine regl oldum. olmuyo yani çocuk mucuk. bende anlamıyorum valla artık. boşver. eşinle mutluysan şükür et ben öle yapıyorum artıkYaa Allah Allah.
demek ki vakti var diyorum ben de kendime.
ama epey insanın psikolojsini yoruyor bu.
hem psikoloji hem fizyoloji tabi.